Božské ovocné koláče: 5 triků, díky kterým budou ještě lepší | Recepty.Blesk.cz

Božské ovocné koláče: 5 triků, díky kterým budou ještě lepší

  • Nadýchané bublanině se šťavnatými višněmi nikdo neodolá.
    Nadýchané bublanině se šťavnatými višněmi nikdo neodolá.
    Foto: abl
    7srpna   2016  /  06:00

    Jsou chutné, levné a rychle připravené. Navíc patří bublaniny a koláče plné ovoce k těm nejoblíbenějším. Milují je děti i dospělí. Nezáleží na tom, zda použijete borůvky, meruňky, švestky, višně, ostružiny, maliny nebo třeba jablka či hrušky. Všechno ovoce, které průběžně dozrává, se dá využít. Aby se vám moučník ale zaručeně povedl, máme pro vás pár praktických rad.

  • Na pomoc si vezměte citronovou šťávu

    Třešňová bublanina

     

    Pokud se vám stává, že vám višně či jahody v bublanině klesnou vždy na dno, zkuste je příště obalit v mouce. Nejlepší je hrubá, když ji ale náhodou nemáte, použijte klidně polohrubou. Místo mouky můžete použít také škrobovou moučku. Obalené ovoce pak rovnoměrně rozložte na těsto.

     

    Ty nejlepší triky, jak vždy upéct měkký a nadýchaný koláč, najdete ZDE.

  • Ovoce obalte

    Bublanina

     

    Také se vám někdy bublanina z piškotového těsta jakoby srazí? Na vině může být příliš vlhkosti. Ovoce, které budete do moučníku dávat, tedy dobře omyjte, ale před přidáním do těsta nechte například v sítu důkladně okapat a oschnout. Křehké druhy, jako jsou například maliny nebo ostružiny, je nejlepší rozložit na papírovou utěrku.

     

    Nedělní švestkové koláče: Osvěží vás lahodnou sladkokyselou chutí

    Nedělní švestkové koláče: Osvěží vás lahodnou sladkokyselou chutí

    Co by to bylo za léto bez poctivého švestkového koláče? Ať už tyto temně fialové plody zkombinujete s tvarohem či mákem, vždy budou dokonalou sladkou…celý článek

  • Dobře ho osušte

    Jablečný koláč

     

    Koláče s tvrdšími druhy ovoce, jako jsou například jablka a hrušky, zkuste přibližně deset minut před dopečením pokapat citronovou šťávou nebo rumem, poklást vločkami másla, přikrýt alobalem a dopéct. Budete překvapeni, jak ovoce v koláči ještě víc změkne a jeho aroma se nádherně rozvine. Pro intenzivní vůni můžete také nakrájená jablka před rozložením na těsto naložit v jablečném džusu či bílém víně.

     

    Ty nejlepší recepty na bublaniny a koláče s červeným rybízem najdete ZDE.

  • Nebojte se kombinovat

    Ovocný koláč s drobenkou

     

    Nenechte se svazovat konvencemi. Rozhodně není podmínkou, abyste do moučníku použili vždy jen jeden druh ovoce. I když se to tak obvykle dělá. Příště klidně zkuste nějaké netradiční kombinace. Zapamatujte si ale, že sladší druhy se skvěle doplňují s těmi kyselými, běžné ovoce zase ozvláštní nějaký ten exotický druh. Pozor ale na to, abyste nemíchali příliš tvrdé a velké plody s měkkým drobným ovocem. To by při pečení nedělalo dobrotu.

  • Čerstvé ovoce podmázněte

     

     

    Při přípravě koláče či dortu s čerstvým ovocem se může snadno stát, že předpečený korpus kvůli šťávě vytékající z něj příliš navlhne a bude se rozpadat. Řešením může být i vrstva máslového nebo pudinkového krému, která chuť ovoce skvěle doplní. Pokud krémy nemáte v oblibě nebo se vám je jen nechce připravovat, pomažte korpus vrstvou džemu nebo mírně rozehřáté marmelády.

/
Autor: lena

Diskuse k článku

.

Nadýchaná poleva či šťavnaté koláče? Triky z první republiky, které se hodí i dnes!

Trendy ve vaření se sice mění, ale šikovné a praktické tipy, které používaly už naše prababičky, spolehlivě fungují i dnes. Které to jsou a které byste měli ve své kuchyni používat?

Nejlepší kuře na paprice podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha

  Zářivě oranžová smetanová omáčka a kus bílého masa. Je jedno, jestli kuře na paprice preferujete s těstovinami, rýží nebo houskovým knedlíkem. My vás naučíme, jak ho připravuje známý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.

Návod na přípravu dokonalé rýže! Už nikdy připálená nebo rozvařená

Rýže je základem mnoha pokrmů – od obyčejné přílohy k masu až po krémové rizoto. Pokud ji chcete připravit co nejdokonaleji, musíte postupovat správně. Ne každý druh se vaří stejně. Záleží také na pokrmu, který připravujete.

Božské palačinky: Nadýchané sladké pokušení, kterému neodoláte!

Máte strach, že se vám nepovedou, takže je raději neděláte? Chyba! Dají se naučit a pak už je můžete svým blízkým připravovat, kdykoli vás napadne, třeba jako rychlou večeři, zákusek po lehkém obědě nebo je můžete sníst druhý

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Útěk Řepky s Kristelovou z natáčení: Prachařovi…

O tom, že se spolu mají krásně a milují se až za hrob, veřejnost prostřednictvím sociálních sítí…

celý článek »

Krimi

Záhadná smrt těhotné ženy (†27) v lesích:…

Její rodina trnula dlouhé dva týdny strachy. Nikdo nevěděl, kde může těhotná Kara Blevins (†27) z Minnesoty…

celý článek »

Příběhy

Tyran vyhodil fenku za jízdy z auta: Běžela…

Už ho nebavila, nebo mu vadilo, že je březí. Rozhodl se jí zbavit naprosto bezcitným způsobem. Krutý…

celý článek »

Svět

Letecká katastrofa s 65 mrtvými: Ministr…

Letadlo se 65 lidmi na palubě havarovalo v neděli nad ránem v Íránu, nehodu vnitrostátní linky ale…

celý článek »