Nejlepší zmrzlina v Praze: V Prádelna Café mají nejlepší vanilkovou ve městě | Recepty.Blesk.cz

Nejlepší zmrzlina v Praze: V Prádelna Café mají nejlepší vanilkovou ve městě

Video se připravuje ...
Jídlo z Česka: V Café Prádelna jsme ochutnali tu nejlepší vanilkovou
Foto: Adam Balažovič
13.08.2016 / 06:00

Když si Lenka Miličová zakládala kavárnu Prádelna, netušila, že sem hosti budou chodit hlavně na domácí polévky a na zmrzlinu. Tu si Lenka vyrábí sama v malých objemech, takže nikdy nevíte, na jakou příchuť zrovna narazíte a jestli na vás zbude. Za zkoušku to ale určitě stojí. Její vanilková je totiž nepřekonatelná!

Nenápadnou kavárnu Prádelna naleznete kousek od stanice metra Jiřího z Poděbrad a co si okamžitě zamilujete, je její domácí atmosféra. Není divu, že jí majitelka Lenka Miličová říká "prodloužený obývák", kde nejčastější klientelou jsou obyvatelé místních domů.

 

Když si Lenka kavárnu zakládala, vůbec netušila, že to, co sem nakonec bude lákat nejvíc zákazníků, jsou její domácí polévky. Kromě těch se sem ale vyplatí zajít na plněné bagely a sendviče, ale hlavně na zmrzlinu!

 

Nejlepší zmrzlina v Praze: Víme, do jakých podniků zajít a kde zmrzlina chutná nejlépe!

Nejlepší zmrzlina v Praze: Víme, do jakých podniků zajít a kde zmrzlina chutná nejlépe!

Jak se pozná ta nejlepší zmrzlina? Je z poctivých surovin. Ve smetanové nechybí smetana a nehraje všemi barvami, ty ovocné barevné být můžou, ale vždy…celý článek

 

Tu si v Prádelna Café vyrábí sami a ve velmi malém množství, takže se v opravdu horkých letních dnech může stát, že už na vás nezbude. Přestože příchutí vyrobí hodně, a to včetně těch méně obvyklých, jako jsou malinová s rozmarýnem nebo pomerančová s růžovým pepřem, každý den nabízejí zhruba jen 2 až 3 příchuti. Každá návštěva je tak malým překvapením.

 

Lenka má ráda sezónnost, takže v létě sem můžete zajít na nejrůznější ovocné sorbety, v zimě vám pak učaruje čokoládová zmrzlina s chilli nebo slané arašídy. Hvězdou podniku je ale vanilková zmrzlina, ve které cítíte všechny poctivé chuti, jako je smetana, vaječné žloutky a pravá vanilka, která je prostě jedinečná.


Video se připravuje ...
Jídlo z Česka: V Café Prádelna jsme ochutnali tu nejlepší vanilkovou • 

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Vepřová krkovička 7x jinak: Šťavnatosti tohoto masa se nic nevyrovná

Klasická česká kuchyně se bez vepřového prostě neobejde. Krkovice má pak tu výhodu, že je mnohem šťavnatější než kýta, ale nemusíte ji vařit tak dlouho jako plec a bude se jen rozpadat. Inspirujte se našimi recepty při přípravě

Nejlepší kuře na paprice podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha

Zářivě oranžová smetanová omáčka a kus bílého masa. Je jedno, jestli kuře na paprice preferujete s těstovinami, rýží nebo houskovým knedlíkem. My vás naučíme, jak ho připravuje známý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz