Nejlepší pomazánky nejen k večeři, které si okamžitě zamilujete! | Recepty.Blesk.cz

Nejlepší pomazánky nejen k večeři, které si okamžitě zamilujete!

Foto: shutterstock.com
04.11.2016 / 06:00

Nemáte moc času a nechce se vám k večeři vařit nic teplého? Nemusíte, klidně nabídněte rodině nějakou pomazánku. Jsou hotové hned, a navíc si na nich pochutnáte. No, a když vám ještě něco zbyde, nevadí, dají se sníst i ke snídani nebo je můžete namazat na pečivo a dát dětem do školy ke svačině.

Jestli jste až dosud znali pouze klasickou rybičkovou pomazánku, zkuste experimentovat a otestujte tyhle pomazánky, které se hodí nejen na topinky, ale i na celozrnné tousty nebo obyčejný chleba. V kombinaci například s koriandrem či bazalkou chutnají velmi originálně.

Topinky s pomazánkou z červené řepy

Topinky s pomazánkou z červené řepy

Právě teď je jí všude plno a stojí pár korun. Vrhněte se na řepu.celý článek

Bazalková pomazánka s pečeným česnekem

Bazalková pomazánka s pečeným česnekem

Chcete si domů přinést kousek Itálie? Pak tuto pomazánku nezapomeňte podávat s parmazánem a sluncem nadopovanými rajčaty.celý článek

Avokádová pomazánka s koriandrem

Avokádová pomazánka s koriandrem

Výrazná chuť koriandru se v této pomazánce z avokáda dokonale prosadí.celý článek

Chcete trochu sytější pomazánku? Pak nezapomeňte na tvaroh, vajíčka a sýr. Existuje nespočet nejrůznějších variant, ve kterých najdete právě tyhle ingredience, záleží na vás, co máte rádi a čemu dáváte přednost. Jejich výroba je snadná a hlavně velmi rychlá. Připravte ale vždycky jen takové množství, které spotřebujete. Zvláště vajíčkové se rychle kazí, no a většina z nich stejně chutná nejlépe čerstvá.

Tvarohovo-pažitková pomazánka

Tvarohovo-pažitková pomazánka

Nejzákladnější bylinková pomazánka, která chutná naprosto božsky na čerstvém pečivu. V jednoduchosti je síla!celý článek

Vajíčková pomazánka s řeřichou a koprem

Vajíčková pomazánka s řeřichou a koprem

Vaječná pomazánka je skvělá sama o sobě. Čerstvé bylinky jí ale dodají svěží, letní chuť.celý článek

Hermelínová pomazánka

Hermelínová pomazánka

Použijte ji na chlebíčky a už nikdy nebudete chtít jinou.celý článek

Správná pomazánka by neměla být překombinovaná. Lepší je použít jen několik kvalitních ingrediencí a vykouzlíte fantastickou večeři! Skvěle chutnají pomazánky, ve kterých figurují ořechy. Výsledná chuť je velmi zajímavá. A poradíme vám ještě něco: Ořechy nasucho opražte na pánvi, nechte vychladnout a teprve pak je použijte.

Waldorfská pomazánka

Waldorfská pomazánka

Svěží chuť této pomazánky se skvěle hodí i na chlebíčky nebo jednohubky.celý článek

Ořechová pomazánka

Ořechová pomazánka

Pomazánka z ořechů, másla, brynzy, dochucená mletou paprikou a sekanou pažitkou. Mažeme na plátky celozrného rohlíku.celý článek

Pomazánky z luštěnin tak trochu unikají pozornosti mezi ostatními surovinami, ale to je velká chyba. Rozhodně stojí za to je vyzkoušet. Můžete je podávat teplé, studené, jemné i ostřejší, s chlebem nebo bílým pečivem. Luštěniny navíc obsahují spoustu bílkovin a vitaminů, například B. Tyhle dvě jsou dokonalé, mají říz a chutnat budou i mužské části rodiny.

Fazolovo - vepřová pomazánka

Fazolovo - vepřová pomazánka

Pomazánka z fazolí a s vepřovým sádlem.celý článek

Pomazánka z cizrny, máty a petrželky

Pomazánka z cizrny, máty a petrželky

Hummus z cizrny je klasika. Zkuste z ní proto tentokrát připravit lahodnou pomazánku ovoněnou bylinkami.celý článek

Diskuse k článku

.

Návod na přípravu dokonalé bábovky! Už nikdy "zdrclá" nebo připečená

Dokonale upečená bábovka vyžaduje nejen dobrý recept a zkušené promíchání všech přísad, k perfektnímu výsledku potřebujete také správný výběr formy a správnou přípravu. Spěch se při pečení bábovky nevyplácí. Co mít tedy na

Nejlepší domácí paštiky, rychlé a levné. Hovězí, bůčková nebo kachní!

Masové paštiky jsou oblíbené, protože jsou to rychlé a poměrně levné svačinky či večeře. A nejlepší jsou ty, které si sami doma vyrobíte, sice to není hned, ale můžete je konzervovat a schovat do zásoby. Pak už jen stačí vyndat

Nadýchaná poleva či šťavnaté koláče? Triky z první republiky, které se hodí i dnes!

Trendy ve vaření se sice mění, ale šikovné a praktické tipy, které používaly už naše prababičky, spolehlivě fungují i dnes. Které to jsou a které byste měli ve své kuchyni používat?

Chilli con carne, fazolová polévka i guláš: Vyzkoušejte recepty z fazolí

Luštěniny patří k trochu opomíjeným surovinám v naší kuchyni. Přitom kdysi byly na talíři téměř každý den. Nejen proto, že jsou výborným zdrojem bílkovin, ale i proto, že když se skvěle připraví, chutnají opravdu výtečně!

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Pomeje po operaci rakoviny hrtanu: Zas chodí…

Čtrnáct dnů po propuštění z nemocnice Jiřímu Pomeje (53) pěkně otrnulo. Přestože všude řádí chřipková…

celý článek »

Příběhy

Dívka (14) prošla sektářským peklem! Svatba…

Tohle není povídka z thrillerové knihovny. Tohle se skutečně stalo. Elissa Wall (31) se nyní veřejně…

celý článek »

České celebrity

Zemřela první dáma české kosmetiky: Zachránila…

Hodně lidem pomohla vyřešit táhlé problémy s pletí a především s akné. Do rukou ikony kosmetiky v…

celý článek »

Skoky na lyžích na ZOH 2018

Ostrá zpověď českých skokanů: řeší sebrané…

PŘÍMO Z PCHJONGČCHANGU | Padesát let od zlatého triumfu Jiřího Rašky v Grenoblu jsou české skoky…

celý článek »