Nejlepší zmrzlina v Praze: Do Puro Gelato zajděte na netradiční okurkovou | Recepty.Blesk.cz

Nejlepší zmrzlina v Praze: Do Puro Gelato zajděte na netradiční okurkovou

Jídlo z Česka: Zmrzlinárna Puro Gelato má nejlepší mangový sorbet a okurkovou
Foto: Adam Balažovič
20.08.2016 / 06:00

Zmrzlinárnu Puro Gelato najdete na pražské Náplavce, takže to nejrozumnější, co můžete udělat, je koupit si dva pořádné kopečky a vyrazit se courat kolem Vltavy. 

Puro Gelato navíc nedávno otevřelo ještě novou pobočku v samém srdci Prahy – v Kaprově ulici na Starém Městě. Zmrzlina je tu pochopitelně stejně kvalitní jako na nábřeží Vltavy, takže záleží jen na tom, kde vás zrovna popadne chuť.

 

Co se chutí týče, prakticky zde neznají mezí. Kromě tradiční vanilkové, oříškové a osvěžujících ovocných sorbetů tu tak můžete ochutnat například nejen zmrzlinu mrkvovou, makovou, angreštovou, ale i kopřivovou nebo levandulovou.

 

Nenajdete v ní polotovary, barviva, dochucovadla nebo chemické stabilizátory. Základem jsou jen čerstvé suroviny, ze kterých si v Puro Gelato míchají zmrzlinu podle svých osvědčených receptů. A jaké jsou nejoblíbenější? Kromě klasiky je to zelený čaj a rakytník. My jsme byli nadšení z osvěžující okurkové.

 

Jídlo z Česka: Zmrzlinárna Puro Gelato má nejlepší mangový sorbet a okurkovou • 

Diskuse k článku

.

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nejlepší domácí paštiky, rychlé a levné. Hovězí, bůčková nebo kachní!

Masové paštiky jsou oblíbené, protože jsou to rychlé a poměrně levné svačinky či večeře. A nejlepší jsou ty, které si sami doma vyrobíte, sice to není hned, ale můžete je konzervovat a schovat do zásoby. Pak už jen stačí vyndat

Nejlepší kuře na paprice podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha

  Zářivě oranžová smetanová omáčka a kus bílého masa. Je jedno, jestli kuře na paprice preferujete s těstovinami, rýží nebo houskovým knedlíkem. My vás naučíme, jak ho připravuje známý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.

Návod na přípravu dokonalé rýže! Už nikdy připálená nebo rozvařená

Rýže je základem mnoha pokrmů – od obyčejné přílohy k masu až po krémové rizoto. Pokud ji chcete připravit co nejdokonaleji, musíte postupovat správně. Ne každý druh se vaří stejně. Záleží také na pokrmu, který připravujete.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Počasí

Česko sevře drsný mráz, ohrozí mnoho lidí:…

Do Česka se ženou silné mrazy. O víkendu by měly teploty klesat až k minus 17 stupňům a mrazivé počasí…

celý článek »

České celebrity

Temné tajemství Karla Gotta: Vlastní mámě…

Dlouhá léta žil Karel Gott (78) jako svobodný mládenec, což jeho rodiče, hlavně maminku, velmi znepokojovalo.…

celý článek »

První liga

Jágr nebyl týden na ledě, nastoupí? Nepotvrdíme…

O návratu hvězdného útočníka Jaromíra Jágra do sestavy hokejistů prvoligového Kladna po sobotním…

celý článek »

České celebrity

Skvělé zprávy: Režiséra Menzela pustili…

Jiřímu Menzelovi udělili v pátek na berlínském filmovém festivalu dlouho očekávanou cenu Kamera Berlinale.…

celý článek »