Jaké potraviny můžete bez obav zmrazit? Poradíme vám, jak na to! | Recepty.Blesk.cz

Jaké potraviny můžete bez obav zmrazit? Poradíme vám, jak na to!

  • Foto: Profimedia
    24května   2017  /  06:00

    Přemýšlíte, jak mít i v zimě dostatek zeleniny a ovoce pro kuchařské experimenty? Naučte se správně zamrazovat! A nebojte se, mražením se živiny a vitaminy neničí. Víte ale, jak postupovat a které potraviny se dají zamrazit, i kdybyste to do nich neřekli?

  • Dezerty, koláče a bábovky


    Foto: shutterstock.com

    Možná by vás to ani nenapadlo, ale věřte, že například muffiny se dají v mrazáku skvěle uchovat. Podobně jsou na tom bublaniny, bábovky nebo dezerty typu brownies. Mráz překvapivě nepoškodí jejich strukturu, takže je stačí uložit do igelitového sáčku a strčit do mrazáku. Pak je podle potřeby vyndáte a máte napečeno.

     

    Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

    Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

    Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná…celý článek

  • Máslo


    Foto: Profimedia

    Ani máslo se nebojte zmrazit. Pokud máte dostatek místa v mrazáku, klidně ho kupte víc. Doma ho nakrájejte na silné plátky nebo tyčinky a dejte zmrazit. Potom ho můžete z mrazáku odebírat podle potřeby. Kdybyste máslo nenakrájeli na menší kousky, z jedné zmražené kostky byste jen těžko něco ukrojili.

     

  • Čokoláda


    Foto: Profimedia

     

    Překvapivě i tahle sladká dobrota se dá dobře zmrazit. Chce to trošku pečlivější přípravu, ale potom jako když ji najdete. Nejdřív ji musíte zabalit, aby se k ní nedostala vlhkost ani pachy, potom ji dejte na několik hodin do lednice. Tento mezistupeň nevynechejte! Teprve potom dejte čokoládu do mrazáku. Když ji budete chtít vyndat, musíte postup opakovat obráceně – z mrazáku nejprve do lednice, po pár hodinách na stůl.

  • Vejce


    Foto: Profimedia

     

    I vajíčka se dají mrazit. Samozřejmě ne ve skořápce, popraskala by. Nejprve je vyklepněte, rozšlehejte a pak hurá do mrazáku. Mražená hmota v mrazničce vydrží asi rok.

     

    8 skvělých receptů z natvrdo uvařených vajec

    8 skvělých receptů z natvrdo uvařených vajec

    Každý rok je to stejné. Po velikonočních svátcích nám na stole zůstane stát mísa vajec. Co ale s nimi? Klasický vajíčkový salát je sice dobrý, jenže…celý článek

  • Česnek a bylinky

     


    Foto: Shutterstock

    Česneku mráz nevadí, je vůči němu odolný. Můžete ho zmrazit buď vcelku, nebo oloupané stroužky, případně podrcený. Ideální je dát ho do vzduchotěsné misky
    a teprve pak umístit do mrazáku. Zkusit můžete i následující tip:

    Česnek utřete s olivovým olejem a pak dejte do mrazáku. Olej totiž nezmrzne, takže česnek stačí vyjmout a hned použít. Zmrazit lze i bylinky, které sice potom nebudou lákavé na pohled, ale uchovají si chuť a hodí se skvěle třeba do polévky. Jak na jejich zmrazení? Nejprve je opláchněte, nechte okapat a osušte. Pak je dejte do vzduchotěsné misky. Nebo z nich můžete připravit bylinkové pesto nebo je přidat do másla, ze kterého pak vyrobíte váleček a dáte do potravinářské fólie.

     

    Víte, jak připřavit bylinkové oleje? Podívejte se na naše VIDEO:

    480p 360p
    Jak na bylinkové ochucené oleje, vám poradí Radek David, šéfkuchař restaurací Babiččina zahrada a La Veranda • 

     

  • Těstoviny a obiloviny


    Foto: shutterstock.com

     

    Není problém zmrazit i uvařené těstoviny. Z vody je ale vyndejte dřív, než změknou, aby se při konečné úpravě nepřevařily. Nechte je vychladnout a pak vložte do mrazáku. Podobně postupujte v případě rýže a dalších obilovin. Ty uvařte ve větším množství, nechte vychladnout a rozdělte na menší dávky.  

