Jaké potraviny můžete bez obav zmrazit? Poradíme vám, jak na to! | Recepty.Blesk.cz

Jaké potraviny můžete bez obav zmrazit? Poradíme vám, jak na to!

  • Foto: Profimedia
    24května   2017  /  06:00

    Přemýšlíte, jak mít i v zimě dostatek zeleniny a ovoce pro kuchařské experimenty? Naučte se správně zamrazovat! A nebojte se, mražením se živiny a vitaminy neničí. Víte ale, jak postupovat a které potraviny se dají zamrazit, i kdybyste to do nich neřekli?

  • Dezerty, koláče a bábovky


    Foto: shutterstock.com

    Možná by vás to ani nenapadlo, ale věřte, že například muffiny se dají v mrazáku skvěle uchovat. Podobně jsou na tom bublaniny, bábovky nebo dezerty typu brownies. Mráz překvapivě nepoškodí jejich strukturu, takže je stačí uložit do igelitového sáčku a strčit do mrazáku. Pak je podle potřeby vyndáte a máte napečeno.

     

    Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

    Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

    Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná…celý článek

  • Máslo


    Foto: Profimedia

    Ani máslo se nebojte zmrazit. Pokud máte dostatek místa v mrazáku, klidně ho kupte víc. Doma ho nakrájejte na silné plátky nebo tyčinky a dejte zmrazit. Potom ho můžete z mrazáku odebírat podle potřeby. Kdybyste máslo nenakrájeli na menší kousky, z jedné zmražené kostky byste jen těžko něco ukrojili.

     

  • Čokoláda


    Foto: Profimedia

     

    Překvapivě i tahle sladká dobrota se dá dobře zmrazit. Chce to trošku pečlivější přípravu, ale potom jako když ji najdete. Nejdřív ji musíte zabalit, aby se k ní nedostala vlhkost ani pachy, potom ji dejte na několik hodin do lednice. Tento mezistupeň nevynechejte! Teprve potom dejte čokoládu do mrazáku. Když ji budete chtít vyndat, musíte postup opakovat obráceně – z mrazáku nejprve do lednice, po pár hodinách na stůl.

  • Vejce


    Foto: Profimedia

     

    I vajíčka se dají mrazit. Samozřejmě ne ve skořápce, popraskala by. Nejprve je vyklepněte, rozšlehejte a pak hurá do mrazáku. Mražená hmota v mrazničce vydrží asi rok.

     

    8 skvělých receptů z natvrdo uvařených vajec

    8 skvělých receptů z natvrdo uvařených vajec

    Každý rok je to stejné. Po velikonočních svátcích nám na stole zůstane stát mísa vajec. Co ale s nimi? Klasický vajíčkový salát je sice dobrý, jenže…celý článek

  • Česnek a bylinky

     


    Foto: Shutterstock

    Česneku mráz nevadí, je vůči němu odolný. Můžete ho zmrazit buď vcelku, nebo oloupané stroužky, případně podrcený. Ideální je dát ho do vzduchotěsné misky
    a teprve pak umístit do mrazáku. Zkusit můžete i následující tip:

    Česnek utřete s olivovým olejem a pak dejte do mrazáku. Olej totiž nezmrzne, takže česnek stačí vyjmout a hned použít. Zmrazit lze i bylinky, které sice potom nebudou lákavé na pohled, ale uchovají si chuť a hodí se skvěle třeba do polévky. Jak na jejich zmrazení? Nejprve je opláchněte, nechte okapat a osušte. Pak je dejte do vzduchotěsné misky. Nebo z nich můžete připravit bylinkové pesto nebo je přidat do másla, ze kterého pak vyrobíte váleček a dáte do potravinářské fólie.

     

    Víte, jak připřavit bylinkové oleje? Podívejte se na naše VIDEO:

    480p 360p
    Jak na bylinkové ochucené oleje, vám poradí Radek David, šéfkuchař restaurací Babiččina zahrada a La Veranda • 

     

  • Těstoviny a obiloviny


    Foto: shutterstock.com

     

    Není problém zmrazit i uvařené těstoviny. Z vody je ale vyndejte dřív, než změknou, aby se při konečné úpravě nepřevařily. Nechte je vychladnout a pak vložte do mrazáku. Podobně postupujte v případě rýže a dalších obilovin. Ty uvařte ve větším množství, nechte vychladnout a rozdělte na menší dávky.  

