Hit internetu: Vynikající cheesecake jen ze tří ingrediencí | Recepty.Blesk.cz

Hit internetu: Vynikající cheesecake jen ze tří ingrediencí

...
Foto: YouTube.com/Ochikeron
29.01.2017 / 06:00

Nadýchaný, voňavý, chutný, ale především rychle hotový. Takový moučník je splněným snem každé kuchařky i kuchaře. Není divu, že video s návodem na jeho přípravu má už téměř deset milionů zhlédnutí. Ochutnejte ho i vy, recept na tento cheesecake ze tří ingrediencí najdete v článku.

Na internetu "frčí" video japonské youtuberky Ochikeron. Svým fanouškům v něm ukazuje, jak snadná a rychlá může být příprava cheesecaku. Nadýchaný dezert, který se ve skutečnosti v překladu jmenuje japonský bavlněný sýrový koláč, si díky téhle mladé ženě už našel cestu do celého světa.

 

V naší hektické době, kdy se snažíme ušetřit každou minutu, je chutný pečený moučník, který je rychle hotový, doslova výhrou. Výhodou je i to, že na jeho upečení nemusíte mít doma žádné zvláštní ingredience. Stačí vám vajíčka, smetanový sýr a čokoláda.

 

Je jen na vás, zda máte, stejně jako Japonka Ochikeron, více rádi bílou čokoládu, ze které sladkou dobrotu na videu připravuje nebo použijete čokoládu mléčnou či tu s vysokým obsahem kakaa. Výsledek bude vždy dokonalý! Celý recept najdete níže pod videem.

 

360p 240p
Připravte si skvělý cheesecake jen ze tří ingrediencí! • 


Ingredience:


  • 3 vejce
  • 120 g bílé čokolády
  • 120 g krémového sýra (mascarpone, ricotta, Lučina, Philadelphia...)

 

Postup:


1. Vajíčka rozklepněte a bílky opatrně oddělte od žloutků. Pozor, aby se do nich nedostal ani kousek žloutku, nevyšlehali byste totiž tak dokonalý sníh.

 

2. Čokoládu rozlámejte na kousky a ve vodní lázni opatrně rozpusťte, aby v ní nebyly žádné hrudky. Pozor, miska se nesmí dotýkat vodní hladiny, jinak by se čokoláda mohla začít připalovat.

 

3. Odstavte, nechte chvilku zchladnout a vmíchejte smetanový sýr. Použít můžete třeba mascarpone. Do hladké hmoty pak důkladně vmíchejte žloutky.

 

4. Mezitím si dejte předehřát troubu na 170 °C a vyšlehejte z bílků tuhý nadýchaný sníh. Že je hotový, poznáte tak, že vám při otočení misky dnem vzhůru nezačne vytékat ven.

 

5. Sníh opatrně po částech vmíchávejte do sýrovo-čokoládovo-žloutkové hmoty, dokud se vše důkladně nespojí.

 

6. Dortovou formu vyložte papírem na pečení nebo lehce vymažte máslem a vysypejte moukou. Nalijte do ní připravené těsto a obalte ji zvenku důkladně alobalem, aby se do formy nedostala žádná voda.

 

7. Naplněnou formu pak postavte na hlubší plech, nalijte do něj vařící vodu, aby sahala asi do třetiny výšky formy, a vložte do vyhřáté trouby.

 

8. Po 15 minutách pečení snižte teplotu na 160 °C a pečte dalších 15 minut. Pak troubu vypněte a cheesecake v ní nechte ještě 15 minut dojít.

 

9. Podávejte poprášené moučkovým cukrem.


Zdají se vám krémové sýry v obchodech drahé? Vyrobte si domácí ricottu! Tady je na ni recept:


VIDEO: Jak na domácí ricottu? Zvládne ji každý a hodí se na těstoviny i na cheesecake

VIDEO: Jak na domácí ricottu? Zvládne ji každý a hodí se na těstoviny i na cheesecake

Vyrobit si domácí ricottu není ani zdaleka tak složité, jak byste možná čekali. A navíc ušetříte, protože doma si ji vyrobíte prakticky za hubičku.…celý článek

Diskuse k článku

.

Nejlepší omáčky: Rajská, koprovka nebo svíčková na smetaně!

Tahle česká klasika nemá ve světě obdoby a na tom trváme! K dosažení dokonalosti omáček je potřeba zkušenost, trpělivost a někdy trvá dlouhé roky, než se z vás stanou omáčkoví machři. Věřili byste, že jsou rodiny, které mezi

Recept na poctivý domácí chléb: Triky, jak ho mít co nejlepší!

Křupavý a čerstvý chleba hned po ránu? Proč ne, stačí, když se ho naučíte upéct sami doma. Můžete zkusit klasický pšeničný, ovšem fantazii se meze nekladou. Chléb se dá upéct z ječné mouky, ovesné, pohankové, špaldové nebo

Luxusní dezerty první republiky: Roláda, dort s ořechy a bezé s krémem!

Kdysi se v Praze chodilo na dortíky k Myšákovi nebo Bergerovi. Cukrárny byly za první republiky opravdovým chrámem, kde jste si pochutnali na skvělých dezertech, dortech či moučnících. Zručné hospodyně zvládly stejně dobré samy

Svatomartinské menu: Báječná husa, knedlíky a zelí! Poradíme vám, jak na to!

Svátek svatého Martina bez dobrého jídla? Ani nápad! Dopřejte si ty nejlepší pochoutky a inspirujte se našimi radami a skvostnou husu s přílohou připravte v pohodlí domova a s láskou. Věřte nebo ne, láska prochází žaludkem!

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Politika

Kupka se dostal do Sněmovny, Bendl si hledá…

Poslanecký mandát za ODS ve Středočeském kraji získal starosta Líbeznic Martin Kupka. Zjistil to…

celý článek »

České celebrity

Wabiho Daňka (†70) léta ničil alkohol: Vypil…

Jednoho na povzbuzení, jednoho na usínání. Alkohol byl pro Wabiho Daňka (✝70) mnoho let přítelem,…

celý článek »

Cestování

Kvůli perfektní fotce riskují život! Turisté…

Odvaha, nebo nebezpečný hazard? Turisté každý rok směřují do Zambie, aby se vyfotili na vrcholku…

celý článek »

Ročník 2017/18

Šéf Slavie Tvrdík o Nezmarovi, plánech s…

Jaké bude mít nový sportovní ředitel Jan Nezmar úkoly? Jak hodnotí výsledky v aktuální sezoně a jaké…

celý článek »