Vyrobte si domácí kondenzované mléko. Stačí vám jen 3 ingredience a 15 minut | Recepty.Blesk.cz

Vyrobte si domácí kondenzované mléko. Stačí vám jen 3 ingredience a 15 minut

...
Foto: iStock
26.03.2017 / 06:00

Vynikající je do kávy, využijete ho při přípravě dezertů, pečení drobného cukroví, výrobě domácího vaječňáku i dalších smetanových likérů. Když ho ale potřebujeme, obvykle ho ve spíži nenajdeme. Navíc je poměrně drahé. Pokud chcete ušetřit nejen peníze, ale i čas na jeho shánění, vyrobte si ho doma. Potřebujete jen čtvrt hodiny a ingredience, které máte běžně doma. Můžete si ho navíc klidně připravit do zásoby bez obav, že by se vám mohlo zkazit. Jeho obrovskou výhodou je totiž dlouhá trvanlivost.


Ingredience: 

* 200 ml plnotučného mléka 

* 200 g moučkového cukru 

* 20 g másla


Postup:

1. Připravte si co nejvyšší hrnec, který doma máte. Do něj nalijte mléko, přidejte cukr, máslo a dejte ho na sporák na mírný oheň.

 

2. Důkladně míchejte, dokud se cukr a máslo úplně nerozpustí.

 

3. Směs pak za stálého míchání přiveďte k varu. Ten okamžik poznáte tak, že obsah hrnce začne pěnit a stoupat vzhůru.

 

4. Od tohoto okamžiku začněte stopovat deset minut. Připravte se na to, že se během redukování tekutiny bude tvořit opravdu hustá pěna. Právě proto je třeba použít co nejvyšší hrnec, aby vám neutekla a nezašpinila celý sporák.

 

5. Přesně po deseti minutách hrnec se směsí odstavte. Nenechte se zmást tím, že bude stále řídká. Postupně houstnout totiž začne až během chladnutí.

 

6. Ještě horké kondenzované mléko naběračkou opatrně nalijte do čistých skleniček, pevně je uzavřete víčkem a vložte na několik hodin do většího hrnce se studenou vodu tak, aby byly ponořené až po hrdlo.

 

7. Hotové kondenzované mléko skladujte v temnu a chladu, nejlépe v lednici. Po otevření rychle spotřebujte.

 

Náš tip:

Do kávy můžete místo kondenzovaného mléka přidat vynikající vaječný koňak. Vyrobte si ho doma podle našeho video receptu:


720p 480p 360p 240p
Recept na přípravu vaječného koňaku. • 

 

Diskuse k článku

.

Salát caesar: Klasika, kterou zvládnete rychle a snadno i sami doma!

Fenomenální salát, který patří mezi ty nejpopulárnější na světě. Dnes existují desítky různých variací tohoto receptu, ovšem ten správný je jen jediný. Jak ho připravit i doma? Je to jednodušší, než si myslíte!

Dezerty do skleničky, které jsou hned hotové! Panna cotta nebo čokoládová pěna

Léto je krásné období, ovšem co dělat, když se nečekaně ohlásí návštěva a vy nechcete strávit půl dne u plotny? Zkuste minidezerty do skleniček, které vám nezaberou moc času, a navíc skvěle chutnají. Ne nadarmo se říká, že co

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Ovoce s alkoholem? Chutná a luxusní lahůdka, kterou si připravíte snadno i doma!

Všude kolem je spousta sezonního ovoce, tak ho využijte naplno. Věděli jste, že konzervování ovoce v alkoholu je asi nejjednodušší způsob uchovávání? Takto připravené dobroty vydrží skoro na věky, protože v koncentrovaném

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Pišta z Chalupářů, kterému Bočanová ukradla…

V Chalupářích mu Mahulena Bočanová (51) ukradla koloběžku, aby ho potrestala za to, že ji nechtěl…

celý článek »

Události

Vyhráli ve Sportce, výhru nedostali. Sazka…

Loterijní společnost Sazka nevyplatila 11 lidem výhry z losování Sportky, které se konalo v pátek…

celý článek »

Příběhy

Adam má 90 % těla potetovaných: Nechal si…

Adam není člověk, kterého chcete potkat po setmění v opuštěném parku. 90 % jeho těla totiž pokrývá…

celý článek »

Tour de France

Hříšník Moscon zase řádil! Pěst v obličeji…

Už nebudou v plné síle. Stáj Sky přišla po patnácté etapě o svého prvního jezdce. Na vině však nebylo…

celý článek »