Nejlepší zmrzlina v Praze: Do Ovocného Světozoru se chodí desítky let na točenou | Recepty.Blesk.cz

Nejlepší zmrzlina v Praze: Do Ovocného Světozoru se chodí desítky let na točenou

Video se připravuje ...
Jídlo z Česka: Točená zmrzlina z Ovocného světozoru je z opravdových banánů a jahod
Foto: Adam Balažovič
03.09.2016 / 06:00

Jejich točená banánovo-jahodová zmrzlina je už legendární a Pražané na ni chodí desítky let. Kromě toho ale zde nabízejí i kopečkovou zmrzlinu, lahodné poháry, dorty a chlebíčky. Kdo nebyl v jedné z pražských poboček Ovocného Světozoru, ten jako by nebyl.

 

Tradice Ovocných lahůdek Světozor sahá až do poloviny 70. let a až na to, že v dnešní době má firma celkem deset poboček, se mnohé nezměnilo. Kdo nikdy neměl zmrzlinu, dort nebo chlebíček z Ovocného Světozoru, ten by to měl rychle napravit.

 

Nejproslulejším výrobkem je tu bezpochyby točená banánovo-jahodová zmrzlina, na kterou Pražané chodí už desítky let. Kromě točené zmrzliny si ale pochutnáte i na zmrzlině kopečkové. Naleznete tu například ovocnou zmrzlinu, která se vyrábí bez přidaného cukru, takže si ji mohou dopřát i lidé na dietě.

 

V nabídce se každý den potkáte zhruba s 22 druhy zmrzlin. Nejpopulárnější jsou pak klasiky – vanilková, jahodová a právě točená jahodovo-banánová.

 

Video se připravuje ...
Jídlo z Česka: Točená zmrzlina z Ovocného světozoru je z opravdových banánů a jahod • 

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Z jednoho pekáče: Dokonalé párky, kuřecí i kotlety, po kterých se zapráší

Podzimní hodování konečně přeje tomu, abyste zapnuli troubu a trošku si doma přitopili. Navíc dokonale upečené kuře nebo vepřové kotlety vás zahřejí i zevnitř. Nemáte čas? Pak vyzkoušejte párky s cibulí. Jakkoliv nudně tento

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz