Foodblogerka Mona radí: Jak vybrat maso na hamburger a co dovnitř | Recepty.Blesk.cz

Foodblogerka Mona radí: Jak vybrat maso na hamburger a co dovnitř

Foto: Mona Jaoua / Monovaření
30.09.2016 / 18:00

Co je klíčem k dokonalému hamburgeru? Maso a správné suroviny. Jak ale takové maso vybrat a co do hamburgeru rozhodně nezapomenout dát? To nám poradila blogerka Mona Jaoua.

 

Tento víkend bude zdá se posledním z babího léta a pořádnou grilovačku si tak asi budeme moc užít zase až za rok. Pokud máte ale doma elektrický gril nebo grilovací pánev, není důvod, proč byste si dokonalý burger nemohli připravit i uprostřed zimy.

 

Na to, jak má takový pořádný hamburger vypadat, jsme se zeptaly Mony z blogu Monovaření  u příležitosti představení jejích hamburgerů v Restaurantu Cesta časem v pražských Dejvicích.

 

"Dobrý burger se neobejde bez šťavnatého a čerstvého masa. Ideální je, když si ho namelete sami nebo vám ho namele řezník," vysvětluje Mona ve videu a dodává, jaký kus hovězího se na hamburger hodí nejlépe.

720p 480p 360p 240p
Jak vybrat maso na hamburger vám poradí food blogerka Mona Jaoua • 

 

Pak už stačí jen maso opéct tak, jak to máte rádi, a můžete servírovat. Ideálně do domácích housek s parmezánem a se šalotkovou marmeládou.

 

720p 480p 360p 240p
Kompletace hamburgeru je hračka, když máte ty správné suroviny. • 

 

Nalákaly vás hamburgery vycházející hvězdy světa amatérských kuchařů? Pak si na jejím blogu Monovaření můžete zasoutěžit o její tříchodové menu. A pokud se vám nechce čekat, jak pro vás soutěž dopadne, vypravte se od pondělka do restaurace Cesta časem na řízkový týden, během kterého můžete ochutnat například tradiční vídeňský řízek s domácím bramborovým salátem nebo řízek naruby z králičího stehýnka.

Diskuse k článku

.

Dezerty do skleničky, které jsou hned hotové! Panna cotta nebo čokoládová pěna

Léto je krásné období, ovšem co dělat, když se nečekaně ohlásí návštěva a vy nechcete strávit půl dne u plotny? Zkuste minidezerty do skleniček, které vám nezaberou moc času, a navíc skvěle chutnají. Ne nadarmo se říká, že co

Rychlé ovocné koláče na plech: Jahodové, rybízové, třešňové nebo malinové!

Využijte toho, že je všude spousta letního ovoce, a upečte z něj třeba bublaninu nebo koláče na plech. Jsou rychlé, výborné a naprosto jednoduché, takže je zvládne úplně každý. Tyhle recepty doporučujeme, jsou ideální

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Ovoce s alkoholem? Chutná a luxusní lahůdka, kterou si připravíte snadno i doma!

Všude kolem je spousta sezonního ovoce, tak ho využijte naplno. Věděli jste, že konzervování ovoce v alkoholu je asi nejjednodušší způsob uchovávání? Takto připravené dobroty vydrží skoro na věky, protože v koncentrovaném

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Slováček opustil Gelemovou! Po romantice…

Tak to bude pořádně horké léto! Poté, co Felix Slováček (75) se svou milenkou Lucií Gelemovou (35)…

celý článek »

Svět

Ženu měsíce bolela záda. Když doktoři zjistili,…

Neobvyklý případ řešili doktoři ve francouzském městě Dijon. Na místní pohotovost dorazila žena,…

celý článek »

Svět

Svatební hostina za 150 korun! Manželský…

Opravdu kuriózně vyřešili svatební veselku novomanželé z Velké Británie! Cherie Harris (36) a Jaimes…

celý článek »

Krimi

Muže na zatopené ulici popravil elektrický…

Otřesné video, které se v posledních dnech šíří po internetu, zachycuje, jak muže na zatopené ulici…

celý článek »