Božské ovocné koláče: 5 triků, díky kterým budou ještě lepší | Recepty.Blesk.cz

Božské ovocné koláče: 5 triků, díky kterým budou ještě lepší

  • Nadýchané bublanině se šťavnatými višněmi nikdo neodolá.
    Nadýchané bublanině se šťavnatými višněmi nikdo neodolá.
    Foto: abl
    7srpna   2016  /  06:00

    Jsou chutné, levné a rychle připravené. Navíc patří bublaniny a koláče plné ovoce k těm nejoblíbenějším. Milují je děti i dospělí. Nezáleží na tom, zda použijete borůvky, meruňky, švestky, višně, ostružiny, maliny nebo třeba jablka či hrušky. Všechno ovoce, které průběžně dozrává, se dá využít. Aby se vám moučník ale zaručeně povedl, máme pro vás pár praktických rad.

  • Na pomoc si vezměte citronovou šťávu

    Třešňová bublanina

     

    Pokud se vám stává, že vám višně či jahody v bublanině klesnou vždy na dno, zkuste je příště obalit v mouce. Nejlepší je hrubá, když ji ale náhodou nemáte, použijte klidně polohrubou. Místo mouky můžete použít také škrobovou moučku. Obalené ovoce pak rovnoměrně rozložte na těsto.

     

    Ty nejlepší triky, jak vždy upéct měkký a nadýchaný koláč, najdete ZDE.

  • Ovoce obalte

    Bublanina

     

    Také se vám někdy bublanina z piškotového těsta jakoby srazí? Na vině může být příliš vlhkosti. Ovoce, které budete do moučníku dávat, tedy dobře omyjte, ale před přidáním do těsta nechte například v sítu důkladně okapat a oschnout. Křehké druhy, jako jsou například maliny nebo ostružiny, je nejlepší rozložit na papírovou utěrku.

     

    Nedělní švestkové koláče: Osvěží vás lahodnou sladkokyselou chutí

    Nedělní švestkové koláče: Osvěží vás lahodnou sladkokyselou chutí

    Co by to bylo za léto bez poctivého švestkového koláče? Ať už tyto temně fialové plody zkombinujete s tvarohem či mákem, vždy budou dokonalou sladkou…celý článek

  • Dobře ho osušte

    Jablečný koláč

     

    Koláče s tvrdšími druhy ovoce, jako jsou například jablka a hrušky, zkuste přibližně deset minut před dopečením pokapat citronovou šťávou nebo rumem, poklást vločkami másla, přikrýt alobalem a dopéct. Budete překvapeni, jak ovoce v koláči ještě víc změkne a jeho aroma se nádherně rozvine. Pro intenzivní vůni můžete také nakrájená jablka před rozložením na těsto naložit v jablečném džusu či bílém víně.

     

    Ty nejlepší recepty na bublaniny a koláče s červeným rybízem najdete ZDE.

  • Nebojte se kombinovat

    Ovocný koláč s drobenkou

     

    Nenechte se svazovat konvencemi. Rozhodně není podmínkou, abyste do moučníku použili vždy jen jeden druh ovoce. I když se to tak obvykle dělá. Příště klidně zkuste nějaké netradiční kombinace. Zapamatujte si ale, že sladší druhy se skvěle doplňují s těmi kyselými, běžné ovoce zase ozvláštní nějaký ten exotický druh. Pozor ale na to, abyste nemíchali příliš tvrdé a velké plody s měkkým drobným ovocem. To by při pečení nedělalo dobrotu.

  • Čerstvé ovoce podmázněte

     

     

    Při přípravě koláče či dortu s čerstvým ovocem se může snadno stát, že předpečený korpus kvůli šťávě vytékající z něj příliš navlhne a bude se rozpadat. Řešením může být i vrstva máslového nebo pudinkového krému, která chuť ovoce skvěle doplní. Pokud krémy nemáte v oblibě nebo se vám je jen nechce připravovat, pomažte korpus vrstvou džemu nebo mírně rozehřáté marmelády.

/
Autor: lena

Diskuse k článku

.

Řízky 15x jinak: Klasické, kokosové nebo v bylinkové strouhance

Chcete uvařit k nedělnímu obědu něco, co bude jasná tutovka? Pak zvolte řízky. Po nich se pokaždé zapráší. Ať nabídnete rodině klasiku nebo něco originálnějšího, nikdy neuděláte chybu. Kdo by taky odolal takové dobrotě?

Třešňový koláč, bublanina i cheesecake: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty

S třešněmi se nejen dobře hubne, ale taky si na nich pochutnáte. Můžete z nich vykouzlit neuvěřitelné množství vynikajících sladkých dezertů. 

Topíte se v třešních? Udělejte z nich kompot nebo likér!

Máte na zahradě spoustu třešní a nevíte, co s nimi? Třešně mají blahodárné účinky na zdraví a mají málo kalorií. Dokážou čistit ledviny, játra a krev. Hodí se i při dietě, takže je můžete jíst až do aleluja. Jen alergici by si

Domácí jahodové dezerty: Bublaniny, rolády, nepečené dorty či nákypy!

Jahodová sezona je v plném proudu, tak ji využijte na tisíc procent. Z jahod lze vykouzlit, cokoli vás napadne – od tvarohových knedlíků po nejrůznější pěny či nákypy. Tyhle recepty znáte? Určitě je vyzkoušejte a zažijte

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Události

Komáři nakažení smrtelným virem na jižní…

Epidemiologové objevili na jižní Moravě komáry nakažené smrtelně nebezpečným virem západonilské horečky.…

celý článek »

České celebrity

Další rána pro Báru Basikovou: Krátce po…

Čelí samému neštěstí. Jen co se Bára Basiková (55) vyrovnala s rozvodem, oplakává maminku Danielu…

celý článek »

Praha - Zprávy

VIDEO: Všechno do jednoho pytle! Takhle…

Takhle že se „třídí“ odpad na hlavním nádraží v Praze? Občany zaskočilo video, které zachycuje pracovníka…

celý článek »

Krimi

Slavného rappera (†20) zastřelili při loupeži:…

Americký rapper Jahseh Dwayne Onfroy (†20), známý pod přezdívkou XXXTentacion, byl zabit v pondělí…

celý článek »