Rychlé ovocné koláče: S jahodami, borůvkami nebo pomerančem! | Recepty.Blesk.cz

Rychlé ovocné koláče: S jahodami, borůvkami nebo pomerančem!

Foto: iStock
03.06.2017 / 06:00

Není nic jednoduššího než upéct koláč nebo buchtu s nějakým ovocem, kterého je všude plno. A i když by nebylo, stačí sáhnout do mrazáku. Vyzkoušejte tyhle dezerty z plechu nebo dortové formy, které zvládnete levou zadní!

 

V teplých dnech přijdou k chuti koláče, ve kterých jsou citrony nebo pomeranče. Citrusové plody dodají koláčům mírně kyselou chuť, ale celkový dojem bude famózní.

Pomerančový piškot

Pomerančový piškot

Citrusové koláče jsou ideální na letní dny, kdy je venku horko.celý článek

Koláč s citrony

Koláč s citrony

Je lehký, voňavý a plný šťávy. Ideální koláč na neděli.celý článek

Milujete broskve nebo švestky? Vykouzlete z nich třeba tyhle dobroty. A u některé ani nemusíte moc přemýšlet nad tím, jestli máte po ruce váhu, bude vám stačit obyčejný hrnek. 

Broskvová buchta s kokosem

Broskvová buchta s kokosem

Tuhle buchtu budete mít hotovou raz dva. A navíc všem bude chutnat.celý článek

Hrnkové řezy se švestkami

Hrnkové řezy se švestkami

Nepotřebujete nic vážit, stačí vám hrnek a plech. Za půl hodiny máte hotovo!celý článek

Obrácený švestkový koláč

Obrácený švestkový koláč

Plech vymazaný rozpuštěným máslem, posypaný hnědým cukrem a pokladený švestkami. Zalijeme těstem a pečeme.celý článek

Čekáte návštěvu nebo se nějaká ohlásila na poslední chvíli? Nevadí! Tyto recepty jsou hotové doslova za pár minut, a navíc jsou dokonalé. 

Rychlý jogurtový koláč s drobným ovocem

Rychlý jogurtový koláč s drobným ovocem

K jeho přípravě se hodí jakékoli drobné ovoce, ale s borůvkami je podle nás nejlepší.celý článek

Rychlý koláč s jahodami

Rychlý koláč s jahodami

Jahody jsou teď všude, tak je využijte! Tenhle koláč je rychlý a vynikající.celý článek

Levná jablková buchta

Levná jablková buchta

Vyzkoušejte tuto chutnou jablkovou buchtu, kterou máte hotovou raz dva a rozhodně vás nezklame.celý článek

 

Chcete se naučit něco náročnějšího, třeba takové croissanty? Podívejte se na naše VIDEO:

Michal Nikodem z kuchařského studia Ola Kala ukazuje, jak správně připravit těsto na croissanty. • 

Diskuse k článku

.

Omáčky, které milujeme: Koprovka, rajská, svíčková nebo znojemská!

České omáčky jsou bezkonkurenční a mohou nám je závidět kdekoli na světě. Které jsou ty nejznámější, které se hodí právě v tomto zimním období? 

Přesolili jste polévku nebo to přehnali s pepřem? Takhle ji zachráníte!

Nikdo není dokonalý a i sebelepší kuchařka může někdy udělat chybu. Ty zkušenější ovšem vědí, jak se dá zachránit i zdánlivě zkažený pokrm. Ostatně naše babičky to věděly moc dobře, vyhodit jídlo si nemohly dovolit. Zkuste to

Rychlovky za pár korun a do 30 minut: Omeleta, bramborák nebo noky se špenátem

Nepromarněte všechen čas u sporáku. Kromě toho je možná vaše peněženka před výplatou prázdná. Tahle jídla jsou nejen rychlá, ale taky levná. Určitě za ně nedáte víc než stovku. Nechte si chutnat!

Zimní polévky, které vás posilní a postaví na nohy! Vývary, kyselo nebo zelňačka

Potřebujete se pořádně zahřát a získat novou energii? Uvařte si polévku! Polévka je grunt, který nejen postaví na nohy po kocovině, ale taky působí jako pomocník v boji s nemocemi. Navíc krásně zahřeje, což právě teď v zimě

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Světové celebrity

Zpěvačka Jana Kirschner: Nechce si vzít…

Slovenka Jana Kirschner (39) prchla již před 12 lety do ciziny a našla štěstí po boku muzikanta Eddieho…

celý článek »

Politika

Paroubek přišel s radami pro ČSSD a zmínil…

Bývalý předseda a člen ČSSD Jiří Paroubek, který usiluje o opětovný vstup do této strany, radí…

celý článek »

České celebrity

Štíbrové předělala maminka byt: Rázná zubařka…

Se svým přítelem Martinem se Nikol Štíbrová (31) před rokem přestěhovala do podkrovního bytu vybaveného…

celý článek »

Svět

Na hotel Intercontinental zaútočili ozbrojenci.…

Při nočním útoku na hotel v Kábulu zemřelo pět civilistů, z toho čtyři Afghánci a jeden cizinec.…

celý článek »