České jídlo: Pekelně pálivé chilli omáčky pro fajnšmekry | Recepty.Blesk.cz

České jídlo: Pekelně pálivé chilli omáčky pro fajnšmekry

Foto: archiv
27.10.2016 / 06:00

Původně chtěl kuchař Lukáš Zach pěstovat a prodávat čerstvé bylinky. Během jednoho roku se ovšem celý jeho koncept změnil. Začal totiž z toho, co vypěstoval, vyrábět domácí pesta a zájem byl tak velký, že se nedalo odolat.

„Během historie se v našem zahradnictví všechno tak změnilo, že jsme začali pěstovat i chilli papričky, ze kterých děláme omáčky a vyrábíme domácí pesta. Ta jsou specifická tím, že do nich dáváme dva druhy sýrů. Pravý parmezán a ovčí sýr pecorino,“ vysvětlil nám Lukáš Zach. Pro všechny produkty, které do pest a omáček patří a nedovede si je vypěstovat, jezdí k osvědčeným dodavatelům do Itálie.

 • 

S výrobou pest začínali, takže ta už Lukáš jí místo několikrát týdně spíš párkrát do měsíce, teď se přeorientoval na chilli omáčky. V nabídce mají paletu pálivosti pro všechny, od těch nejotrlejších až po „dámičky“. Lukáš musí každou omáčku ochutnávat, ale je to občas těžké. „Bez mléka bych to nedal!“

Diskuse k článku

.

Nejlepší kuře na paprice podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha

  Zářivě oranžová smetanová omáčka a kus bílého masa. Je jedno, jestli kuře na paprice preferujete s těstovinami, rýží nebo houskovým knedlíkem. My vás naučíme, jak ho připravuje známý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.

11 receptů na guláše: Buřtguláš, segedín i na pivě! Všechny chutnají božsky

Jen málokteré jídlo v kuchyni se dočkalo tolika variant jako právě guláš. Ať už jde o klasický guláš, ve kterém je maso, nebo guláš bezmasý, podstatou je hustá omáčka, ke které se skvěle hodí houskové knedlíky. Vyzkoušejte naše

Tatarák z lososa, ze svíčkové z tuňáka i z lilku: Jak ho dokonale ochutit

  Zima je ideální dobou na tatarák ze syrového masa nebo ryby, protože máte větší jistotu, že je maso v pořádku. Ať už jste milovníky klasického hovězího s topinkami potřenými česnekem nebo si potrpíte na jemnější chuť ryby,

Omáčky, které milujeme: Koprovka, rajská, svíčková nebo znojemská!

České omáčky jsou bezkonkurenční a mohou nám je závidět kdekoli na světě. Které jsou ty nejznámější, které se hodí právě v tomto zimním období? 

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Pomeje po operaci rakoviny hrtanu: Zas chodí…

Čtrnáct dnů po propuštění z nemocnice Jiřímu Pomeje (53) pěkně otrnulo. Přestože všude řádí chřipková…

celý článek »

Příběhy

Dívka (14) prošla sektářským peklem! Svatba…

Tohle není povídka z thrillerové knihovny. Tohle se skutečně stalo. Elissa Wall (31) se nyní veřejně…

celý článek »

České celebrity

Zemřela první dáma české kosmetiky: Zachránila…

Hodně lidem pomohla vyřešit táhlé problémy s pletí a především s akné. Do rukou ikony kosmetiky v…

celý článek »

Skoky na lyžích na ZOH 2018

Ostrá zpověď českých skokanů: řeší sebrané…

PŘÍMO Z PCHJONGČCHANGU | Padesát let od zlatého triumfu Jiřího Rašky v Grenoblu jsou české skoky…

celý článek »