Nejlepší zmrzlina v Praze: Do Amato si zajděte i na domácí nanuky | Recepty.Blesk.cz

Nejlepší zmrzlina v Praze: Do Amato si zajděte i na domácí nanuky

720p480p360p240p
Jídlo z Česka: Kromě zmrzliny nabízejí v Amato i vlastní nanuky
Foto: Adam Balažovič
06.08.2016 / 06:00

Co dělá zmrzlinu skutečnou lahůdkou? Nic jiného než poctivé suroviny a žádná chemie. V kavárně a cukrárně Amato na pražské Letné se tyto dvě věci snoubí také s tradiční italskou recepturou a láskou k této mražené pochoutce. Není divu, když Amato znamená v italštině "milovaný".

Eva Amato se se svým manželem, rodilým Italem, seznámila v Británii. Když se pak rozhodovali, kam dál a co tam dělat, přišel skvělý nápad založit si v Praze zmrzlinárnu. V jedné ze zapadlých letenských uliček tak najdete skutečný klenot – lahodnou zmrzlinu z těch nejlepších surovin, skvělé domácí dorty a samozřejmě italskou kávu.

 

Na co sem rozhodně musíte zajít? Vedle sorbetů, které opravdu chutnají po ovoci, ze kterého jsou vyrobeny, jsou to méně obvyklé smetanové příchuti. Těm pak nejvíc kraluje slaný karamel, na kterém jsou podle Evy Amato někteří zákazníci bezmála závislí.

 

Vedle skvělé kopečkové zmrzliny se sem ale můžete vypravit i na domácí nanuky. I ty jsou dělané z nejlepších surovin. Co dělá zmrzlinárnu Amato jednu z nejlepších v Praze? Podívejte se na video:

 

720p 480p 360p 240p
Jídlo z Česka: Kromě zmrzliny nabízejí v Amato i vlastní nanuky • 

Diskuse k článku

.

Recept na nejlepší domácí zavináče! Jiné už chtít nebudete

Spolu s utopenci a nakládaným hermelínem tvoří trio nejpopulárnějších jídel studené hospodské kuchyně. Ideální chuťovka nejen k pivu, která stojí za to! A vyrobit si je doma není vůbec složité! Jak na to?

Chřest: Dopřejte si ho v polévce, slaném koláči nebo salátu! Chutná výtečně!

Je zdravý, chutný, originální a snadný na přípravu. Mnozí k němu mají nedůvěru, ale ta není na místě. Chřest se dá připravit na tisíc způsobů. Skvěle chutná nejen v polévkách, ale i ve slaných koláčích, s masem nebo se dá

Nejlepší jarní polévky! Špenátová, bylinková nebo rukolová s kozím sýrem!

Jaro je ideální doba na to, abyste vařili polévky ze sezonních surovin. Zasytí, dodají tělu energii a zdraví, a ještě po nich můžete zhubnout. No není to ideální spojení? Vyzkoušejte tyhle, jsou naprosto geniální!

Nejlepší recept na domácí zeleninový bujon. Zmrazte si ho do zásoby!

Bujon dodá jídlu tu správnou chuť. Hodí se do polévek, omáček nebo rizota. Proč ho ale kupovat v obchodě, když si ho můžete vyrobit sami doma a uchovat do zásoby? Je to jednoduché, zkuste to podle našeho receptu!

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Erbová o exmanželovi Řepkovi: Překvapivý…

Zatímco Tomáš Řepka (44) na své ex nenechá nit suchou, Vlaďka Erbová (36) o něm mluví až podezřele…

celý článek »

Praha - Krimi

Útočníci, kteří přizabili číšníka: V Praze…

Cizinci, kteří v sobotu brutálně zmlátili číšníka Mirka V. (36) v centru Prahy, byli fyzicky zdatní…

celý článek »

Světové celebrity

Odehrál se tu masakr, praly se tu prachy.…

Obrovské sídlo, které se nachází v Miami Beach, je na prodej! Al Capone (†48) dům koupil v roce 1928…

celý článek »

Krimi

Na oběti seděl a škrtil ji lanem! Obžaloba…

Páskem, provazem i prádelní šňůrou svazoval a škrtil své oběti, mladé dívky (†14 a 16), Martin Ch.…

celý článek »