Křehké řízky 8x jinak: Klasický vídeňský i kokosové z trouby | Recepty.Blesk.cz

Křehké řízky 8x jinak: Klasický vídeňský i kokosové z trouby

Foto: shutterstock.com
23.09.2016 / 06:00

Když nevíte, co uvařit k večeři, k nedělnímu obědu nebo na výlet, řízky jsou vždy sázkou na jistotu. Vyzkoušejte je v těstíčku, z trouby, s bylinkami nebo podle slavného kuchaře Sapíka.

 

Když řízek, tak jedině vídeňský a z telecího. Alespoň tak to tvrdí slavný český kuchař Jaroslav Sapík. Ten správný má zakrývat celý talíř. A když už v tom budete, připravte si k němu také klasický vídeňský bramborový salát.

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka! Nejlepší je telecí!

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka! Nejlepší je telecí!

"Pravý vídeňský řízek má být podle tradice z telecího masa a obří, přes celý talíř!," tvrdí šéfkuchař Jaroslav Sapík. Nemusíte ale hned kvůli jídlu…celý článek

Řízek s klasickým vídeňským salátem

Řízek s klasickým vídeňským salátem

Až narazíte na telecí, rozhodně si ho dejte. Navíc s výborným vídeňským bramborovým salátem.celý článek

Řízek je sice klasika, ale drobné chuťové obměny mu rozhodně neuškodí. Zkuste například do strouhanky přidat trošku citronové kůry. Společně s hořčicí a česnekem dá řízkům neodolatelnou chuť a vůni.

Řízky s citronovou kůrou

Řízky s citronovou kůrou

Také nejste schopni odolat řízkům? Zkuste tentokrát přidat do strouhanky trošku strouhané citronové kůry!celý článek

A u vylepšení strouhanky ještě zůstaneme. Zkuste do ní přidat čerstvé nebo sušené bylinky a trošku nastrouhaného parmezánu. Pokud je budete smažit na másle, raději použijte to přepuštěné nebo do něj přidejte trošku oleje, aby se bylinky nepřipalovaly.

Řízky v bylinkové krustě

Řízky v bylinkové krustě

Díky bylinkám bude řízek nejen krásně vypadat, ale i skvěle chutnat.celý článek

Pokud vám kuřecí řízky připadají moc suché, není nic snazšího než použít stehenní řízky. Jsou mnohem šťavnatější a přitom dietnější než vepřové. Skvěle chutnají v kabátku ze strouhanky a ořechů.

Stehenní řízky v ořechovém kabátku

Stehenní řízky v ořechovém kabátku

Vyzkoušejte tentokrát řízky z kuřecích stehen. Jsou šťavnatější a v oříškové strouhance chutnají přímo božsky.celý článek

Řízky obalené ve strouhance jsou sice klasika, čím dál populárnější je ale obalit je v drti z kukuřičných lupínků. Jsou totiž dokonale křupavé a také jejich chuť je zkrátka nenapodobitelná.

Řízky s kukuřičnými lupínky

Řízky s kukuřičnými lupínky

Milujete klasické řízky? Vyzkoušejte jejich úchvatně křupavou variantu a obalte je v kukuřičných lupíncích.celý článek

Vepřové maso a pivo jdou odjakživa k sobě. Proč to tedy nezkombinovat a neusmažit vepřové řízečky v pivním těstíčku? Podávejte s vařenými bramborami hustě posypanými bylinkami.

Řízky v pivním těstíčku

Řízky v pivním těstíčku

Kombinace vepřového masa a pivního těstíčka je v tomto receptu zkrátka neodolatelná.celý článek

Nemáte rádi řízky smažené na oleji? Není problém, tyto kuřecí řízečky obalené ve strouhaném kokosu snadno upečete v troubě. Podávejte je se zeleninovým salátem a nejrůznějšími ovocnými dipy. Například s mangovým chutney jsou prostě dokonalé.

Kokosové řízečky z trouby

Kokosové řízečky z trouby

Jde to i bez litrů oleje, ale usmažit na pánvi je můžete vždycky.celý článek

Diskuse k článku

.

Nejlepší domácí paštiky, rychlé a levné. Hovězí, bůčková nebo kachní!

Masové paštiky jsou oblíbené, protože jsou to rychlé a poměrně levné svačinky či večeře. A nejlepší jsou ty, které si sami doma vyrobíte, sice to není hned, ale můžete je konzervovat a schovat do zásoby. Pak už jen stačí vyndat

Nadýchaná poleva či šťavnaté koláče? Triky z první republiky, které se hodí i dnes!

Trendy ve vaření se sice mění, ale šikovné a praktické tipy, které používaly už naše prababičky, spolehlivě fungují i dnes. Které to jsou a které byste měli ve své kuchyni používat?

Chilli con carne, fazolová polévka i guláš: Vyzkoušejte recepty z fazolí

Luštěniny patří k trochu opomíjeným surovinám v naší kuchyni. Přitom kdysi byly na talíři téměř každý den. Nejen proto, že jsou výborným zdrojem bílkovin, ale i proto, že když se skvěle připraví, chutnají opravdu výtečně!

Nejlepší kuře na paprice podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha

  Zářivě oranžová smetanová omáčka a kus bílého masa. Je jedno, jestli kuře na paprice preferujete s těstovinami, rýží nebo houskovým knedlíkem. My vás naučíme, jak ho připravuje známý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Útěk Řepky s Kristelovou z natáčení: Prachařovi…

O tom, že se spolu mají krásně a milují se až za hrob, veřejnost prostřednictvím sociálních sítí…

celý článek »

Krimi

Záhadná smrt těhotné ženy (†27) v lesích:…

Její rodina trnula dlouhé dva týdny strachy. Nikdo nevěděl, kde může těhotná Kara Blevins (†27) z Minnesoty…

celý článek »

Příběhy

Tyran vyhodil fenku za jízdy z auta: Běžela…

Už ho nebavila, nebo mu vadilo, že je březí. Rozhodl se jí zbavit naprosto bezcitným způsobem. Krutý…

celý článek »

Alpské lyžování na ZOH 2018

Teď už bez legrace: je Ester Ledecká příbuzná…

PŘÍMO Z KOREJE | Začalo to jako legrační tweet, kterým americká plavkyně Katie Ledecká reagovala…

celý článek »