Nedělní sekaná 11x jinak: Staročeská klasika, jehněčí nebo vegetariánská! | Recepty.Blesk.cz

Nedělní sekaná 11x jinak: Staročeská klasika, jehněčí nebo vegetariánská!

Foto: shutterstock.com
05.05.2017 / 06:00

Chcete levný oběd, který zmizí ze stolu během několika minut? Upečte sekanou! Můžete využít nejen klasické mleté hovězí nebo vepřové maso, ale taky jehněčí či drůbeží! No a připravit lze i verzi bezmasou. Ani s jednou neuděláte chybu! Všechny chutnají naprosto dokonale.

 

Dáváte přednost klasice? Pak začněte sekanou, kterou připravíte z mletého hovězího a vepřového nebo použijte klidně jen jeden druh masa. Bez bylinek se ale neobejdete, ty dodají sekané výraznou chuť. A když ji ještě obalíte do slaniny, zvláště mužská část rodiny si na ní stoprocentně pošmákne.

Staročeská domácí sekaná

Staročeská domácí sekaná

Staročeská sekaná je naprosto klasické jídlo z mletého masa, které ovšem vyžaduje špetku umění.celý článek

Sekaná s bylinkami

Sekaná s bylinkami

Elegantní verze klasické české nedělní pečínky.celý článek

Sekaná ve slaninovém kabátku

Sekaná ve slaninovém kabátku

Slaniny není nikdy dost, zvlášť té křupavé a vypečené na povrchu sekané. Tahle vám bude zaručeně chutnat!celý článek

Hovězí sekaná se slaným sýrem a pažitkou

Hovězí sekaná se slaným sýrem a pažitkou

Tuhle masovou roládu můžete připravit i bezlepkovou, použijete-li třeba kukuřičnou strouhanku.celý článek

Máte raději drůbeží maso? Pak vyzkoušejte naše recepty z kuřecího nebo krůtího mletého masa. No a jestli chcete otestovat něco trošku exotičtějšího, pak se nechte inspirovat Řeckem nebo Itálií, kde se do sekané přidává maso jehněčí.

Krůtí sekaná s bylinkovou omáčkou

Krůtí sekaná s bylinkovou omáčkou

Tahle sekaná chutná fantasticky - je tmavší než kuřecí a jemnější než vepřová. Ale rozhodně stojí za to, abyste ji ochutnali.celý článek

Drůbeží sekaná ve slanině

Drůbeží sekaná ve slanině

Upečte si drůbeží sekanou ve slaninovém kabátku, a rodina bude mít skvělý nedělní oběd.celý článek

Jehněčí sekaná se špenátem

Jehněčí sekaná se špenátem

S touhle sekanou se podíváte do Řecka. Díky špenátu a sýru bude sekaná svěží a chutná.celý článek

Italská sekaná

Italská sekaná

Nelekněte se hrubší struktury sekané, ta je v receptu schválně proto, abyste si při jídle mohli užívat její jednotlivé součásti.celý článek

No a pro ty, kteří dávají přednost něčemu zdravějšímu, nabízíme vegetariánskou inspiraci. Ovšem dobře chutná i sekaná s kukuřičnou polentou nebo sekaná v kabátku z listového těsta. 

Vegetariánská sekaná s ořechy a houbami

Vegetariánská sekaná s ořechy a houbami

Díky ořechům, sýru a spoustě dalších dobrot na maso lehce zapomene i ten největší milovník masa.celý článek

Sekaná s polentou

Sekaná s polentou

Proč nezkusit sekanou v kombinaci s polentou? Získáte zajímavý oběd, který nikoho neurazí, naopak!celý článek

Sekaná v listovém kabátě

Sekaná v listovém kabátě

I obyčejná sekaná v listovém těstě může vypadat elegantně. Nemyslíte?celý článek

 

Brzy začne grilovací sezóna, víte, jak vybrat správně maso na hamburger? Poradíme vám v našem VIDEU:

720p 480p 360p 240p
Jak vybrat maso na hamburger vám poradí food blogerka Mona Jaoua • 

Diskuse k článku

.

Návod na přípravu dokonalé bábovky! Už nikdy "zdrclá" nebo připečená

Dokonale upečená bábovka vyžaduje nejen dobrý recept a zkušené promíchání všech přísad, k perfektnímu výsledku potřebujete také správný výběr formy a správnou přípravu. Spěch se při pečení bábovky nevyplácí. Co mít tedy na

Nejlepší domácí paštiky, rychlé a levné. Hovězí, bůčková nebo kachní!

Masové paštiky jsou oblíbené, protože jsou to rychlé a poměrně levné svačinky či večeře. A nejlepší jsou ty, které si sami doma vyrobíte, sice to není hned, ale můžete je konzervovat a schovat do zásoby. Pak už jen stačí vyndat

Nadýchaná poleva či šťavnaté koláče? Triky z první republiky, které se hodí i dnes!

Trendy ve vaření se sice mění, ale šikovné a praktické tipy, které používaly už naše prababičky, spolehlivě fungují i dnes. Které to jsou a které byste měli ve své kuchyni používat?

Chilli con carne, fazolová polévka i guláš: Vyzkoušejte recepty z fazolí

Luštěniny patří k trochu opomíjeným surovinám v naší kuchyni. Přitom kdysi byly na talíři téměř každý den. Nejen proto, že jsou výborným zdrojem bílkovin, ale i proto, že když se skvěle připraví, chutnají opravdu výtečně!

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Pomeje po operaci rakoviny hrtanu: Zas chodí…

Čtrnáct dnů po propuštění z nemocnice Jiřímu Pomeje (53) pěkně otrnulo. Přestože všude řádí chřipková…

celý článek »

Příběhy

Dívka (14) prošla sektářským peklem! Svatba…

Tohle není povídka z thrillerové knihovny. Tohle se skutečně stalo. Elissa Wall (31) se nyní veřejně…

celý článek »

České celebrity

Zemřela první dáma české kosmetiky: Zachránila…

Hodně lidem pomohla vyřešit táhlé problémy s pletí a především s akné. Do rukou ikony kosmetiky v…

celý článek »

Skoky na lyžích na ZOH 2018

Ostrá zpověď českých skokanů: řeší sebrané…

PŘÍMO Z PCHJONGČCHANGU | Padesát let od zlatého triumfu Jiřího Rašky v Grenoblu jsou české skoky…

celý článek »