Pizza jako z restaurace: Se sýrem a rukolou, bramborová nebo se šunkou! | Recepty.Blesk.cz

Pizza jako z restaurace: Se sýrem a rukolou, bramborová nebo se šunkou!

Foto: shutterstock.com
16.06.2017 / 06:00

Pizza má dlouhou tradici a její kořeny sahají ke středozemní kuchyni, která je známá svou jednoduchostí a taky výbornou chutí. V Itálii tvoří pizzy jednu ze základních potravin a není divu. Ty jejich totiž nemají chybu. Připravte si pizzu doma a nebudete litovat!

 

Pizzu můžete samozřejmě vykouzlit i z těsta, které je již hotové a dá se snadno koupit. Ovšem není nad to domácí. Pokud ho neumíte, naučte se ho podle našeho receptu. Můžete ho pak využít i při přípravě těch dalších receptů na pizzu.

Základní těsto na pizzu

Základní těsto na pizzu

Můžete si samozřejmě koupit těsto hotové, ovšem to doma připravené nemá chybu.celý článek

Těsto jste se už naučili, tak hurá do přípravy pizzy. Tyhle tři recepty jsou vegetariánské, ovšem vůbec to neznamená, že byste si na nich nepochutnali. Naopak! Můžete do nich přidat, co vás napadne, špenát či rukolu. Základ samozřejmě tvoří rajčatová omáčka, kterou můžete koupit již hotovou nebo si ji připravit doma.

Základní těsto na pizzu s tomatovou omáčkou

Základní těsto na pizzu s tomatovou omáčkou

Pokud zatoužíte po italské kuchyni, neváhejte si udělat vynikající pizzu.celý článek

Pizza se sýrem a rukolou

Pizza se sýrem a rukolou

Zkuste místo mozzarelly sýr scamorza, který se dá u nás běžně sehnat. Je to sušší varianta mozzarelly. Výborně se hodí na jídla do trouby.celý článek

Vegetariánská pizza

Vegetariánská pizza

Můžete na ni použít hotovou omáčku i koupené těto, ale to domácí bude chutnat přímo božsky.celý článek

Pizza se špenátem a mrkvovými chipsy

Pizza se špenátem a mrkvovými chipsy

Tak tohle jste určitě ještě nejedli. Uděláte radost nejen vegetariánům, ale i těm, kteří mají rádi zeleninu a nové chutě.celý článek

Máte raději pizzu s masem, šunkou nebo salámem? Proč ne, i tyhle tři recepty zvládnete levou zadní. 

Pizza s tuřínem, kuřetem a tymiánem

Pizza s tuřínem, kuřetem a tymiánem

Nevíte, co s nafialovělými bulvami vodnice nebo jejího příbuzného - tuřínu? Po upečení chutnají sladce a na rozdíl od ředkviček neštípou.celý článek

Pizza Prosciutto

Pizza Prosciutto

Pizza z kynutého těsta je potřena tomatovým základem, pokladena šunkou a posypaná mozzarellou.celý článek

Pizza á la Bolognese

Pizza á la Bolognese

Nejlepší je, když vám ragú zbude z předešlého dne. Pak už jen připravíte těsto a pizzu můžete podávat.celý článek

 

Už jste někdy ochutnali pizzu, ve které by byly brambory? Pokud ne, tak to napravte. Tyto tři recepty na pizzu brambory obsahují a výsledek je opravdu originální.

 

Bramborová pizza s kozím sýrem a rozmarýnem

Bramborová pizza s kozím sýrem a rozmarýnem

Domácí pizza potřená směsí z čerstvého sýra, citronové šťávy, sili a bílého pepře, zdobená bramborami, kozím sýrem a větvičkami rozmarýnu.celý článek

 

Víte, jak vyrobit bylinkové ochucené oleje? V našem VIDEU vám poradí šéfkuchař Radek David:

Jak na bylinkové ochucené oleje vám poradí Radek David, šéfkuchař restaurací Babiččina zahrada a La Veranda • 

Diskuse k článku

.

Vynikající domácí mozzarella! Zvládnete ji do třiceti minut a bez přístrojů!

Milujete lehký rajčatový salát s mozzarellou známý jako caprese? Proč si do něj mozzarellu nevyrobit sami doma? Je to snadné, potřebujete k tomu jen tři ingredience. A výsledek bude stát za to.

Recepty z mletého masa: Báječná sekaná z jednoho pekáče

Mleté hovězí nebo vepřové maso je univerzální jako máloco jiného. Navíc si s ním poradí jak začátečníci, tak ostřílení kuchaři. A je jedno, zda se budete inspirovat českou klasikou nebo se pustíte do světových specialit.

Podzimní polévky, které vás zahřejí! Gulášová, z hlívy ústřičné nebo fazolová!

Podzim je doba, kdy se potřebujeme pořádně zahřát, a to pěkně zevnitř. Nejlepší způsob je uvařit si nějakou zahřívající polévku! Nejenže krásně zahřejí, ale jsou taky syté, takže nahradí klidně i druhý chod. Dopřejte si

Jak správně připravit jíšku? Rychlý a snadný recept na domácí zásmažku!

Ať už jsou to polévky, omáčky nebo šťávy k masu, tam všude má jíška své místo. A jestli někdo tvrdí, že to jde i bez ní, nemá pravdu. Dobře zahuštěná omáčka totiž dobře přilne k masu, ale vodová se vsákne do knedlíků a jídlo

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Politika

Jermanová „zařízla“ koalici: Středočeské…

Hnutí ANO vypovědělo ve Středočeském kraji koaliční smlouvu svým partnerům. Rozeslalo jim informaci…

celý článek »

České celebrity

Zásadní zvrat ve vztahu Řepky s Kristelovou:…

Chovají se jako zamilované hrdličky, dušují se, že jejich vztah je bez mráčků, ale v jedné z nejdůležitějších…

celý článek »

Svět

Exorcismus ve 21. století: Vymítání ďábla…

Ačkoli někdo může mít tzv. exorcismus, tedy vymítání ďábla, za praktiky minulosti, není tomu tak.…

celý článek »

Fotbal

Hráčem roku je Ronaldo! FIFA ocenila i Koného…

Na ten moment se jen tak nezapomíná. A vzpomněli si na něj i zástupci FIFA, kteří ocenili odvážný…

celý článek »