Jahodové pokušení: Nadýchaná roláda, nepečený dort nebo pohár s mascarpone! | Recepty.Blesk.cz

Jahodové pokušení: Nadýchaná roláda, nepečený dort nebo pohár s mascarpone!

Foto: shutterstock.com
10.06.2017 / 06:00

Jahody jsou teď všude, a dokonce i ty naše české. Kdo by jejich chuti odolal? Jen málokdo! Chutnají opravdu božsky, a když je přidáte do nějakého z našich receptů, vykouzlíte neodolatelnou sladkou tečku za nedělním obědem!

 

Jsou nejen lahodné, ale taky zdravé. Dobré domácí nebo kvalitní biojahody mají nádhernou vůni i chuť, která se od těch dovážených velmi liší. Pokud tedy můžete, zajeďte si pro jahody na farmářské trhy nebo si je sami nasbírejte na jahodových farmách. A proč jsou zdravé? Mají hodně vitaminů, podporují funkci sexuálních orgánů, zdravou krvetvorbu, působí příznivě na imunitu, trávicí systém i metabolismus. Vyzkoušejte tyhle rychlé koláče a bublaniny, neodoláte.

Rychlý koláč s jahodami

Rychlý koláč s jahodami

Jahody jsou teď všude, tak je využijte! Tenhle koláč je rychlý a vynikající.celý článek

Bublanina s jahodami

Bublanina s jahodami

Rychlá, skvělá a plná ovoce. Nikdo jí neodolá a sní se během odpočinku po nedělním obědě.celý článek

Jahodový páj

Jahodový páj

Tento páj je plný pudinkového krému a šťavnatých, sladkých jahod. Pokud hledáte ideální moučník po letním nedělním obědě, je to právě tento.celý článek

 

Milujete piškotové těsto? Spojení jahod právě s lehkým a nadýchaným těstem je opravdu božské. Pokud jste ještě roládu nepekli, musíte se to rozhodně naučit. I když se to zdá těžké, není to zase taková fuška. Myslete hlavně na to, že je nutné ji smotat ještě teplou, aby nepopraskala. Vychladlé těsto by tak tvárné a pružné nebylo. Tak co, jdete na to?

Piškotová roláda s jahodami

Piškotová roláda s jahodami

Dokážete si představit nadýchanější moučník k odpolední kávě, než je lehká piškotová roláda? S jahodami je prostě ideálním letním moučníkem!celý článek

Křehká jahodová roláda

Křehká jahodová roláda

Klasická piškotová roláda nikoho neurazí. Tato křehká roláda s jahodami ale všechny dostane do kolen.celý článek

 

A co dorty? Některé ani nemusíte péct, takže jsou hotové skoro hned. Ochutnáte?

Nepečený piškotový dort s jahodami

Nepečený piškotový dort s jahodami

Máte chuť na lehký letní dort, ale nechcete se v tom vedru ještě potit u trouby? Připravte si tento piškotový nepečený dort plný jahod a zakysané smetany.…celý článek

Nepečené jahodové dortíky

Nepečené jahodové dortíky

Jsou svěží, malé a i když už jste odrostla dětský střevíčkům, snadno se s nimi stanete zase princeznou.celý článek

Jahodovo-jogurtový dort

Jahodovo-jogurtový dort

Piškoty přelité krémem z jogurtu, cukru, jahod a želatiny. Hotový dort potřeme želé a zdobíme šlehačkou a jahodami.celý článek

 

Kdo by nemiloval pohár s jahodami a šlehačkou. Ovšem existují i varianty zdravější. Místo šlehačky přidejte k jahodám třeba mascarpone nebo ricottu. Vznikne zajímavá chuť a méně kalorická bomba.

Poháry s jahodami a mascarpone

Poháry s jahodami a mascarpone

Chcete připravit rychlý a efektní dezert pro přátele? Právě jste přišli na ten nejlepší. Snoubení jahod s kvalitním tvarohovým krémem a piškoty je pro…celý článek

Pohár s jahodami a ricottou

Pohár s jahodami a ricottou

Sladký pozdrav léta v podobě šťavnatých jahod, piškotů a smetanového sýra ve sklenici nadchne jistě nejedno dítě i dospělého. Pohárky podávejte vychlazené…celý článek

 

No, a na konec něco trochu náročnějšího, ovšem naprosto bezkonkurenčního. Kdo jednou ochutná tenhle dezert se zvláštním názvem "Pavlova", bude ho chtít znova. Pavlova má základ ze šlehaných bílků, z kterých se upeče (nebo spíše usuší) velká pusa. Ta se pak zdobí šlehačkou a čerstvým ovocem. V našem případě jahodami. Zákusek je pojmenovaný na počest ruské baleríny Anny Pavlové, která v roce 1926 a 1929 navštívila Nový Zéland a Austrálii. A stejně jako ona je i tento dort lehký a vzdušný.

Pavlova s jahodami

Pavlova s jahodami

Pavlova je úžasně lehklý, křehký dezert, který se rozplývá na jazyku. S jahodami jde pak o naprostou klasiku.celý článek

 

Máte rádi croissanty? Podívejte se, jak správně udělat těsto:

720p 480p 360p 240p
Michal Nikodem z kuchařského studia Ola Kala ukazuje, jak správně připravit těsto na croissanty. • 

Diskuse k článku

.

Máte doma záplavu rajčat? 3 geniální a snadné tipy, co s nimi udělat!

Zahrada plná rajčat a vy je nezvládnete všechny sníst? Nevadí, poradíme vám, jak je zpracovat. Je přece škoda, abyste je vyhodili. Zkuste tyhle tři recepty, které se rozhodně budou v kuchyni hodit.

Domácí kečup na 5 způsobů: Už nikdy nebudete chtít jiný

Domácí kečup je mnohem lepší než ten kupovaný. Nejsou v něm žádné konzervanty, ale ani chutí se nedají srovnat. Ten, který si uvaříte doma, totiž opravdu chutná božsky.

Rychlé letní večeře hotové do třiceti minut! Saláty, těstoviny nebo ryby

Komu by se v horku chtělo vařit a trávit u sporáku dlouhé hodiny? Jen málokomu. Přesto jíst musíme, takže vám nabízíme recepty, které jsou hotové do půlhodiny, jsou snadné, a navíc nejsou těžké, takže po obědě můžete klidně

Levandulové recepty, které musíte vyzkoušet! Sirup, zmrzlina nebo limonáda na osvěžení

Není snad typičtější symbol léta než právě levandule. Přestože se jí daří hlavně ve Středomoří, můžete ji pěstovat i u nás doma. Její vůně je nezaměnitelná a vedle toho, že se používá do kosmetiky, skvěle ladí i s potravinami,

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Táta by byl spokojený, že jsme to s Heidi…

V neděli to bylo přesně 12 měsíců, kdy se pro muzikanta Adama Pavlíka (42) uzavřel zatím nejtragičtější…

celý článek »

Politika

Textaře Horáčka nazval vekslákem. Policie…

Policie ve středu odpoledne požádala o vydání poslance KSČM Zdeňka Ondráčka ke stíhání. Informaci…

celý článek »

Svět

Šokující foto: Z janovského mostu týdny…

Šokující fotografie se objevily na sociálních sítích pouhý den po tragickém zřícení mostu v italském…

celý článek »

Krimi

Dívku (†24) chladnokrevně popravili na oslavě…

Oslava narozenin skončila tragicky v brazilském městě Paloma. Eliana Ferreira Campos (†24), která…

celý článek »