Nejlepší jarní polévky: Jsou rychlé, levné a zasytí! | Recepty.Blesk.cz

Nejlepší jarní polévky: Jsou rychlé, levné a zasytí!

Foto: Shutterstock
26.04.2017 / 06:00

Jaro je tady ať chceme, nebo ne. Využijte jeho krás i v kuchyni a dejte zelenou všemu zelenému, červenému a oranžovému, co začíná růst a klíčit. Tyhle polévky jsou rychle hotové, skvěle chutnají, a navíc vás ještě zahřejí, zvláště navečer. 

Období jara je jako dělané na sběr a konzumaci nejrůznějších bylinek, i těch divokých, které najdete v přírodě. Využijte toho a zkuste uvařit tyhle výtečné polévky, ve kterých je spousta bylinek.

Krémová polévka s bylinkami

Krémová polévka s bylinkami

Výborná polévka z jarní cibulky se spoustou bylinek v horkém letním dni nahradí večeři.celý článek

Bylinková polévka s noky

Bylinková polévka s noky

Připravte si chutnou a lehkou zeleninovou polévku obzvláštněnou domácími noky!celý článek

Bylinková polévka

Bylinková polévka

Bylinková polévka zahuštěná jíškou a zjemněná žloutky rozšlehanými v mléce. Podáváme rozmixovanou a ozdobenou kostičkami opečeného chleba.celý článek

A co si uvařit polévku s medvědím česnekem? Medvědí česnek je typická jarní bylina se spoustou pozitivních vlastností pohromadě. Je zároveň úžasným životabudičem, takže proč ho nevyužít i v kuchyni.

Krémová polévka s medvědím česnekem

Krémová polévka s medvědím česnekem

Krémová smetanová polévka s česnekem.celý článek

Krémová polévka z medvědího česneku

Krémová polévka z medvědího česneku

Tahle česnečka vám určitě bude chutnat. Teď na jaře je naprosto ideální.celý článek

Což takhle dát si špenát? Spousta z nás si jarní vaření bez čerstvého špenátu neumí ani představit. A polévka z něj chutná naprosto božsky!

Špenátový krém

Špenátový krém

Pochutnejte si na skvělém špenátovém krému s opečenou bagetkou a slaninou!celý článek

Špenátová polévka se zastřeným vejcem

Špenátová polévka se zastřeným vejcem

Při konzumaci téhle chutné jarní polévky z čerstvého špenátu budete mít dobrý pocit, že děláte něco pro své zdraví.celý článek

Červená řepa sice na jaře neroste, ale zato je naprosto ideální jako detoxikační potravina. Povzubuzuje také lymfatický systém a je vhodná zvláště pro ženy. Uvařte si z ní polévku a jezte ji klidně celý týden.

Polévka z červené řepy

Polévka z červené řepy

Řepa je zdravá a zajímavě chutná. Kdo ji miluje, nedá na ni dopustit. Zkusili jste už tuhle hutnou polévku, která voní po olivách, celeru a bylinkách?…celý článek

Polévka z červené řepy

Polévka z červené řepy

Červená řepa je zdravá a výživná. A chutná v polévce naprosto dokonale. Ochutnejte.Její příprava vám nezabere moc času.celý článek

A ještě na jednu jarní zeleninu byste neměli zapomenout - na mrkev. Vyzkoušejte tyhle polévky, a nebudete litovat. Zasytí vás a nemusíte už si dávat ani druhý chod.

Mrkvová polévka s rýží

Mrkvová polévka s rýží

Mrkev chutná skoro všem, a hlavně dětem. Zkuste z ní uvařit polévku, přidejte rýži a budete mít skvělou lehkou večeři nebo předkrm k obědu.celý článek

Mrkvová polévka

Mrkvová polévka

Mrkvová polévka s brambory a cibulí ze zeleninového vývaru. Doměkka uvařenou zeleninu rozmixujeme, přidáme mléko a polévku necháme ještě jednou projít…celý článek

Batátovo-mrkvový krém

Batátovo-mrkvový krém

Tahle mírně nasládlá polévka bude chutnat hlavně těm, kteří si potrpí na chuť mrkve.celý článek

Chcete poradit, jak nakrájet cibule bez slz? Podívejte se na naše VIDEO:

5 rad, jak už vždycky nakrájet cibuli bez slz • 

Diskuse k článku

.

Nejlepší domácí paštiky, rychlé a levné. Hovězí, bůčková nebo kachní!

Masové paštiky jsou oblíbené, protože jsou to rychlé a poměrně levné svačinky či večeře. A nejlepší jsou ty, které si sami doma vyrobíte, sice to není hned, ale můžete je konzervovat a schovat do zásoby. Pak už jen stačí vyndat

Nadýchaná poleva či šťavnaté koláče? Triky z první republiky, které se hodí i dnes!

Trendy ve vaření se sice mění, ale šikovné a praktické tipy, které používaly už naše prababičky, spolehlivě fungují i dnes. Které to jsou a které byste měli ve své kuchyni používat?

Chilli con carne, fazolová polévka i guláš: Vyzkoušejte recepty z fazolí

Luštěniny patří k trochu opomíjeným surovinám v naší kuchyni. Přitom kdysi byly na talíři téměř každý den. Nejen proto, že jsou výborným zdrojem bílkovin, ale i proto, že když se skvěle připraví, chutnají opravdu výtečně!

Nejlepší kuře na paprice podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha

  Zářivě oranžová smetanová omáčka a kus bílého masa. Je jedno, jestli kuře na paprice preferujete s těstovinami, rýží nebo houskovým knedlíkem. My vás naučíme, jak ho připravuje známý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Útěk Řepky s Kristelovou z natáčení: Prachařovi…

O tom, že se spolu mají krásně a milují se až za hrob, veřejnost prostřednictvím sociálních sítí…

celý článek »

Krimi

Záhadná smrt těhotné ženy (†27) v lesích:…

Její rodina trnula dlouhé dva týdny strachy. Nikdo nevěděl, kde může těhotná Kara Blevins (†27) z Minnesoty…

celý článek »

Příběhy

Tyran vyhodil fenku za jízdy z auta: Běžela…

Už ho nebavila, nebo mu vadilo, že je březí. Rozhodl se jí zbavit naprosto bezcitným způsobem. Krutý…

celý článek »

Politika

Útok na sjezdu ČSSD řeší policie. Kotrba:…

Incident z nedělního sjezdu ČSSD, při kterém spolupracovník Českého rozhlasu Štepán Kotrba nastříkal…

celý článek »