     

    Rychlé a skvělé těstoviny: Zamilujete si je s kuřetem, houbami nebo zapečené!

    Rychlé a skvělé těstoviny: Zamilujete si je s kuřetem, houbami nebo zapečené!

    Těstoviny jsou ideální oběd nebo večeře na víkend, když se nechceme moc dlouho zdržovat vařením. Ovšem to neznamená, že když jsou rychle hotové, nemůžeme…celý článek

  • 2 důležitá pravidla pro mražení a rozmrazování


    Foto: Profimedia

     

    • Pomalé mražení není vhodné, čím rychleji potraviny zmrazíte, tím lépe. Neskládejte potraviny na sebe a zamrazovanou potravinu dejte vždy na nejstudenější místo
    v mrazničce.

    • Ideální je, když budete rozmrazovat přes noc v lednici nebo ve studené vodě, případně v mikrovlnné troubě.

     

     

     

    Tuňák z konzervy 8x jinak: V pomazánce, salátu nebo tortille zachutná každému!

    Tuňák z konzervy 8x jinak: V pomazánce, salátu nebo tortille zachutná každému!

    Potřebujete připravit rychlou večeři nebo rychlý oběd? Sáhněte po tuňáku v konzervě! Je vždycky po ruce, není kalorický, a dokonce i zasytí. Ať už…celý článek

    Jak udělat domácí tlačenku? Máme recept na tu nejlepší!

    Jak udělat domácí tlačenku? Máme recept na tu nejlepší!

    Přichází i čas voňavých jitrnic, krvavých jelítek, křupavých škvarečků a také tlačenky. Nemusíte zrovna pořádat zabijačku, abyste si na nich pochutnali.…celý článek

     

     

     

     

/
Autor: aši

Diskuse k článku

.

Máte doma záplavu rajčat? 3 geniální a snadné tipy, co s nimi udělat!

Zahrada plná rajčat a vy je nezvládnete všechny sníst? Nevadí, poradíme vám, jak je zpracovat. Je přece škoda, abyste je vyhodili. Zkuste tyhle tři recepty, které se rozhodně budou v kuchyni hodit.

Domácí kečup na 5 způsobů: Už nikdy nebudete chtít jiný

Domácí kečup je mnohem lepší než ten kupovaný. Nejsou v něm žádné konzervanty, ale ani chutí se nedají srovnat. Ten, který si uvaříte doma, totiž opravdu chutná božsky.

Rychlé letní večeře hotové do třiceti minut! Saláty, těstoviny nebo ryby

Komu by se v horku chtělo vařit a trávit u sporáku dlouhé hodiny? Jen málokomu. Přesto jíst musíme, takže vám nabízíme recepty, které jsou hotové do půlhodiny, jsou snadné, a navíc nejsou těžké, takže po obědě můžete klidně

Levandulové recepty, které musíte vyzkoušet! Sirup, zmrzlina nebo limonáda na osvěžení

Není snad typičtější symbol léta než právě levandule. Přestože se jí daří hlavně ve Středomoří, můžete ji pěstovat i u nás doma. Její vůně je nezaměnitelná a vedle toho, že se používá do kosmetiky, skvěle ladí i s potravinami,

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Táta by byl spokojený, že jsme to s Heidi…

V neděli to bylo přesně 12 měsíců, kdy se pro muzikanta Adama Pavlíka (42) uzavřel zatím nejtragičtější…

celý článek »

Politika

Textaře Horáčka nazval vekslákem. Policie…

Policie ve středu odpoledne požádala o vydání poslance KSČM Zdeňka Ondráčka ke stíhání. Informaci…

celý článek »

Svět

Šokující foto: Z janovského mostu týdny…

Šokující fotografie se objevily na sociálních sítích pouhý den po tragickém zřícení mostu v italském…

celý článek »

Krimi

Dívku (†24) chladnokrevně popravili na oslavě…

Oslava narozenin skončila tragicky v brazilském městě Paloma. Eliana Ferreira Campos (†24), která…

celý článek »