Klasické lečo i jeho česká úprava: Co ještě uvařit z rajčat a paprik? | Recepty.Blesk.cz

Klasické lečo i jeho česká úprava: Co ještě uvařit z rajčat a paprik?

Foto: shutterstock.com
12.08.2016 / 06:00

Sézona sladkých rajčat a bílých paprik je tu. Pokud vám nerostou na zahrádce, i tak je koupíte prakticky za hubičku a můžete z nich vykouzlit lahodné pokrmy. Lečo je klasika, ale tato zelenina si zaslouží víc pozornosti. Inspirujte se našimi recepty.

 

 

Věděli jste, že do klasického maďarského leča nepatří vejce? Zato se připravuje na slanině, vepřovém sádle a pikantní chuť mu nedodává nic jiného, než maďarská paprika a pikantní klobáska. Základem jeho vyvážení chuti jsou správně dodržené poměry, tak na to při přípravě myslete!

Tradiční maďarské lečo

Tradiční maďarské lečo

Základem tradičního leča (maďarsky lecsó) není nic jiného než čerstvá sezonní zelenina. Ovšem pozor, vejce do něj nepatří!celý článek

Pokud si lečo bez vajec nedokážete představit, připravte si jeho moravskou variantu. Ta už se stala českou klasikou a těžko by se bez ní nějaké léto mohlo obejít.

Moravské lečo

Moravské lečo

Česká úprava maďarské klasiky, bez které není léto!celý článek

Pryč jsou doby, kdy se rajská omáčka podávala s plátkem vařeného hovězího. Teď frčí masové kuličky. Ty se ale nehodí jen do rajské. Skvělé jsou také v kombinaci s pečenou zeleninou, které vévodí právě rajčata a papriky. Také tak milujete jídla z jednoho pekáče?

Masové kuličky na zelenině

Masové kuličky na zelenině

Masové kuličky jsou milovaná klasika. Zkuste je tentokrát se sezónnní zeleninou.celý článek

Naplnit můžete nejen papriky, ale i rajčata. Místo rýže ale zkuste k mletému masu přidat bulgur. Jde o předvařenou, nalámanou, celozrnnou pšenici, která má skvělou chuť a je lehčí na trávení. Určitě si ho zamilujete.

Plněná rajčata a papriky

Plněná rajčata a papriky

Plněná zelenina, tentokrát v odlehčenější verzi.celý článek

Další skvělé recepty nejen na zpracování sezónní zeleniny naleznete v nejnovějším čísle magazínu Blesk vaše recepty, které koupíte právě teď na všech novinových stáncích za pouhých 7,90 Kč.

2804148:gallery:true:true

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz