Jídlo z Česka: Jemné marmelády v drsných rukou | Recepty.Blesk.cz

Jídlo z Česka: Jemné marmelády v drsných rukou

Foto: Yim a piu
31.10.2016 / 10:00

Yim a Piu neboli čtěte jím a piju, je firma, kterou založili manželé Petra a Žaneta Szumovi. Vyrábí marmelády a sirupy, které v sobě snoubí drsnost majitele s jemností majitelky. Rozkošně puntíkované etikety nalákají na delikátní obsah.

Co tvoří jejich výrobky? „My dva s manželkou, jako lidé, naše značka Yim a Piu a chuť našich výrobků,“ prozradil nám spolumajitel firmy Peter Szuma. Firma se specializujeme pouze na lokální dodavatele a sadaře ze středočeského kraje. Džemovnu mají kousek od Berouna v obci Žebrák, kde mají i bistro, kam si můžete přijít sednout a ochutnat. Pokud přijdete, uvidíte z bistra rovnou do džemovny, kde se to všechno vyrábí.

Jídlo z Česka: Jemné marmelády v drsných rukou • 


Peterovo původní povolání bylo obchodní ředitel, ale manželka Žaneta měla sen, který se rozhodli, že splní. „Teď už je to i můj sen,“ smál se Petr. Jelikož dvacetkrát denně ochutnávají džemy ve výrobně, doma je už moc nekonzumují. Nejvíc jsou ale pyšní na skořicový cukr do mléka a jahodový džem s mátou.

Diskuse k článku

.

Nejlepší omáčky: Rajská, koprovka nebo svíčková na smetaně!

Tahle česká klasika nemá ve světě obdoby a na tom trváme! K dosažení dokonalosti omáček je potřeba zkušenost, trpělivost a někdy trvá dlouhé roky, než se z vás stanou omáčkoví machři. Věřili byste, že jsou rodiny, které mezi

Recept na poctivý domácí chléb: Triky, jak ho mít co nejlepší!

Křupavý a čerstvý chleba hned po ránu? Proč ne, stačí, když se ho naučíte upéct sami doma. Můžete zkusit klasický pšeničný, ovšem fantazii se meze nekladou. Chléb se dá upéct z ječné mouky, ovesné, pohankové, špaldové nebo

Luxusní dezerty první republiky: Roláda, dort s ořechy a bezé s krémem!

Kdysi se v Praze chodilo na dortíky k Myšákovi nebo Bergerovi. Cukrárny byly za první republiky opravdovým chrámem, kde jste si pochutnali na skvělých dezertech, dortech či moučnících. Zručné hospodyně zvládly stejně dobré samy

Recepty na šťavnatý bůček: Pomalu pečený, marinovaný nebo s nádivkou!

Bůček nepatří zrovna k tomu nejdietnějšímu, co bychom mohli sníst. Ovšem zase je to taková voňavá dobrota, které prostě jednou za čas nemůžete odolat! Neochutnat tyhle recepty by byla velká chyba!

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Politika

Kupka se dostal do Sněmovny, Bendl si hledá…

Poslanecký mandát za ODS ve Středočeském kraji získal starosta Líbeznic Martin Kupka. Zjistil to…

celý článek »

České celebrity

Wabiho Daňka (†70) léta ničil alkohol: Vypil…

Jednoho na povzbuzení, jednoho na usínání. Alkohol byl pro Wabiho Daňka (✝70) mnoho let přítelem,…

celý článek »

Cestování

Kvůli perfektní fotce riskují život! Turisté…

Odvaha, nebo nebezpečný hazard? Turisté každý rok směřují do Zambie, aby se vyfotili na vrcholku…

celý článek »

Ročník 2017/18

Šéf Slavie Tvrdík o Nezmarovi, plánech s…

Jaké bude mít nový sportovní ředitel Jan Nezmar úkoly? Jak hodnotí výsledky v aktuální sezoně a jaké…

celý článek »