Jaké potraviny můžete bez obav zmrazit? Poradíme vám, jak na to! | Recepty.Blesk.cz

Jaké potraviny můžete bez obav zmrazit? Poradíme vám, jak na to!

  • Foto: Profimedia
    24května   2017  /  06:00

    Přemýšlíte, jak mít i v zimě dostatek zeleniny a ovoce pro kuchařské experimenty? Naučte se správně zamrazovat! A nebojte se, mražením se živiny a vitaminy neničí. Víte ale, jak postupovat a které potraviny se dají zamrazit, i kdybyste to do nich neřekli?

  • Dezerty, koláče a bábovky


    Foto: shutterstock.com

    Možná by vás to ani nenapadlo, ale věřte, že například muffiny se dají v mrazáku skvěle uchovat. Podobně jsou na tom bublaniny, bábovky nebo dezerty typu brownies. Mráz překvapivě nepoškodí jejich strukturu, takže je stačí uložit do igelitového sáčku a strčit do mrazáku. Pak je podle potřeby vyndáte a máte napečeno.

     

    Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

    Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

    Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná…celý článek

  • Máslo


    Foto: Profimedia

    Ani máslo se nebojte zmrazit. Pokud máte dostatek místa v mrazáku, klidně ho kupte víc. Doma ho nakrájejte na silné plátky nebo tyčinky a dejte zmrazit. Potom ho můžete z mrazáku odebírat podle potřeby. Kdybyste máslo nenakrájeli na menší kousky, z jedné zmražené kostky byste jen těžko něco ukrojili.

     

  • Čokoláda


    Foto: Profimedia

     

    Překvapivě i tahle sladká dobrota se dá dobře zmrazit. Chce to trošku pečlivější přípravu, ale potom jako když ji najdete. Nejdřív ji musíte zabalit, aby se k ní nedostala vlhkost ani pachy, potom ji dejte na několik hodin do lednice. Tento mezistupeň nevynechejte! Teprve potom dejte čokoládu do mrazáku. Když ji budete chtít vyndat, musíte postup opakovat obráceně – z mrazáku nejprve do lednice, po pár hodinách na stůl.

  • Vejce


    Foto: Profimedia

     

    I vajíčka se dají mrazit. Samozřejmě ne ve skořápce, popraskala by. Nejprve je vyklepněte, rozšlehejte a pak hurá do mrazáku. Mražená hmota v mrazničce vydrží asi rok.

     

    8 skvělých receptů z natvrdo uvařených vajec

    8 skvělých receptů z natvrdo uvařených vajec

    Každý rok je to stejné. Po velikonočních svátcích nám na stole zůstane stát mísa vajec. Co ale s nimi? Klasický vajíčkový salát je sice dobrý, jenže…celý článek

  • Česnek a bylinky

     


    Foto: Shutterstock

    Česneku mráz nevadí, je vůči němu odolný. Můžete ho zmrazit buď vcelku, nebo oloupané stroužky, případně podrcený. Ideální je dát ho do vzduchotěsné misky
    a teprve pak umístit do mrazáku. Zkusit můžete i následující tip:

    Česnek utřete s olivovým olejem a pak dejte do mrazáku. Olej totiž nezmrzne, takže česnek stačí vyjmout a hned použít. Zmrazit lze i bylinky, které sice potom nebudou lákavé na pohled, ale uchovají si chuť a hodí se skvěle třeba do polévky. Jak na jejich zmrazení? Nejprve je opláchněte, nechte okapat a osušte. Pak je dejte do vzduchotěsné misky. Nebo z nich můžete připravit bylinkové pesto nebo je přidat do másla, ze kterého pak vyrobíte váleček a dáte do potravinářské fólie.

     

    Víte, jak připřavit bylinkové oleje? Podívejte se na naše VIDEO:

    Jak na bylinkové ochucené oleje, vám poradí Radek David, šéfkuchař restaurací Babiččina zahrada a La Veranda • 

     

  • Těstoviny a obiloviny


    Foto: shutterstock.com

     

    Není problém zmrazit i uvařené těstoviny. Z vody je ale vyndejte dřív, než změknou, aby se při konečné úpravě nepřevařily. Nechte je vychladnout a pak vložte do mrazáku. Podobně postupujte v případě rýže a dalších obilovin. Ty uvařte ve větším množství, nechte vychladnout a rozdělte na menší dávky.  

