Recepty z mletého masa: Báječná sekaná z jednoho pekáče | Recepty.Blesk.cz

Recepty z mletého masa: Báječná sekaná z jednoho pekáče

Foto: shutterstock.com
17.10.2017 / 06:00

Mleté hovězí nebo vepřové maso je univerzální jako máloco jiného. Navíc si s ním poradí jak začátečníci, tak ostřílení kuchaři. A je jedno, zda se budete inspirovat českou klasikou nebo se pustíte do světových specialit.

 

Když se řekne mleté maso, první, co mě napadne, je sekaná. Recept na tu svou, dokonalou, má každý jiný, proto vám přinášíme recepty, které byste měli vyzkoušet, pokud toužíte po změně. Určitě vás nadchne voňavá sekaná s bylinkami stejně jako italská sekaná, která má hrubší strukturu.

Sekaná s bylinkami

Sekaná s bylinkami

Elegantní verze klasické české nedělní pečínky.celý článek

Italská sekaná

Italská sekaná

Nelekněte se hrubší struktury sekané, ta je v receptu schválně proto, abyste si při jídle mohli užívat její jednotlivé součásti.celý článek

Co se nejlépe hodí k sekané? Přece brambory! Naučte se ty nejlepší, šťouchané:

Šéfkuchař vás naučí ty nejlepší šťouchané brambory • 

 

Karbanátky mají tu výhodu, že se dají jíst i za studena, takže ty, které by náhodou zbyly, si můžete vzít na oběd do práce s kouskem pečiva. Jemné karbanátky jsou výborné se studeným bramborovým vídeňským salátem. Vyzkoušejte ale i špenátové karbanátky s volským okem v jejich středu.

Karbanátky s vídeňským salátem

Karbanátky s vídeňským salátem

Tajemství šťavnatých karbanátků se skrývá mimo jiné v tom, jakou strouhanku na ně použijete.celý článek

Jestli něco děti opravdu milují, pak jsou to masové kuličky. My vám přinášíme hned dvě varianty. První můžete udělat s klasickou rajskou omáčkou, ale vyplatí se vyzkoušet je se zeleninovou, kterou najdete v receptu. Děti si ji totiž jistě zamilují. Druhý recept nabízí domácí variaci na oblíbené švédské masové kuličky se smetanovou omáčkou a brusinkami.

Masové kuličky: Triky a recepty, jak je nejlépe připravit

Masové kuličky: Triky a recepty, jak je nejlépe připravit

Karbanátky, sekaná, čevabčiči, boloňská směs na špagety. Všechna tato jídla jsou oblíbená. Není snad domácnost, kde by se alespoň jednou za čas nepřipravovala.…celý článek

Masové kuličky na zelenině

Masové kuličky na zelenině

Masové kuličky jsou milovaná klasika. Zkuste je tentokrát se sezónnní zeleninou.celý článek

Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

Jsou jednoduché, levné, ale mají jednu nevýhodu – nikdy jich nebude dost!celý článek

Přemýšlíte nad rychlou a přitom teplou večeří? Odpovědí jsou milované české topinky. S pikantní směsí z mletého masa vás zasytí a přitom jsou hned hotové.

Ďábelské topinky

Ďábelské topinky

Televizní kuchařka Karolína Kamberská vám prozradí svůj recept na skvělou podzimní večeři.celý článek

Klasika z mletého hovězího s mexickým kořením – v tomto případě ovšem zapečená se sýrem a kukuřičnými tortillami – je dokonalým nejen podzimním jídlem. Jedinou nevýhodou je, že jídlo dokonale chutná jen čerstvě upečené, takže nenechávejte žádné zbytky. Byla by to škoda.

Chilli con carne z trouby

Chilli con carne z trouby

Vyzkoušejte mexickou klasiku z mletého hovězího, zapečenou strouhaným sýrem.celý článek

Také Italové a Britové si s mletým masem umí poradit skvěle. Vyzkoušejte například klasické lasagne s boloňskou omáčkou a bešamelem. Jejich příprava sice chvíli zabere, ale výsledek stojí za to. A pokud potřebujete připravit něco rychlejšího, udělejte z mletého masa a zeleniny hustou omáčku a zapečte ji pod čepicí ze sýra a šťouchaných brambor. Vznikne vám tak skvělý pastýřský koláč, klasika britské kuchyně.

Boloňské lasagne

Boloňské lasagne

O co jsou náročnější na přípravu, o to víc vás bude rodina nosit na rukou, až je uděláte.celý článek

Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

Ochutnejte anglickou klasiku jako stvořenou pro sychravý podzimní večer.celý článek

Diskuse k článku

.

Vánoční cukroví bez másla a bez mouky! Lanýže, sádlovky nebo rumové hrudky!

Máslo je teď tak drahé, že téměř každá kuchařka přemýšlí, jak ho nahradit. Jiní řeší, jak upéci cukroví bez mouky. Není nic jednoduššího než vyzkoušet naše recepty, v nichž nepotřebujete ani mouku, ani máslo! 

Jednoduché krémy na slepování vánočního cukroví i do dortů!

Linecké a další druhy vykrajovaných těst jsou už upečené, zbývá je jen promazat a ozdobit čokoládou a dalšími polevami. Na část určitě použijeme klasickou marmeládu, pro obměnu je ale zbytek lepší promazat nějakým dobrým

Jak vybrat brambory na salát? Nejlepší jsou rohlíčky, ale stačí i typ A

Základ bramborového salátu je jasný: domácí majonéza, zelenina a brambory. Jak ale vybrat ty nejlepší brambory? Vyznáte se ve varných typech? A víte, co jsou rohlíčky nebo brambory Annabelle?

Nemáte peníze? Připravte svým blízkým dokonalé jedlé dárky!

Říká se, že to, co vyrobíme vlastníma rukama, má daleko větší hodnotu než dárky koupené za peníze. A když jimi pohladíte i chuťové buňky, bude radost obdarovaného o to větší.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Příběhy

Vánoční zázrak: Mamince (35) řekli, že jí…

Když mamince dvou dětí v těhotenství řekli, že má rakovinu prsu, byla na dně. Navzdory doporučení…

celý článek »

Politika

Obchody se o svátcích zase otevřou? ODS…

Jeden ze svých „hlasitých“ cílů začala krátce po volbách plnit ODS. Ve Sněmovně už leží návrh na…

celý článek »

České celebrity

Agáta se chlubila fotkou miminka. Jenže…

Již od narození dcerky Mii (3 měsíce) dělá Agáta Prachařová (32) tajnosti s tím, jak její holčička…

celý článek »

Ročník 2017/18

Trpišovský měl kývnout Slavii. Nyní záleží…

Jindřich Trpišovský podepíše smlouvu se Slavií. Tahle věc je totálně na spadnutí a nic kromě dohody…

celý článek »