Nejlepší houbové recepty: Slané koláče, skvělé polévky i hlavní jídla plná hub | Recepty.Blesk.cz

Nejlepší houbové recepty: Slané koláče, skvělé polévky i hlavní jídla plná hub

Foto: Adam Balažovič
10.08.2016 / 06:00

Recepty z huby jsou jednoduché, vydatné a skvělé a je opravdu z čeho vybírat. ať už se rozhodnete nakrájet je do tradiční bramboračky s houbami, připravit z nich smetanovou houbovou omáčku nebo na nich podusit maso, zaručeně vás nezklamou!

 

Houby rostou! Pokud jste na ně ještě nevyrazili, je právě teď nejvyšší čas a my vám rádi poradíme v tomto článku, kam na houby vyrazit. Až se vrátíte z lesa s plnými košíky, vyzkoušejte jeden z těchto houbových receptů. A nezapomeňte nám prozradit, který se stal vaším nejoblíbenějším!

 

Polévky

 

Co by byla bramboračka bez hub! Do polévek jsou jako stvořené, ať už čerstvé nebo sušené, protože jim dodají nezaměnitelnou chuť. Tradiční česká kuchyně se bez hub neobejde. Vyzkoušejte například tradiční českou bramboračku s houbami nebo její odlehčenou variantu, pokud držíte dietu. Stejně tak vás v těchto chladnějších letních dnech potěší nefalšovaná kulajda. A pokud chcete vyzkoušet něco méně obvyklého, vrhněte se na jemnou krémovou houbovou polévku nebo na hřibovou polévku s šunkovými knedlíčky.

Tradiční bramboračka

Tradiční bramboračka

Bramboračka je jedna z polévek, která by rozhodně neměla chybět ve vašem kuchařském repertoáru.celý článek

Lehká bramboračka s hříbky

Lehká bramboračka s hříbky

Snažíte se zhubnout, ale máte chuť na bramboračku? Dejte si její odlehčenou verzi.celý článek

Kulajda

Kulajda

Tradiční česká smetanová polévka, ve které se dokonale snoubí chuť kopru, hub a vařeného vejce.celý článek

Jemná houbová krémová polévka

Jemná houbová krémová polévka

Domácí houbový krém, ochucený voňavým tymiánem, do které přidáme lesní houby.Polévka je rychlá na přípravu.celý článek

Hřibová polévka se šunkovými knedlíčky

Hřibová polévka se šunkovými knedlíčky

Polévku z čerstvých hřibů a žampionů rozmixujeme na krém, přidáme smetanu a zvlášť podušené houby a knedlíčky z housky, vajec a šunky.celý článek

Hlavní chody

 

Milujete italskou kuchyni? Zkombinujte ji s čerstvými hřiby a nebudete litovat. Skvělé jsou se širokými těstovinami nebo v pravém krémovém rizotu.

Houbové tagliatelle

Houbové tagliatelle

Tento recept v sobě snubí eleganci Itálie s českou domáckou chutí hříbků.celý článek

Houbové rizoto

Houbové rizoto

Pohádkově máslová rýže s kuřetem a houbami je tou pravou útěchou, když je někomu smutno.celý článek


Houby jsou skvělé také v kombinaci s masem. Ať už zapečené s vepřovou plecí a špeclemi nebo v listovém těstě s mletým masem.

Vepřové maso zapečené s houbami

Vepřové maso zapečené s houbami

Skvělý oběd z jednoho pekáče inspirovaný švýcarskou kuchyní.celý článek

Masový koláč z listového těsta

Masový koláč z listového těsta

Intenzivní chuť masa vás dostane za tepla i za studena. Vezměte si kousek s sebou na výlet!celý článek

Slané koláče

 

Slané koláče jsou hit! Ať už se pustíte do dokonale vláčného a sytého francouzského quiche nebo do otevřeného koláče, ve kterém se specifická chuť hub snoubí s plísňovým sýrem, určitě nebudete litovat. Schovejte si kousek na svačinu nebo na rychlý oběd do práce.

Quiche s houbami a oříšky

Quiche s houbami a oříšky

Slaný francouzský koláč je symbolem domácí kuchyně - pohlaďte jím své milé!celý článek

Houbový koláč s nivou

Houbový koláč s nivou

Houbová lahůdka, které jsou hodni jen ti nejbližší.celý článek

Další houbové recepty naleznete ZDE >>>

Diskuse k článku

.

Nejlepší domácí paštiky, rychlé a levné. Hovězí, bůčková nebo kachní!

Masové paštiky jsou oblíbené, protože jsou to rychlé a poměrně levné svačinky či večeře. A nejlepší jsou ty, které si sami doma vyrobíte, sice to není hned, ale můžete je konzervovat a schovat do zásoby. Pak už jen stačí vyndat

Nadýchaná poleva či šťavnaté koláče? Triky z první republiky, které se hodí i dnes!

Trendy ve vaření se sice mění, ale šikovné a praktické tipy, které používaly už naše prababičky, spolehlivě fungují i dnes. Které to jsou a které byste měli ve své kuchyni používat?

Chilli con carne, fazolová polévka i guláš: Vyzkoušejte recepty z fazolí

Luštěniny patří k trochu opomíjeným surovinám v naší kuchyni. Přitom kdysi byly na talíři téměř každý den. Nejen proto, že jsou výborným zdrojem bílkovin, ale i proto, že když se skvěle připraví, chutnají opravdu výtečně!

Nejlepší kuře na paprice podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha

  Zářivě oranžová smetanová omáčka a kus bílého masa. Je jedno, jestli kuře na paprice preferujete s těstovinami, rýží nebo houskovým knedlíkem. My vás naučíme, jak ho připravuje známý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Svědectví z nemocnice, ve které leží Gott:…

Karel Gott (78) byl o víkendu náhle převezen do nemocnice! Podle prvních informací to bylo kvůli…

celý článek »

Krimi

Strach o zdraví pašeračky Terezy? Lidé na…

Poslední lednový den se na internetu objevila petice za přeložení české pašeračky heroinu z pákistánského…

celý článek »

Tajemno

UFO vyfotili nad Mount Everestem. V takové…

Nad nejvyšší horou světa byl vyfocen neidentifikovatelný létající objekt neboli zkráceně UFO. Odborníci…

celý článek »

Příběhy

Ruský web oznámil smrt hokejisty Filippiho.…

Tohle si ruský server Meduza za rámeček nedá. V pondělí večer se na jeho webu objevila informace…

celý článek »