Rychlá čína 9x jinak: Polévka, nudle nebo masová směs se zeleninou! | Recepty.Blesk.cz

Rychlá čína 9x jinak: Polévka, nudle nebo masová směs se zeleninou!

Foto: iStock
02.06.2017 / 06:00

Čínská kuchyně je typická svou rozmanitostí a různorodností. Každý pokrm je originální a záleží na kuchaři, jaké ingredience použije. Navíc je asijská kuchyně zdravá, lehká, plná zeleniny a netučného masa. Vyzkoušejte naše recepty, které jsou snadné a chutné.

 

 

Pokud se naučíte uvařit tuhle typickou čínskou polévku, věřte, že doma jinou chtít už nebudou. Je totiž nejen vynikající, ale je doslova návyková. Pikantní varianta poškádlí chuťové pohárky hlavně mužům!

Zalitá čína

Zalitá čína

Tahle polévka vznikla jako klasické jídlo z pánve, které ale na poslední chvíli kuchař proměnil.celý článek

Pikantní čínská polévka

Pikantní čínská polévka

Polévka z hub, nudlí, masa a pórku, zahuštěná maizenou a rošlehaným vejcem, dochucená kečupem, sójovou omáčkou a vinným octem.celý článek

Vyzkoušejte tyhle dva klasické pokrmy, jejichž základem je zelí pak choi, nudle a houby. Jsou jednoduché na přípravu a použít můžete i zbytky kuřecího masa, které vám zbylo z předešlého dne. Jsou to také recepty, které můžete krásně obměňovat podle toho, jakou zeleninu při přípravě zvolíte. Myslete na to, že čím tvrdší druh zeleniny, tím menší kousky musíte krájet a taky je musíte hodit do pánve dřív. Jedním ze spolehlivých pravidel úspěchu při přípravě číny je jednoduchost – maximálně 5 surovin!

Jednoduché chow mein

Jednoduché chow mein

Tahle čínská klasika má stovky obměn - můžete do ní nakrájet kapustu, mrkev, zelí a završit sojovými výhonky.celý článek

Zelí pak choi s houbami

Zelí pak choi s houbami

Tohle je snad to nejjednodušší, co můžete s čínou udělat - uvařit rýži, vzít zbytky kuřecího masa a přidat je do aromatického základu z hub a zelí.…celý článek

V čínské kuchyni se velké oblibě těší i nejrůznější druhy nudlí – ať už jsou smažené, nebo jako příloha. Tyhle znáte?

Smažené nudle

Smažené nudle

Pokud chcete přidat do jídla nějaké bílkoviny, vsaďte vedle masa na ochucené tofu nebo tempeh.celý článek

Nudle s hovězími proužky

Nudle s hovězími proužky

Pokud chcete měkké maso, kupte maso na steaky, stačí vám jen kousek.celý článek

 

Milovníci masa rozhodně ocení recepty, v nichž je základem právě maso. Nejsnazší je použít kuřecí maso, které se nakrájí obvykle na proužky nebo kousky, vepřové maso, hovězí nebo krevety. Pro všechny druhy masa platí, že aby se dalo dobře krájet, musí být studené! Šťavnaté pak bude, když ho budete krájet přes vlákno a před přípravou ho necháte marinovat. Při samotné přípravě má maso přednost před zeleninou. Nejprve hodíte maso do horké pánve, a jakmile je téměř hotové, vyjmete ho a přidáte teprve zeleninu.

Čína s brokolicí a houbami

Čína s brokolicí a houbami

Brokolice je stejně jako květák houževnatá, proto má při pečení přednost.celý článek

Kuřecí směs se zeleninou

Kuřecí směs se zeleninou

Na číně je skvělé, že snad neexistuje zelenina, která by se do ní nemohla použít.celý článek

Vepřové maso tchang long

Vepřové maso tchang long

Vietnamské vepřové maso se zelím a pórkem je ochuceno sójovou omáčkou, wei-su a čínským vínem.celý článek

 

Vyzkoušet můžete i křupavé kuřecí řízečky v kokosové krustě. Podívejte se na naše VIDEO:

360p 240p
Vyzkoušejte křupavé kuřecí řízečky v kokosové krustě • 

Diskuse k článku

.

Recept na nejlepší domácí zavináče! Jiné už chtít nebudete

Spolu s utopenci a nakládaným hermelínem tvoří trio nejpopulárnějších jídel studené hospodské kuchyně. Ideální chuťovka nejen k pivu, která stojí za to! A vyrobit si je doma není vůbec složité! Jak na to?

Chřest: Dopřejte si ho v polévce, slaném koláči nebo salátu! Chutná výtečně!

Je zdravý, chutný, originální a snadný na přípravu. Mnozí k němu mají nedůvěru, ale ta není na místě. Chřest se dá připravit na tisíc způsobů. Skvěle chutná nejen v polévkách, ale i ve slaných koláčích, s masem nebo se dá

Nejlepší jarní polévky! Špenátová, bylinková nebo rukolová s kozím sýrem!

Jaro je ideální doba na to, abyste vařili polévky ze sezonních surovin. Zasytí, dodají tělu energii a zdraví, a ještě po nich můžete zhubnout. No není to ideální spojení? Vyzkoušejte tyhle, jsou naprosto geniální!

Nejlepší recept na domácí zeleninový bujon. Zmrazte si ho do zásoby!

Bujon dodá jídlu tu správnou chuť. Hodí se do polévek, omáček nebo rizota. Proč ho ale kupovat v obchodě, když si ho můžete vyrobit sami doma a uchovat do zásoby? Je to jednoduché, zkuste to podle našeho receptu!

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Erbová o exmanželovi Řepkovi: Překvapivý…

Zatímco Tomáš Řepka (44) na své ex nenechá nit suchou, Vlaďka Erbová (36) o něm mluví až podezřele…

celý článek »

Praha - Krimi

Útočníci, kteří přizabili číšníka: V Praze…

Cizinci, kteří v sobotu brutálně zmlátili číšníka Mirka V. (36) v centru Prahy, byli fyzicky zdatní…

celý článek »

Světové celebrity

Odehrál se tu masakr, praly se tu prachy.…

Obrovské sídlo, které se nachází v Miami Beach, je na prodej! Al Capone (†48) dům koupil v roce 1928…

celý článek »

Krimi

Na oběti seděl a škrtil ji lanem! Obžaloba…

Páskem, provazem i prádelní šňůrou svazoval a škrtil své oběti, mladé dívky (†14 a 16), Martin Ch.…

celý článek »