     

    Rychlé a skvělé těstoviny: Zamilujete si je s kuřetem, houbami nebo zapečené!

    Rychlé a skvělé těstoviny: Zamilujete si je s kuřetem, houbami nebo zapečené!

    Těstoviny jsou ideální oběd nebo večeře na víkend, když se nechceme moc dlouho zdržovat vařením. Ovšem to neznamená, že když jsou rychle hotové, nemůžeme…celý článek

  • 2 důležitá pravidla pro mražení a rozmrazování


    Foto: Profimedia

     

    • Pomalé mražení není vhodné, čím rychleji potraviny zmrazíte, tím lépe. Neskládejte potraviny na sebe a zamrazovanou potravinu dejte vždy na nejstudenější místo
    v mrazničce.

    • Ideální je, když budete rozmrazovat přes noc v lednici nebo ve studené vodě, případně v mikrovlnné troubě.

     

     

     

    Tuňák z konzervy 8x jinak: V pomazánce, salátu nebo tortille zachutná každému!

    Tuňák z konzervy 8x jinak: V pomazánce, salátu nebo tortille zachutná každému!

    Potřebujete připravit rychlou večeři nebo rychlý oběd? Sáhněte po tuňáku v konzervě! Je vždycky po ruce, není kalorický, a dokonce i zasytí. Ať už…celý článek

    Jak udělat domácí tlačenku? Máme recept na tu nejlepší!

    Jak udělat domácí tlačenku? Máme recept na tu nejlepší!

    Přichází i čas voňavých jitrnic, krvavých jelítek, křupavých škvarečků a také tlačenky. Nemusíte zrovna pořádat zabijačku, abyste si na nich pochutnali.…celý článek

     

     

     

     

/
Autor: aši

Diskuse k článku

.

Nejlepší domácí paštiky, rychlé a levné. Hovězí, bůčková nebo kachní!

Masové paštiky jsou oblíbené, protože jsou to rychlé a poměrně levné svačinky či večeře. A nejlepší jsou ty, které si sami doma vyrobíte, sice to není hned, ale můžete je konzervovat a schovat do zásoby. Pak už jen stačí vyndat

Nadýchaná poleva či šťavnaté koláče? Triky z první republiky, které se hodí i dnes!

Trendy ve vaření se sice mění, ale šikovné a praktické tipy, které používaly už naše prababičky, spolehlivě fungují i dnes. Které to jsou a které byste měli ve své kuchyni používat?

Chilli con carne, fazolová polévka i guláš: Vyzkoušejte recepty z fazolí

Luštěniny patří k trochu opomíjeným surovinám v naší kuchyni. Přitom kdysi byly na talíři téměř každý den. Nejen proto, že jsou výborným zdrojem bílkovin, ale i proto, že když se skvěle připraví, chutnají opravdu výtečně!

Nejlepší kuře na paprice podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha

  Zářivě oranžová smetanová omáčka a kus bílého masa. Je jedno, jestli kuře na paprice preferujete s těstovinami, rýží nebo houskovým knedlíkem. My vás naučíme, jak ho připravuje známý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Po pádu Vydry došlo k náhlým změnám v Divadle…

Divadlo na Vinohradech hlásí problém! Ještě se ani návštěvníci premiéry představení Ifigenie v Aulidě…

celý článek »

Komentáře

Komentář: Žádné kecy a konec srandy. ČSSD…

Podle sjezdu vždy nejlíp poznáte skutečný stav příslušné strany. Ten ČSSD, který se v neděli konal…

celý článek »

Módní policie

Módní policie: Glamour punk, jízda na ostro…

Bály jsou pro čas zimy typické. Považují se za vrchol společenského setkání, což povinný…

celý článek »

Ročník 2017/18

Jak si vedly posily Sparty: Stanciu rozpálil…

Hned tři ze čtyř zimních posil zařadil trenér Sparty Andrea Stramaccioni do prvního ligového zápasu…

celý článek »