Foodblogerka Mona radí: Jak vybrat maso na hamburger a co dovnitř | Recepty.Blesk.cz

Foodblogerka Mona radí: Jak vybrat maso na hamburger a co dovnitř

Foto: Mona Jaoua / Monovaření
30.09.2016 / 18:00

Co je klíčem k dokonalému hamburgeru? Maso a správné suroviny. Jak ale takové maso vybrat a co do hamburgeru rozhodně nezapomenout dát? To nám poradila blogerka Mona Jaoua.

 

Tento víkend bude zdá se posledním z babího léta a pořádnou grilovačku si tak asi budeme moc užít zase až za rok. Pokud máte ale doma elektrický gril nebo grilovací pánev, není důvod, proč byste si dokonalý burger nemohli připravit i uprostřed zimy.

 

Na to, jak má takový pořádný hamburger vypadat, jsme se zeptaly Mony z blogu Monovaření  u příležitosti představení jejích hamburgerů v Restaurantu Cesta časem v pražských Dejvicích.

 

"Dobrý burger se neobejde bez šťavnatého a čerstvého masa. Ideální je, když si ho namelete sami nebo vám ho namele řezník," vysvětluje Mona ve videu a dodává, jaký kus hovězího se na hamburger hodí nejlépe.

720p 480p 360p 240p
Jak vybrat maso na hamburger vám poradí food blogerka Mona Jaoua • 

 

Pak už stačí jen maso opéct tak, jak to máte rádi, a můžete servírovat. Ideálně do domácích housek s parmezánem a se šalotkovou marmeládou.

 

720p 480p 360p 240p
Kompletace hamburgeru je hračka, když máte ty správné suroviny. • 

 

Nalákaly vás hamburgery vycházející hvězdy světa amatérských kuchařů? Pak si na jejím blogu Monovaření můžete zasoutěžit o její tříchodové menu. A pokud se vám nechce čekat, jak pro vás soutěž dopadne, vypravte se od pondělka do restaurace Cesta časem na řízkový týden, během kterého můžete ochutnat například tradiční vídeňský řízek s domácím bramborovým salátem nebo řízek naruby z králičího stehýnka.

Diskuse k článku

.

Nejlepší domácí paštiky, rychlé a levné. Hovězí, bůčková nebo kachní!

Masové paštiky jsou oblíbené, protože jsou to rychlé a poměrně levné svačinky či večeře. A nejlepší jsou ty, které si sami doma vyrobíte, sice to není hned, ale můžete je konzervovat a schovat do zásoby. Pak už jen stačí vyndat

Nadýchaná poleva či šťavnaté koláče? Triky z první republiky, které se hodí i dnes!

Trendy ve vaření se sice mění, ale šikovné a praktické tipy, které používaly už naše prababičky, spolehlivě fungují i dnes. Které to jsou a které byste měli ve své kuchyni používat?

Nejlepší kuře na paprice podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha

  Zářivě oranžová smetanová omáčka a kus bílého masa. Je jedno, jestli kuře na paprice preferujete s těstovinami, rýží nebo houskovým knedlíkem. My vás naučíme, jak ho připravuje známý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.

Návod na přípravu dokonalé rýže! Už nikdy připálená nebo rozvařená

Rýže je základem mnoha pokrmů – od obyčejné přílohy k masu až po krémové rizoto. Pokud ji chcete připravit co nejdokonaleji, musíte postupovat správně. Ne každý druh se vaří stejně. Záleží také na pokrmu, který připravujete.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Po pádu Vydry došlo k náhlým změnám v Divadle…

Divadlo na Vinohradech hlásí problém! Ještě se ani návštěvníci premiéry představení Ifigenie v Aulidě…

celý článek »

Komentáře

Komentář: Žádné kecy a konec srandy. ČSSD…

Podle sjezdu vždy nejlíp poznáte skutečný stav příslušné strany. Ten ČSSD, který se v neděli konal…

celý článek »

Módní policie

Módní policie: Glamour punk, jízda na ostro…

Bály jsou pro čas zimy typické. Považují se za vrchol společenského setkání, což povinný…

celý článek »

Ročník 2017/18

Jak si vedly posily Sparty: Stanciu rozpálil…

Hned tři ze čtyř zimních posil zařadil trenér Sparty Andrea Stramaccioni do prvního ligového zápasu…

celý článek »