Klasické lečo i jeho česká úprava: Co ještě uvařit z rajčat a paprik? | Recepty.Blesk.cz

Klasické lečo i jeho česká úprava: Co ještě uvařit z rajčat a paprik?

Foto: shutterstock.com
12.08.2016 / 06:00

Sézona sladkých rajčat a bílých paprik je tu. Pokud vám nerostou na zahrádce, i tak je koupíte prakticky za hubičku a můžete z nich vykouzlit lahodné pokrmy. Lečo je klasika, ale tato zelenina si zaslouží víc pozornosti. Inspirujte se našimi recepty.

 

 

Věděli jste, že do klasického maďarského leča nepatří vejce? Zato se připravuje na slanině, vepřovém sádle a pikantní chuť mu nedodává nic jiného, než maďarská paprika a pikantní klobáska. Základem jeho vyvážení chuti jsou správně dodržené poměry, tak na to při přípravě myslete!

Tradiční maďarské lečo

Tradiční maďarské lečo

Základem tradičního leča (maďarsky lecsó) není nic jiného než čerstvá sezonní zelenina. Ovšem pozor, vejce do něj nepatří!celý článek

Pokud si lečo bez vajec nedokážete představit, připravte si jeho moravskou variantu. Ta už se stala českou klasikou a těžko by se bez ní nějaké léto mohlo obejít.

Moravské lečo

Moravské lečo

Česká úprava maďarské klasiky, bez které není léto!celý článek

Pryč jsou doby, kdy se rajská omáčka podávala s plátkem vařeného hovězího. Teď frčí masové kuličky. Ty se ale nehodí jen do rajské. Skvělé jsou také v kombinaci s pečenou zeleninou, které vévodí právě rajčata a papriky. Také tak milujete jídla z jednoho pekáče?

Masové kuličky na zelenině

Masové kuličky na zelenině

Masové kuličky jsou milovaná klasika. Zkuste je tentokrát se sezónnní zeleninou.celý článek

Naplnit můžete nejen papriky, ale i rajčata. Místo rýže ale zkuste k mletému masu přidat bulgur. Jde o předvařenou, nalámanou, celozrnnou pšenici, která má skvělou chuť a je lehčí na trávení. Určitě si ho zamilujete.

Plněná rajčata a papriky

Plněná rajčata a papriky

Plněná zelenina, tentokrát v odlehčenější verzi.celý článek

Další skvělé recepty nejen na zpracování sezónní zeleniny naleznete v nejnovějším čísle magazínu Blesk vaše recepty, které koupíte právě teď na všech novinových stáncích za pouhých 7,90 Kč.

Blesk vaše recepty, srpen 2016

Diskuse k článku

.

Návod na přípravu dokonalé bábovky! Už nikdy "zdrclá" nebo připečená

Dokonale upečená bábovka vyžaduje nejen dobrý recept a zkušené promíchání všech přísad, k perfektnímu výsledku potřebujete také správný výběr formy a správnou přípravu. Spěch se při pečení bábovky nevyplácí. Co mít tedy na

Nejlepší domácí paštiky, rychlé a levné. Hovězí, bůčková nebo kachní!

Masové paštiky jsou oblíbené, protože jsou to rychlé a poměrně levné svačinky či večeře. A nejlepší jsou ty, které si sami doma vyrobíte, sice to není hned, ale můžete je konzervovat a schovat do zásoby. Pak už jen stačí vyndat

Nadýchaná poleva či šťavnaté koláče? Triky z první republiky, které se hodí i dnes!

Trendy ve vaření se sice mění, ale šikovné a praktické tipy, které používaly už naše prababičky, spolehlivě fungují i dnes. Které to jsou a které byste měli ve své kuchyni používat?

Chilli con carne, fazolová polévka i guláš: Vyzkoušejte recepty z fazolí

Luštěniny patří k trochu opomíjeným surovinám v naší kuchyni. Přitom kdysi byly na talíři téměř každý den. Nejen proto, že jsou výborným zdrojem bílkovin, ale i proto, že když se skvěle připraví, chutnají opravdu výtečně!

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Krampol o alkoholismu manželky Hanky: Můžu…

Myslíte si, že herec Jiří Krampol (79) má se svojí ženou Hankou Krampolovou (56) jen samé starosti…

celý článek »

Krimi

Studentku (†17) našli mrtvou s roztavenými…

Když sanitka přivezla sedmnáctiletou studentku Luizu do nemocnice v brazilském Riacho Frio, nestačili…

celý článek »

Krimi

Otec opustil novorozeného chlapečka na ulici:…

Zabaleného pouze do deky ho zanechal svému osudu na ulici. Neznámý muž, pravděpodobně otec se takto…

celý článek »

Alpské lyžování na ZOH 2018

Legendy se přou: Je triumf Ledecké na lyžích…

Ester je víc než Nagano! Hokejový útočník Martin Erat rozpoutal mezi fanoušky i sportovci zajímavou…

celý článek »