Klasické lečo i jeho česká úprava: Co ještě uvařit z rajčat a paprik? | Recepty.Blesk.cz

Klasické lečo i jeho česká úprava: Co ještě uvařit z rajčat a paprik?

Foto: shutterstock.com
12.08.2016 / 06:00

Sézona sladkých rajčat a bílých paprik je tu. Pokud vám nerostou na zahrádce, i tak je koupíte prakticky za hubičku a můžete z nich vykouzlit lahodné pokrmy. Lečo je klasika, ale tato zelenina si zaslouží víc pozornosti. Inspirujte se našimi recepty.

 

 

Věděli jste, že do klasického maďarského leča nepatří vejce? Zato se připravuje na slanině, vepřovém sádle a pikantní chuť mu nedodává nic jiného, než maďarská paprika a pikantní klobáska. Základem jeho vyvážení chuti jsou správně dodržené poměry, tak na to při přípravě myslete!

Tradiční maďarské lečo

Tradiční maďarské lečo

Základem tradičního leča (maďarsky lecsó) není nic jiného než čerstvá sezonní zelenina. Ovšem pozor, vejce do něj nepatří!celý článek

Pokud si lečo bez vajec nedokážete představit, připravte si jeho moravskou variantu. Ta už se stala českou klasikou a těžko by se bez ní nějaké léto mohlo obejít.

Moravské lečo

Moravské lečo

Česká úprava maďarské klasiky, bez které není léto!celý článek

Pryč jsou doby, kdy se rajská omáčka podávala s plátkem vařeného hovězího. Teď frčí masové kuličky. Ty se ale nehodí jen do rajské. Skvělé jsou také v kombinaci s pečenou zeleninou, které vévodí právě rajčata a papriky. Také tak milujete jídla z jednoho pekáče?

Masové kuličky na zelenině

Masové kuličky na zelenině

Masové kuličky jsou milovaná klasika. Zkuste je tentokrát se sezónnní zeleninou.celý článek

Naplnit můžete nejen papriky, ale i rajčata. Místo rýže ale zkuste k mletému masu přidat bulgur. Jde o předvařenou, nalámanou, celozrnnou pšenici, která má skvělou chuť a je lehčí na trávení. Určitě si ho zamilujete.

Plněná rajčata a papriky

Plněná rajčata a papriky

Plněná zelenina, tentokrát v odlehčenější verzi.celý článek

Další skvělé recepty nejen na zpracování sezónní zeleniny naleznete v nejnovějším čísle magazínu Blesk vaše recepty, které koupíte právě teď na všech novinových stáncích za pouhých 7,90 Kč.

Blesk vaše recepty, srpen 2016

Diskuse k článku

.

Borůvkové recepty, kterým neodoláte! Bublaniny, lívance nebo cheesecake!

Letos dozrává všechno mnohem dřív, tak se vydejte na nákupy nebo do lesa a naplánujte si na víkend borůvkové dezerty, kterým podlehne i ten, kdo sladké nemusí. Jaké by to bylo léto bez borůvek a borůvkových koláčů? Byl by hřích

Salát caesar: Klasika, kterou zvládnete rychle a snadno i sami doma!

Fenomenální salát, který patří mezi ty nejpopulárnější na světě. Dnes existují desítky různých variací tohoto receptu, ovšem ten správný je jen jediný. Jak ho připravit i doma? Je to jednodušší, než si myslíte!

Dezerty do skleničky, které jsou hned hotové! Panna cotta nebo čokoládová pěna

Léto je krásné období, ovšem co dělat, když se nečekaně ohlásí návštěva a vy nechcete strávit půl dne u plotny? Zkuste minidezerty do skleniček, které vám nezaberou moc času, a navíc skvěle chutnají. Ne nadarmo se říká, že co

Co s rybízem? Upečte skvělou bublaninu, nebo nepečený dort!

Rybíz patří k nejoblíběnějšímu letnímu ovoci. Někdo se mu vyhýbá, protože je kyselejší, ovšem v kombinaci s cukrem, moukou nebo dokonce masem vytvoří ideální spojení těch nejlepších chutí. Vyzkoušejte tyhle recepty a určitě nám

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Zprávařka Klára Doležalová rozjela byznys:…

V Česku na Primě moderuje zprávy a v Chorvatsku okopává olivovníky. Klára Doležalová (44) s manželem…

celý článek »

Krimi

Známého zpěváka přepadli, unesli a zbili:…

Známý americký rapper 6ix9ine pracoval na svém klipu v Brooklynu. V neděli ráno se kolem čtvrté hodiny…

celý článek »

České celebrity

Belohorcová shrábla 8 milionů, teď ale nemá…

Tak tohle dlouho netrvalo! Slovenská sexbomba Zuzana Belohorcová (42) během několika týdnů prodala…

celý článek »

Liga mistrů

Trpišovský byl před pár lety v divizi, teď…

Dynamo Kyjev? Pro fotbalisty Slavie obtížný soupeř ve 3. předkole Ligy mistrů, po dnešním losu si…

celý článek »