Nejlepší pomazánky nejen k večeři, které si okamžitě zamilujete! | Recepty.Blesk.cz

Nejlepší pomazánky nejen k večeři, které si okamžitě zamilujete!

Foto: shutterstock.com
04.11.2016 / 06:00

Nemáte moc času a nechce se vám k večeři vařit nic teplého? Nemusíte, klidně nabídněte rodině nějakou pomazánku. Jsou hotové hned, a navíc si na nich pochutnáte. No, a když vám ještě něco zbyde, nevadí, dají se sníst i ke snídani nebo je můžete namazat na pečivo a dát dětem do školy ke svačině.

Jestli jste až dosud znali pouze klasickou rybičkovou pomazánku, zkuste experimentovat a otestujte tyhle pomazánky, které se hodí nejen na topinky, ale i na celozrnné tousty nebo obyčejný chleba. V kombinaci například s koriandrem či bazalkou chutnají velmi originálně.

Topinky s pomazánkou z červené řepy

Topinky s pomazánkou z červené řepy

Právě teď je jí všude plno a stojí pár korun. Vrhněte se na řepu.celý článek

Bazalková pomazánka s pečeným česnekem

Bazalková pomazánka s pečeným česnekem

Chcete si domů přinést kousek Itálie? Pak tuto pomazánku nezapomeňte podávat s parmazánem a sluncem nadopovanými rajčaty.celý článek

Avokádová pomazánka s koriandrem

Avokádová pomazánka s koriandrem

Výrazná chuť koriandru se v této pomazánce z avokáda dokonale prosadí.celý článek

Chcete trochu sytější pomazánku? Pak nezapomeňte na tvaroh, vajíčka a sýr. Existuje nespočet nejrůznějších variant, ve kterých najdete právě tyhle ingredience, záleží na vás, co máte rádi a čemu dáváte přednost. Jejich výroba je snadná a hlavně velmi rychlá. Připravte ale vždycky jen takové množství, které spotřebujete. Zvláště vajíčkové se rychle kazí, no a většina z nich stejně chutná nejlépe čerstvá.

Tvarohovo-pažitková pomazánka

Tvarohovo-pažitková pomazánka

Nejzákladnější bylinková pomazánka, která chutná naprosto božsky na čerstvém pečivu. V jednoduchosti je síla!celý článek

Vajíčková pomazánka s řeřichou a koprem

Vajíčková pomazánka s řeřichou a koprem

Vaječná pomazánka je skvělá sama o sobě. Čerstvé bylinky jí ale dodají svěží, letní chuť.celý článek

Hermelínová pomazánka

Hermelínová pomazánka

Použijte ji na chlebíčky a už nikdy nebudete chtít jinou.celý článek

Správná pomazánka by neměla být překombinovaná. Lepší je použít jen několik kvalitních ingrediencí a vykouzlíte fantastickou večeři! Skvěle chutnají pomazánky, ve kterých figurují ořechy. Výsledná chuť je velmi zajímavá. A poradíme vám ještě něco: Ořechy nasucho opražte na pánvi, nechte vychladnout a teprve pak je použijte.

Waldorfská pomazánka

Waldorfská pomazánka

Svěží chuť této pomazánky se skvěle hodí i na chlebíčky nebo jednohubky.celý článek

Ořechová pomazánka

Ořechová pomazánka

Pomazánka z ořechů, másla, brynzy, dochucená mletou paprikou a sekanou pažitkou. Mažeme na plátky celozrného rohlíku.celý článek

Pomazánky z luštěnin tak trochu unikají pozornosti mezi ostatními surovinami, ale to je velká chyba. Rozhodně stojí za to je vyzkoušet. Můžete je podávat teplé, studené, jemné i ostřejší, s chlebem nebo bílým pečivem. Luštěniny navíc obsahují spoustu bílkovin a vitaminů, například B. Tyhle dvě jsou dokonalé, mají říz a chutnat budou i mužské části rodiny.

Fazolovo - vepřová pomazánka

Fazolovo - vepřová pomazánka

Pomazánka z fazolí a s vepřovým sádlem.celý článek

Pomazánka z cizrny, máty a petrželky

Pomazánka z cizrny, máty a petrželky

Hummus z cizrny je klasika. Zkuste z ní proto tentokrát připravit lahodnou pomazánku ovoněnou bylinkami.celý článek

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Z jednoho pekáče: Dokonalé párky, kuřecí i kotlety, po kterých se zapráší

Podzimní hodování konečně přeje tomu, abyste zapnuli troubu a trošku si doma přitopili. Navíc dokonale upečené kuře nebo vepřové kotlety vás zahřejí i zevnitř. Nemáte čas? Pak vyzkoušejte párky s cibulí. Jakkoliv nudně tento

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz