Hit internetu: Vynikající cheesecake jen ze tří ingrediencí | Recepty.Blesk.cz

Hit internetu: Vynikající cheesecake jen ze tří ingrediencí

...
Foto: YouTube.com/Ochikeron
29.01.2017 / 06:00

Nadýchaný, voňavý, chutný, ale především rychle hotový. Takový moučník je splněným snem každé kuchařky i kuchaře. Není divu, že video s návodem na jeho přípravu má už téměř deset milionů zhlédnutí. Ochutnejte ho i vy, recept na tento cheesecake ze tří ingrediencí najdete v článku.

Na internetu "frčí" video japonské youtuberky Ochikeron. Svým fanouškům v něm ukazuje, jak snadná a rychlá může být příprava cheesecaku. Nadýchaný dezert, který se ve skutečnosti v překladu jmenuje japonský bavlněný sýrový koláč, si díky téhle mladé ženě už našel cestu do celého světa.

 

V naší hektické době, kdy se snažíme ušetřit každou minutu, je chutný pečený moučník, který je rychle hotový, doslova výhrou. Výhodou je i to, že na jeho upečení nemusíte mít doma žádné zvláštní ingredience. Stačí vám vajíčka, smetanový sýr a čokoláda.

 

Je jen na vás, zda máte, stejně jako Japonka Ochikeron, více rádi bílou čokoládu, ze které sladkou dobrotu na videu připravuje nebo použijete čokoládu mléčnou či tu s vysokým obsahem kakaa. Výsledek bude vždy dokonalý! Celý recept najdete níže pod videem.

 

360p 240p
Připravte si skvělý cheesecake jen ze tří ingrediencí! • 


Ingredience:


  • 3 vejce
  • 120 g bílé čokolády
  • 120 g krémového sýra (mascarpone, ricotta, Lučina, Philadelphia...)

 

Postup:


1. Vajíčka rozklepněte a bílky opatrně oddělte od žloutků. Pozor, aby se do nich nedostal ani kousek žloutku, nevyšlehali byste totiž tak dokonalý sníh.

 

2. Čokoládu rozlámejte na kousky a ve vodní lázni opatrně rozpusťte, aby v ní nebyly žádné hrudky. Pozor, miska se nesmí dotýkat vodní hladiny, jinak by se čokoláda mohla začít připalovat.

 

3. Odstavte, nechte chvilku zchladnout a vmíchejte smetanový sýr. Použít můžete třeba mascarpone. Do hladké hmoty pak důkladně vmíchejte žloutky.

 

4. Mezitím si dejte předehřát troubu na 170 °C a vyšlehejte z bílků tuhý nadýchaný sníh. Že je hotový, poznáte tak, že vám při otočení misky dnem vzhůru nezačne vytékat ven.

 

5. Sníh opatrně po částech vmíchávejte do sýrovo-čokoládovo-žloutkové hmoty, dokud se vše důkladně nespojí.

 

6. Dortovou formu vyložte papírem na pečení nebo lehce vymažte máslem a vysypejte moukou. Nalijte do ní připravené těsto a obalte ji zvenku důkladně alobalem, aby se do formy nedostala žádná voda.

 

7. Naplněnou formu pak postavte na hlubší plech, nalijte do něj vařící vodu, aby sahala asi do třetiny výšky formy, a vložte do vyhřáté trouby.

 

8. Po 15 minutách pečení snižte teplotu na 160 °C a pečte dalších 15 minut. Pak troubu vypněte a cheesecake v ní nechte ještě 15 minut dojít.

 

9. Podávejte poprášené moučkovým cukrem.


Zdají se vám krémové sýry v obchodech drahé? Vyrobte si domácí ricottu! Tady je na ni recept:


VIDEO: Jak na domácí ricottu? Zvládne ji každý a hodí se na těstoviny i na cheesecake

VIDEO: Jak na domácí ricottu? Zvládne ji každý a hodí se na těstoviny i na cheesecake

Vyrobit si domácí ricottu není ani zdaleka tak složité, jak byste možná čekali. A navíc ušetříte, protože doma si ji vyrobíte prakticky za hubičku.…celý článek

Diskuse k článku

.

Dezerty do skleničky, které jsou hned hotové! Panna cotta nebo čokoládová pěna

Léto je krásné období, ovšem co dělat, když se nečekaně ohlásí návštěva a vy nechcete strávit půl dne u plotny? Zkuste minidezerty do skleniček, které vám nezaberou moc času, a navíc skvěle chutnají. Ne nadarmo se říká, že co

Co s rybízem? Upečte skvělou bublaninu, nebo nepečený dort!

Rybíz patří k nejoblíběnějšímu letnímu ovoci. Někdo se mu vyhýbá, protože je kyselejší, ovšem v kombinaci s cukrem, moukou nebo dokonce masem vytvoří ideální spojení těch nejlepších chutí. Vyzkoušejte tyhle recepty a určitě nám

Rychlé ovocné koláče na plech: Jahodové, rybízové, třešňové nebo malinové!

Využijte toho, že je všude spousta letního ovoce, a upečte z něj třeba bublaninu nebo koláče na plech. Jsou rychlé, výborné a naprosto jednoduché, takže je zvládne úplně každý. Tyhle recepty doporučujeme, jsou ideální

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Celibát Andree Pomeje sluší: Jak dlouho…

Budou to už čtyři měsíce, co se Jiří Pomeje (53) od manželky Andrey (30) a dcery Aničky (4) odstěhoval.…

celý článek »

Evropská unie

Migranti, které nechce Česko, se vyloďují…

Itálie umožní 450 migrantům, zachráněným v sobotu ve Středozemním moři z rybářské lodi, vylodit se…

celý článek »

Módní policie

Módní policie: Vektor erotiky, smutek s…

Mediálně známé persony, veřejnost oslovující i dráždící osobnosti, rozličné figurky showbyznysu…

celý článek »

Události

Golfistka Míša málem umřela kvůli meningokovi…

Mladá golfistka Michaela Kulhánková málem podlehla zákeřné meningitidě. Postihla ji loni v lednu…

celý článek »