     

    Rychlé a skvělé těstoviny: Zamilujete si je s kuřetem, houbami nebo zapečené!

    Rychlé a skvělé těstoviny: Zamilujete si je s kuřetem, houbami nebo zapečené!

    Těstoviny jsou ideální oběd nebo večeře na víkend, když se nechceme moc dlouho zdržovat vařením. Ovšem to neznamená, že když jsou rychle hotové, nemůžeme…celý článek

  • 2 důležitá pravidla pro mražení a rozmrazování


    Foto: Profimedia

     

    • Pomalé mražení není vhodné, čím rychleji potraviny zmrazíte, tím lépe. Neskládejte potraviny na sebe a zamrazovanou potravinu dejte vždy na nejstudenější místo
    v mrazničce.

    • Ideální je, když budete rozmrazovat přes noc v lednici nebo ve studené vodě, případně v mikrovlnné troubě.

     

     

     

    Tuňák z konzervy 8x jinak: V pomazánce, salátu nebo tortille zachutná každému!

    Tuňák z konzervy 8x jinak: V pomazánce, salátu nebo tortille zachutná každému!

    Potřebujete připravit rychlou večeři nebo rychlý oběd? Sáhněte po tuňáku v konzervě! Je vždycky po ruce, není kalorický, a dokonce i zasytí. Ať už…celý článek

    Jak udělat domácí tlačenku? Máme recept na tu nejlepší!

    Jak udělat domácí tlačenku? Máme recept na tu nejlepší!

    Přichází i čas voňavých jitrnic, krvavých jelítek, křupavých škvarečků a také tlačenky. Nemusíte zrovna pořádat zabijačku, abyste si na nich pochutnali.…celý článek

     

     

     

     

/
Autor: aši

Diskuse k článku

.

Nejlepší jarní polévky! Špenátová, bylinková nebo rukolová s kozím sýrem!

Jaro je ideální doba na to, abyste vařili polévky ze sezonních surovin. Zasytí, dodají tělu energii a zdraví, a ještě po nich můžete zhubnout. No není to ideální spojení? Vyzkoušejte tyhle, jsou naprosto geniální!

Nejlepší recept na domácí zeleninový bujon. Zmrazte si ho do zásoby!

Bujon dodá jídlu tu správnou chuť. Hodí se do polévek, omáček nebo rizota. Proč ho ale kupovat v obchodě, když si ho můžete vyrobit sami doma a uchovat do zásoby? Je to jednoduché, zkuste to podle našeho receptu!

Medvědí česnek je všude: Vyzkoušejte ho v polévce, knedlíčcích nebo v pestu

Jaro je tady a s ním i medvědí česnek. Je to jedna z prvních zelených rostlin, která teď raší, a taky jedna z těch, která zažene únavu, stres a dodá nám energii. Pokud jste kouzlu tohoto česneku ještě nepropadli, je načase to

Nejlepší recepty na pečené kuře! S nádivkou, na česneku nebo a la kachna

Chcete připravit na neděli nějakou dobrotu, která vám nezabere moc času? Upečte kuře! Existují desítky nejrůznějších variant, jak z něj vykouzlit skutečný skvost. A rozhodně bude chutnat úplně všem.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Královské rodiny

ŽIVĚ: Vévodkyně Kate právě rodí, Británie…

Jeden z nejočekávanějších letošních okamžiků je tu! Vévodkyně Kate (36) již dorazila do porodnice…

celý článek »

Krimi

Viktorii (†14) znásilnili a zavraždili v…

Noční můru každého rodiče si prožívají máma a táta čtrnáctileté Viktorie Sokolové, která byla znásilněna…

celý článek »

České celebrity

Kontroverzní zpěvák Ortel se oženil v den…

V den výročí narození nacistického vůdce Adolfa Hitlera 20. dubna si zpěvák a nacionalista Tomáš…

celý článek »

Politika

„Je nepříčetný.“ Kdo navrhl Janu Nagyovou…

V Poslanecké sněmovně se sešly návrhy na státní vyznamenání, které posoudí příslušný podvýbor.…

celý článek »