Nejlepší jahodový sorbet: Zvládne ho každý a osvěží dokonale | Recepty.Blesk.cz

Nejlepší jahodový sorbet: Zvládne ho každý a osvěží dokonale

Foto: shutterstock.com
24.06.2016 / 06:00

Máte doma také spoustu jahod a nevíte, co s nimi? Připravte si z nich dokonalý jahodový sorbet. Nepotřebujete k tomu skoro žádné ingredience ani složitou techniku a skvěle vás osvěží v těchto horkých dnech.

Budete potřebovat:

250 ml horké vody

150 g cukru krystal

2 polévkové lžíce citronové šťávy

750 g očištěných jahod

 

Domácí zmrzlina! Z jednoho banánu ji uděláte za pár minut!

Domácí zmrzlina! Z jednoho banánu ji uděláte za pár minut!

Nepopíráme, že správná zmrzlina má být ze smetany! Jenomže co když hubnete, nemáte zmrzlinovač nebo se vám prostě nechce procházet složitým procesem…celý článek

 

Postup:

V horké vodě rozmíchejte citronovou šťávu a cukr, dokud se zcela nerozpustí. Očištěné jahody překrájejte na čtvrtiny a dohladka je rozmixujte v mixéru. Přilijte vodu s cukrem a citronovou šťávou a mixujte dál, dokud se všechny ingredience dokonale nespojí.

Směs nalijte do velké obdélníkové zapékací mísy. Vrstva by neměla být vyšší než 1 centimetr. Dejte asi na 30 minut do mrazáku. Okraje budou už zmrzlé, ale střed stále tekutý. Směs od krajů důkladně promíchejte vidličkou a opět vložte na 30 minut do mrazničky. Poté vytáhněte a celý postup s mícháním zopakujte. Opakujte ještě jednou a poté vložte na posledních 30 minut do mrazničky.

Takto připravený sorbet bude po promíchání vidličkou krásně sypký a rovnoměrně zmrzlý. Ihned jej servírujte do vychlazených skleniček a dozdobte čerstvými jahodami a lístky máty.

Diskuse k článku

.

Návod na přípravu dokonalé bábovky! Už nikdy "zdrclá" nebo připečená

Dokonale upečená bábovka vyžaduje nejen dobrý recept a zkušené promíchání všech přísad, k perfektnímu výsledku potřebujete také správný výběr formy a správnou přípravu. Spěch se při pečení bábovky nevyplácí. Co mít tedy na

Nejlepší domácí paštiky, rychlé a levné. Hovězí, bůčková nebo kachní!

Masové paštiky jsou oblíbené, protože jsou to rychlé a poměrně levné svačinky či večeře. A nejlepší jsou ty, které si sami doma vyrobíte, sice to není hned, ale můžete je konzervovat a schovat do zásoby. Pak už jen stačí vyndat

Nadýchaná poleva či šťavnaté koláče? Triky z první republiky, které se hodí i dnes!

Trendy ve vaření se sice mění, ale šikovné a praktické tipy, které používaly už naše prababičky, spolehlivě fungují i dnes. Které to jsou a které byste měli ve své kuchyni používat?

Chilli con carne, fazolová polévka i guláš: Vyzkoušejte recepty z fazolí

Luštěniny patří k trochu opomíjeným surovinám v naší kuchyni. Přitom kdysi byly na talíři téměř každý den. Nejen proto, že jsou výborným zdrojem bílkovin, ale i proto, že když se skvěle připraví, chutnají opravdu výtečně!

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Pomeje po operaci rakoviny hrtanu: Zas chodí…

Čtrnáct dnů po propuštění z nemocnice Jiřímu Pomeje (53) pěkně otrnulo. Přestože všude řádí chřipková…

celý článek »

Příběhy

Dívka (14) prošla sektářským peklem! Svatba…

Tohle není povídka z thrillerové knihovny. Tohle se skutečně stalo. Elissa Wall (31) se nyní veřejně…

celý článek »

České celebrity

Zemřela první dáma české kosmetiky: Zachránila…

Hodně lidem pomohla vyřešit táhlé problémy s pletí a především s akné. Do rukou ikony kosmetiky v…

celý článek »

Hokej na ZOH 2018

Němci šokovali Švédsko. Kanadě stačil jediný…

Velké překvapení si na hokejovém turnaji na ZOH připravili Němci. Nad favorizovaným Švédskem vyhráli…

celý článek »