České jídlo: Kavárenský povaleč si založil mobilní kavárnu na kole | Recepty.Blesk.cz

České jídlo: Kavárenský povaleč si založil mobilní kavárnu na kole

Foto: Café Bike
14.10.2016 / 06:00

Dobrou kávu má ráda spousta lidí. Existují tací, kteří se na její ochutnávání specializují a ujíždí si na všech možných druzích přípravy. Jiným stačí, že jim v kavárně podají lahodnou kávu s krásnou vůní a cítí se příjemně. Láska ke kávě se stala osudnou i Tomáši Holubovi.

„Cafe Bike je zhmotněním mého snu o dětství, ale dlouho jsem se k tomu nedostal. Asi po dvaceti letech v korporátní praxi a různých pozicích v řízení lidských zdrojů jsem dospěl k závěru, že to stačilo. Loni na jaře jsem začal kompromisně tvořit ne kavárnu, ale mobilní kavárnu a tu reálnou, na té děláme teď a snad v listopadu ve Vršovicích otevřeme,“ sdělil nám Tomáš.

 • 

Jak moc se musíte jako barista vzdělávat, abyste si mohl otevřít kavárnu? „Odborníci by se na mě asi koukali skrz prsty, protože jsem samouk, ale pokud se jedná o ochutnávání kávy, tak jsem člověk, který má za sebou více jak dvacetiletou praxi v povalování se v kavárnách.  Mám to hrozně rád, takže mohu srovnat, co je a co není dobrá káva.“

Diskuse k článku

.

Omáčky, které milujeme: Koprovka, rajská, svíčková nebo znojemská!

České omáčky jsou bezkonkurenční a mohou nám je závidět kdekoli na světě. Které jsou ty nejznámější, které se hodí právě v tomto zimním období? 

Přesolili jste polévku nebo to přehnali s pepřem? Takhle ji zachráníte!

Nikdo není dokonalý a i sebelepší kuchařka může někdy udělat chybu. Ty zkušenější ovšem vědí, jak se dá zachránit i zdánlivě zkažený pokrm. Ostatně naše babičky to věděly moc dobře, vyhodit jídlo si nemohly dovolit. Zkuste to

Rychlovky za pár korun a do 30 minut: Omeleta, bramborák nebo noky se špenátem

Nepromarněte všechen čas u sporáku. Kromě toho je možná vaše peněženka před výplatou prázdná. Tahle jídla jsou nejen rychlá, ale taky levná. Určitě za ně nedáte víc než stovku. Nechte si chutnat!

Poctivý domácí vývar jako od babičky! Zamrazte si ho do zásoby

Nekupujte hotové bujony, ale naučte se uvařit si poctivý vývar sami doma. Domácí vývar je jemnější, aromatičtější a taky méně slaný než kupovaný. A ještě jedno velké plus má. Můžete si ho zamrazit! Budete ho mít tak vždy po ruce.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Světové celebrity

Zpěvačka Jana Kirschner: Nechce si vzít…

Slovenka Jana Kirschner (39) prchla již před 12 lety do ciziny a našla štěstí po boku muzikanta Eddieho…

celý článek »

Praha - Zprávy

„Báli jsme se výbuchu, elektřina stále fungovala,“…

Situace během požáru v hotelu Eurostars David v centru Prahy byla v sobotu 20. ledna nepřehledná.…

celý článek »

České celebrity

Štíbrové předělala maminka byt: Rázná zubařka…

Se svým přítelem Martinem se Nikol Štíbrová (31) před rokem přestěhovala do podkrovního bytu vybaveného…

celý článek »

Svět

Na hotel Intercontinental zaútočili ozbrojenci.…

Počet obětí nočního útoku na hotel Intercontinental v Kábulu se zvýšil na 14 cizinců a čtyři…

celý článek »