Třešně! Známe dokonalý trik, jak je snadno vypeckovat i zbavit červů | Recepty.Blesk.cz

Třešně! Známe dokonalý trik, jak je snadno vypeckovat i zbavit červů

Nemusíte si pořizovat drahý strojek. Vše potřebné máte doma.
Nemusíte si pořizovat drahý strojek. Vše potřebné máte doma.
Foto: reprofoto YouTube.com/Handimania
10.07.2016 / 06:00

Sezóna sladkých šťavnatých třešní se blíží ke konci. Stromy jsou rudými, někdy až dočerna uzrálými plody obsypané. Hospodyňky pečou bublaniny, zavařují kompoty, dělají džemy a šťávy. Kdo však tohle jednou absolvoval ví, že vypeckovat stovky až tisíce drobných plodů není žádná legrace. Tak tomu aspoň bylo až doteď. Naučíme vás totiž, jak to zvládnout rychle, bez vykrajování a upatlaných rukou.

Pokud jste někdy musely zpracovat vlastní úrodu třešní nebo višní nebo vás třeba někdo pár kily obdaroval, víte, že zbavit je pecek není vážně snadné. Navíc je pak všude nepořádek, celá kuchyň je upatlaná, o vás ani nemluvě. Šťáva z nich při tom stříká na všechny strany.

 

Foto: Shutterstock.com Řešením by bylo pořídit si stroj na odpeckovávání. Jenže komu by se chtělo investovat do něčeho, co využije maximálně jednou do roka. Nemluvě o tom, že každý takový kuchyňský pomocník zabírá místo a váš byt skutečně není nafukovací.

 

Naštěstí už můžete všechny tyhle problémy hodit za hlavu. Ukážeme vám, jak třešně zbavit pecek snadno a rychle. A jen s pomocí obvyklých věcí, které určitě máte doma. Potřebovat budete jen prázdnou skleněnou láhev a čínskou jídelní tyčku. Pokud nemáte tu, stačí brčko zpevněné špejlí uvnitř.

 

A jak na to? Třešeň zbavte stopky, položte ji na hrdlo lahve, vzhůru místem, kde byla stopka. Tam ji také propíchněte hůlkou naskrz. Pecka propadne do láhve a vám v ruce zůstane třešeň připravená ke zpracování. Názorný postup najdete ve videu.

 

Video se připravuje ...
Je to snadnější, než jste si mysleli! • 

 

A pro ty, kteří jako já nesnesou pocit, že si pochutnávají na kompotu, džemu nebo šťávě obohacené proteiny z červíků, kteří k třešním zkrátka už tak nějak patří, máme tip, jak plody drobných vetřelců zbavit.

 

Stačí jen, když plody asi na dvě až tři hodiny namočíte do osolené nebo octové vody. Na deset litrů vody vám stačí asi deci octa. Nebo si připravte dvouprocentní solný roztok. Pokud červi v třešních jsou, tak vyplavou. Pak už je jen omyjte pod čistou tekoucí vodou. Nemějte obavy, na výsledné chuti produktu nic nepoznáte.

K nedělní kávě! 5 receptů na ty nejlepší letní koláče z třešní

K nedělní kávě! 5 receptů na ty nejlepší letní koláče z třešní

Nádherně šťavnaté rudé třešně přímo lákají k nakousnutí. Pokud jste se jich už ale přece jen přejedli, zkuste z nich upéct něco sladkého. Nebudete…celý článek

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz