Nejlepší zmrzlina v Praze: Do Ovocného Světozoru se chodí desítky let na točenou | Recepty.Blesk.cz

Nejlepší zmrzlina v Praze: Do Ovocného Světozoru se chodí desítky let na točenou

Jídlo z Česka: Točená zmrzlina z Ovocného světozoru je z opravdových banánů a jahod
Foto: Adam Balažovič
03.09.2016 / 06:00

Jejich točená banánovo-jahodová zmrzlina je už legendární a Pražané na ni chodí desítky let. Kromě toho ale zde nabízejí i kopečkovou zmrzlinu, lahodné poháry, dorty a chlebíčky. Kdo nebyl v jedné z pražských poboček Ovocného Světozoru, ten jako by nebyl.

 

Tradice Ovocných lahůdek Světozor sahá až do poloviny 70. let a až na to, že v dnešní době má firma celkem deset poboček, se mnohé nezměnilo. Kdo nikdy neměl zmrzlinu, dort nebo chlebíček z Ovocného Světozoru, ten by to měl rychle napravit.

 

Nejproslulejším výrobkem je tu bezpochyby točená banánovo-jahodová zmrzlina, na kterou Pražané chodí už desítky let. Kromě točené zmrzliny si ale pochutnáte i na zmrzlině kopečkové. Naleznete tu například ovocnou zmrzlinu, která se vyrábí bez přidaného cukru, takže si ji mohou dopřát i lidé na dietě.

 

V nabídce se každý den potkáte zhruba s 22 druhy zmrzlin. Nejpopulárnější jsou pak klasiky – vanilková, jahodová a právě točená jahodovo-banánová.

 

Jídlo z Česka: Točená zmrzlina z Ovocného světozoru je z opravdových banánů a jahod • 

Diskuse k článku

.

Nejlepší domácí paštiky, rychlé a levné. Hovězí, bůčková nebo kachní!

Masové paštiky jsou oblíbené, protože jsou to rychlé a poměrně levné svačinky či večeře. A nejlepší jsou ty, které si sami doma vyrobíte, sice to není hned, ale můžete je konzervovat a schovat do zásoby. Pak už jen stačí vyndat

Nadýchaná poleva či šťavnaté koláče? Triky z první republiky, které se hodí i dnes!

Trendy ve vaření se sice mění, ale šikovné a praktické tipy, které používaly už naše prababičky, spolehlivě fungují i dnes. Které to jsou a které byste měli ve své kuchyni používat?

Chilli con carne, fazolová polévka i guláš: Vyzkoušejte recepty z fazolí

Luštěniny patří k trochu opomíjeným surovinám v naší kuchyni. Přitom kdysi byly na talíři téměř každý den. Nejen proto, že jsou výborným zdrojem bílkovin, ale i proto, že když se skvěle připraví, chutnají opravdu výtečně!

Nejlepší kuře na paprice podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha

  Zářivě oranžová smetanová omáčka a kus bílého masa. Je jedno, jestli kuře na paprice preferujete s těstovinami, rýží nebo houskovým knedlíkem. My vás naučíme, jak ho připravuje známý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Krimi

Tragédie v mostecké porodnici: Záhadná smrt…

Obrovská tragédie se odehrála o víkendu v nemocnici v Mostě. Na jednom z pokojů tam za dosud nevyjasněných…

celý článek »

České celebrity

Dcera Patrasové Anička Slováčková: Přiznala,…

I když si dcera Dády Patrasové (61) a Felixe Slováčka (74) Anna (22) na nedostatek práce stěžovat…

celý článek »

Ostrava

6 let se snažili o miminko, teď mají trojčátka:…

Vzali se a toužili po miminku. Jolana (31) a Dalibor (30) Klechovi ze Šilheřovic na Opavsku se o…

celý článek »

Politika

Babiš skončil v nemocnici: Migrény, vysoký…

Premiérova manželka Monika Babišová řešila problémy se zánětem slinivky a skončila dokonce na JIPce.…

celý článek »