Nejlepší zmrzlina v Praze: Parlorky jinde v Čechách nekoupíte | Recepty.Blesk.cz

Nejlepší zmrzlina v Praze: Parlorky jinde v Čechách nekoupíte

Video se připravuje ...
Jídlo z Česka: Jediná kavárna, kde koupíte parlorku, tedy zmrzlinu v lahodné sušence
Foto: Adam Balažovič
09.08.2016 / 11:00

Parlorka je nový koncept sladkého hříchu, který v Čechách nekoupíte jinde než v pražském Karlíně v kavárně Parlor. Už jen to je důvod, proč byste na ni měli zajít. Co to parlorka je a odkud se vzala? Na to jsme se zeptali Michaely Odstrčilové, spolumajitelky kavárny.

 

Parlorka je zmrzlinový sendvič, který si sestavíte sami podle své chuti. Do dvou ručně upečených sušenek dáte jeden až dva kopečky zmrzliny a posyp nebo topping podle svého výběru.

 

Jak už to tak bývá, fantazii se meze nekladou. Na výběr máte z mnoha chutí, a to nejen co se zmrzliny týče, ale také v případě různých druhů sušenek a posypů nebo toppingů. Od klasických čokoládových cookies přes makové nebo ty s matcha tea až po ovesné s kousky karamelizované slaniny. V Parlor mají v repertoáru asi 14 druhů, z nichž denně nabízejí zhruba osm.

 

Nejlepší zmrzlina v Praze: Víme, do jakých podniků zajít a kde zmrzlina chutná nejlépe!

Nejlepší zmrzlina v Praze: Víme, do jakých podniků zajít a kde zmrzlina chutná nejlépe!

Jak se pozná ta nejlepší zmrzlina? Je z poctivých surovin. Ve smetanové nechybí smetana a nehraje všemi barvami, ty ovocné barevné být můžou, ale vždy…celý článek

 

Také zmrzlina, kterou v kavárně Parlor berou od české zmrzlinárny Creme de la Creme, se každý den obměňuje a budete překvapeni, na kterou narazíte. Příchutí je v nabídce denně asi 12 až 15, takže si určitě vyberete.

 

Pokud budete váhat, jaká zmrzlina se hodí do jaké sušenky, zkušená obsluha vám ráda poradí. A jaké jsou nejzvláštnější kombinace, které sice znějí možná nevábně, ale chutnají skvěle? Určitě vyzkoušejte ovesné cookies s kousky čokolády a karamelizovanou slaninou slepené zmrzlinou s příchutí slaného arašídu.

 

Video se připravuje ...
Jídlo z Česka: Jediná kavárna, kde koupíte parlorku, tedy zmrzlinu v lahodné sušence • 

zmrzlinový sendvič, který si sestavíte sami podle své chuti. Do dvou ručně upečených sušenek dáte jeden až dva kopečky zmrzliny a posyp nebo topping podle chuti.

Více na http://recepty.blesk.cz/clanek/vareni/3532/nejlepsi-zmrzlina-v-praze-vime-do-jakych-podniku-zajit-a-kde-zmrzlina-chutna-nejlepe.html?utm_source=recepty.blesk.cz&utm_medium=copy
FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Vepřová krkovička 7x jinak: Šťavnatosti tohoto masa se nic nevyrovná

Klasická česká kuchyně se bez vepřového prostě neobejde. Krkovice má pak tu výhodu, že je mnohem šťavnatější než kýta, ale nemusíte ji vařit tak dlouho jako plec a bude se jen rozpadat. Inspirujte se našimi recepty při přípravě

Nejlepší kuře na paprice podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha

Zářivě oranžová smetanová omáčka a kus bílého masa. Je jedno, jestli kuře na paprice preferujete s těstovinami, rýží nebo houskovým knedlíkem. My vás naučíme, jak ho připravuje známý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz