Plastové misky: Jak o ně pečovat, aby vydržely, nesmrděly a nebyly zabarvené! | Recepty.Blesk.cz

Plastové misky: Jak o ně pečovat, aby vydržely, nesmrděly a nebyly zabarvené!

  • Foto: Profimedia
    7června   2017  /  06:00

    Jsou nepostradatelným pomocníkem v kuchyni a snad žádná hospodyně si bez nich neumí představit život. Dají se použít téměř na cokoli. Ideální jsou na uchování zbytků jídla nebo na zmrazování. Pokud ale chcete, aby vám vydržely věky, musíte se o ně pečlivě starat. Jinak popraskají nebo se od jídla zabarví.

  • Patří misky do mikrovlnky?


     

    Je spousta druhů plastových misek, a některé z nich do mikrovlnné trouby nepatří. Sledujte označení tří vlnek, které signalizuje, že nádobí je vhodné i do mikrovlnné trouby. Pokud na misce tyhle čárky nevidíte, rozhodně je dovnitř nedávejte, hrozí, že se při ohřevu uvolní škodlivé látky do jídla. Existují i speciální nádoby pro ohřev v mikrovlnce, takže raději kupujte ty. Jsou sice dražší, ale stojí to za to.

    Vybíráte ovoce? Poradíme vám, jak na to, aby vám co nejdéle vydrželo!

    Vybíráte ovoce? Poradíme vám, jak na to, aby vám co nejdéle vydrželo!

    Kolikrát se vám už stalo, že jste si domů přinesli jablka, hrušky nebo maliny z obchodu, ale druhý den jste je mohli vyhodit? Při nákupu je nutné pečlivě…celý článek

  • Můžeme je dát do myčky nádobí?

    Na rozdíl od mikrovlnky můžete většinu plastových misek do myčky bez obav dávat. Jediné, s čím musíte počítat, jsou zbytky vody, takže je nutné misky i po umytí ručně osušit.

    Podívejte se na video, jak správně skládat nádobí do myčky, abyste ušetřili:

    480p 360p 240p
    Jak správně dávat nádobí do myčky? • 

  • Co dělat, když se miska zabarví?


    Kolikrát se mi už stalo, že jsem dala do plastové misky zbytky špaget a nestačila jsem se divit, že ta červená barva od rajčat a kečupu prostě nejde umýt. Týká se to nejen rajčat, ale taky papriky nebo řepy. Zejména rajčatová šťáva je neřád, ta umí na misce zůstat jako přilepená. Pokud tedy dáváte nějaké takové barvící jídlo do plastové misky, nejprve ji hned vypláchněte studenou vodou, pak teplou, zevnitř ji potřete olejem a ještě jednou opláchněte. Nepomohlo to? Zkuste dát vybělit misku na sluníčko.

    Jaké potraviny můžete bez obav zmrazit? Poradíme vám, jak na to!

    Jaké potraviny můžete bez obav zmrazit? Poradíme vám, jak na to!

    Přemýšlíte, jak mít i v zimě dostatek zeleniny a ovoce pro kuchařské experimenty? Naučte se správně zamrazovat! A nebojte se, mražením se živiny a…celý článek

  • Víčko, které nedrží


    Používáte-li často plastové misky, časem se může stát, že víčka nebudou doléhat přesně na misku. Ponořte víčko do horké vody, a až změkne, ještě teplé ho osušte a rychle s ním uzavřete nádobu. Víčko se opět přizpůsobí.

  • Pach z misek


    Určitě jste už zaznamenali, že plastové misky a dózy začnou po určité době trochu zapáchat, a to i tehdy, když je pravidelně myjete. Zkuste je naplnit horkou vodu s napěněným přípravkem na mytí nádobí a nechte chvíli působit. Pak je důkladně opláchněte. Naše babičky by možná poradily i kypřicí prášek do pečiva. Jeden sáček nasypte do misky, zalijte horkou vodou a nechte přes noc působit. Pak vše opláchněte a osušte.

    Vyrobte si domácí kondenzované mléko. Stačí vám jen 3 ingredience a 15 minut

    Vyrobte si domácí kondenzované mléko. Stačí vám jen 3 ingredience a 15 minut

    Vynikající je do kávy, využijete ho při přípravě dezertů, pečení drobného cukroví, výrobě domácího vaječňáku i dalších smetanových likérů. Když ho…celý článek

  • Chytré skladování


    Skladujete plastové nádobí zavřené? Zapomeňte na to. Brzy budou nádoby smrdět, takže nejlepší je skladovat je otevřené – zvlášť víčka a nádoby.

/
Autor: aši

Diskuse k článku

.

Božské palačinky: Nadýchané sladké pokušení, kterému neodoláte!

Máte strach, že se vám nepovedou, takže je raději neděláte? Chyba! Dají se naučit a pak už je můžete svým blízkým připravovat, kdykoli vás napadne, třeba jako rychlou večeři, zákusek po lehkém obědě nebo je můžete sníst druhý

Nejlepší dýňové recepty: Polévka, kari, hranolky i koláče!

Nezapomněli jste, že právě teď je sezona dýní? Pokud znáte jen tu oranžovou, pak věřte, že jich je mnohem víc – máslová, špagetová nebo žaludová. Využít se dají všechny, každopádně dýňové pokrmy patří k podzimu. Tyhle znáte?

Už máte remosku? Tohle všechno v ní můžete připravit!

Remoska je český fenomén a není divu. Rychle a zdravě v ní uvaříte předkrm, hlavní jídlo, a dokonce i upečete dezert. Hlavní výhoda oproti troubě? Stačí vám trošku místa a elektrická zásuvka, takže je ideální do menších kuchyní

Podzimní jablečné koláče: Tažený závin s drobenkou nebo bublanina s jablky!

Podzim by snad nebyl podzimem, kdyby v něm nebyla jablka! Červená, žlutá nebo zelená, všechna voní krásně po podzimu. Jsou zdravá, šťavnatá a perfektně se hodí pro sladkou kuchyni. Zkuste tyhle recepty a neděle bude dokonalá!

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Jan Tříska (80) v kritickém stavu: Co mu…

Záhadný pád či skok herce Jana Třísky (80) z Karlova mostu šokuje i jeho kolegy! Oblíbenému kamarádovi,…

celý článek »

Svět

V deseti supermarketech se objevil kokain.…

Minimálně v deseti bavorských supermarketech čekalo pracovníky překvapení při vybalování banánů.…

celý článek »

Praha - Zprávy

Cizinec vjel s autobusem na Karlův most!…

Byl snad slepý? Řidič-cizinec se v neděli odpoledne rozhodl nerespektovat zákazy a se svým autobusem…

celý článek »

Cyklistika

Senzační Sagan je potřetí v řadě mistrem…

Peter Sagan zase vládne! Už potřetí za sebou! Slovenský cyklista se stal mistrem světa v silničním…

celý článek »