Nejlepší jahodový sorbet: Zvládne ho každý a osvěží dokonale | Recepty.Blesk.cz

Nejlepší jahodový sorbet: Zvládne ho každý a osvěží dokonale

Foto: shutterstock.com
24.06.2016 / 06:00

Máte doma také spoustu jahod a nevíte, co s nimi? Připravte si z nich dokonalý jahodový sorbet. Nepotřebujete k tomu skoro žádné ingredience ani složitou techniku a skvěle vás osvěží v těchto horkých dnech.

Budete potřebovat:

250 ml horké vody

150 g cukru krystal

2 polévkové lžíce citronové šťávy

750 g očištěných jahod

 

Domácí zmrzlina! Z jednoho banánu ji uděláte za pár minut!

Domácí zmrzlina! Z jednoho banánu ji uděláte za pár minut!

Nepopíráme, že správná zmrzlina má být ze smetany! Jenomže co když hubnete, nemáte zmrzlinovač nebo se vám prostě nechce procházet složitým procesem…celý článek

 

Postup:

V horké vodě rozmíchejte citronovou šťávu a cukr, dokud se zcela nerozpustí. Očištěné jahody překrájejte na čtvrtiny a dohladka je rozmixujte v mixéru. Přilijte vodu s cukrem a citronovou šťávou a mixujte dál, dokud se všechny ingredience dokonale nespojí.

Směs nalijte do velké obdélníkové zapékací mísy. Vrstva by neměla být vyšší než 1 centimetr. Dejte asi na 30 minut do mrazáku. Okraje budou už zmrzlé, ale střed stále tekutý. Směs od krajů důkladně promíchejte vidličkou a opět vložte na 30 minut do mrazničky. Poté vytáhněte a celý postup s mícháním zopakujte. Opakujte ještě jednou a poté vložte na posledních 30 minut do mrazničky.

Takto připravený sorbet bude po promíchání vidličkou krásně sypký a rovnoměrně zmrzlý. Ihned jej servírujte do vychlazených skleniček a dozdobte čerstvými jahodami a lístky máty.

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz