Božské ovocné koláče: 5 triků, díky kterým budou ještě lepší | Recepty.Blesk.cz

Božské ovocné koláče: 5 triků, díky kterým budou ještě lepší

  • Nadýchané bublanině se šťavnatými višněmi nikdo neodolá.
    Nadýchané bublanině se šťavnatými višněmi nikdo neodolá.
    Foto: abl
    7srpna   2016  /  06:00

    Jsou chutné, levné a rychle připravené. Navíc patří bublaniny a koláče plné ovoce k těm nejoblíbenějším. Milují je děti i dospělí. Nezáleží na tom, zda použijete borůvky, meruňky, švestky, višně, ostružiny, maliny nebo třeba jablka či hrušky. Všechno ovoce, které průběžně dozrává, se dá využít. Aby se vám moučník ale zaručeně povedl, máme pro vás pár praktických rad.

  • Na pomoc si vezměte citronovou šťávu

    Třešňová bublanina

     

    Pokud se vám stává, že vám višně či jahody v bublanině klesnou vždy na dno, zkuste je příště obalit v mouce. Nejlepší je hrubá, když ji ale náhodou nemáte, použijte klidně polohrubou. Místo mouky můžete použít také škrobovou moučku. Obalené ovoce pak rovnoměrně rozložte na těsto.

     

    Ty nejlepší triky, jak vždy upéct měkký a nadýchaný koláč, najdete ZDE.

  • Ovoce obalte

    Bublanina

     

    Také se vám někdy bublanina z piškotového těsta jakoby srazí? Na vině může být příliš vlhkosti. Ovoce, které budete do moučníku dávat, tedy dobře omyjte, ale před přidáním do těsta nechte například v sítu důkladně okapat a oschnout. Křehké druhy, jako jsou například maliny nebo ostružiny, je nejlepší rozložit na papírovou utěrku.

     

    Nedělní švestkové koláče: Osvěží vás lahodnou sladkokyselou chutí

    Nedělní švestkové koláče: Osvěží vás lahodnou sladkokyselou chutí

    Co by to bylo za léto bez poctivého švestkového koláče? Ať už tyto temně fialové plody zkombinujete s tvarohem či mákem, vždy budou dokonalou sladkou…celý článek

  • Dobře ho osušte

    Jablečný koláč

     

    Koláče s tvrdšími druhy ovoce, jako jsou například jablka a hrušky, zkuste přibližně deset minut před dopečením pokapat citronovou šťávou nebo rumem, poklást vločkami másla, přikrýt alobalem a dopéct. Budete překvapeni, jak ovoce v koláči ještě víc změkne a jeho aroma se nádherně rozvine. Pro intenzivní vůni můžete také nakrájená jablka před rozložením na těsto naložit v jablečném džusu či bílém víně.

     

    Ty nejlepší recepty na bublaniny a koláče s červeným rybízem najdete ZDE.

  • Nebojte se kombinovat

    Ovocný koláč s drobenkou

     

    Nenechte se svazovat konvencemi. Rozhodně není podmínkou, abyste do moučníku použili vždy jen jeden druh ovoce. I když se to tak obvykle dělá. Příště klidně zkuste nějaké netradiční kombinace. Zapamatujte si ale, že sladší druhy se skvěle doplňují s těmi kyselými, běžné ovoce zase ozvláštní nějaký ten exotický druh. Pozor ale na to, abyste nemíchali příliš tvrdé a velké plody s měkkým drobným ovocem. To by při pečení nedělalo dobrotu.

  • Čerstvé ovoce podmázněte

     

     

    Při přípravě koláče či dortu s čerstvým ovocem se může snadno stát, že předpečený korpus kvůli šťávě vytékající z něj příliš navlhne a bude se rozpadat. Řešením může být i vrstva máslového nebo pudinkového krému, která chuť ovoce skvěle doplní. Pokud krémy nemáte v oblibě nebo se vám je jen nechce připravovat, pomažte korpus vrstvou džemu nebo mírně rozehřáté marmelády.

/
Autor: lena

Diskuse k článku

.

Máte doma záplavu rajčat? 3 geniální a snadné tipy, co s nimi udělat!

Zahrada plná rajčat a vy je nezvládnete všechny sníst? Nevadí, poradíme vám, jak je zpracovat. Je přece škoda, abyste je vyhodili. Zkuste tyhle tři recepty, které se rozhodně budou v kuchyni hodit.

Domácí kečup na 5 způsobů: Už nikdy nebudete chtít jiný

Domácí kečup je mnohem lepší než ten kupovaný. Nejsou v něm žádné konzervanty, ale ani chutí se nedají srovnat. Ten, který si uvaříte doma, totiž opravdu chutná božsky.

Rychlé letní večeře hotové do třiceti minut! Saláty, těstoviny nebo ryby

Komu by se v horku chtělo vařit a trávit u sporáku dlouhé hodiny? Jen málokomu. Přesto jíst musíme, takže vám nabízíme recepty, které jsou hotové do půlhodiny, jsou snadné, a navíc nejsou těžké, takže po obědě můžete klidně

Domácí dresinky do všech salátů: Italský, francouzský i česnekové aioli

Léto a horké dny přejí lehkým jídlům, zejména zeleninovým salátům. Pokud vás už unavuje používat jen jednu jedinou zálivku nebo dresink, vyzkoušejte naše recepty. Některé vás určitě překvapí.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Vondráčková přiznala, že před rozchodem…

Jako většina rozcházejících se párů i Lucie Vondráčková (38) a Tomáš Plekanec (35) tvrdí, že jejich…

celý článek »

Politika

Kalousek skončil na operačním sále: Akutní…

Předseda poslaneckého klubu TOP 09 a bývalý ministr financí Miroslav Kalousek skončil ve vojenské…

celý článek »

Události

Česká turistka Šárka (29) se vyfotila nahá…

Českým turistům Šárce (29) a jejímu příteli Martinovi (28) se podařilo jedinou fotkou z Malé Fatry…

celý článek »

VIP sport

Manévry kolem Schumacherova stěhování! Ukáže…

Za největšího utajení má změnit místo pobytu. Bývalý pilot formule 1 Michael Schumacher, který se…

celý článek »