Svěží, lehké i hříšné přílohy ke grilovanému masu | Recepty.Blesk.cz

Svěží, lehké i hříšné přílohy ke grilovanému masu

Foto: shutterstock.com
25.06.2016 / 06:00

Ke grilovanému steaku nebo klobásce samozřejmě nechutná nic tak božsky jako křupavé pečivo. Pokud ale dáte šanci salátům, bramborám nebo nejrůznějším zeleninovým dipům, zjistíte, že i obyčejné grilování se může stát kulinářskou hostinou.

 

Brambory jsou jako příloha prostě ideální. Když je navíc zapečete se slaninou a smetanou, dostanete dokonalou přílohu k jemnému kuřecímu masu. Nejsou sice zrovna dietní, ale zato jsou hříšně dobré.

Gratinované brambory se slaninou

Gratinované brambory se slaninou

Jsou skvělé jako příloha ke grilovanému masu, ale klidně si je můžete dát jen tak, jako levnou večeři.celý článek

Kdo říká, že tatarák musí být jen pro masožrouty? Tento z mladých cuket je ideální jako svěží letní oběd nebo jako příloha k hovězímu steaku.

Tataráček z mladých cuket

Tataráček z mladých cuket

Tatarák nemusí být jen ten z hovězího, nebo z lososa. Vyzkoušejte také tatarák z mladých cuket, který nemá chybu jako příloha ke grilovanému masu.celý článek

Je sezóna jahod a není důvod, proč byste si je měli dávat jen se šlehačkou nebo z nich vyrábět marmeládu. Jahody totiž chutnají skvěle i "naslano" v zeleninovém salátu. Přesvědčte se sami.

Salát s jahodami, špenátem a mozzarellou

Salát s jahodami, špenátem a mozzarellou

Hledáte ke grilovanému masu dokonalý doplněk? Zkuste jahody. Jsou totiž skvělé i naslano a překvapí vás svěží chutí.celý článek

Když už budete na gril dávat kus pořádně vyzrálého masa, není důvod, proč si k němu neogrilovat i zeleninovou přílohu. Vezměte všechno, co vám přijde pod ruku, okořeňte podle chuti a šup s tím na gril.

Grilovaná zelenina

Grilovaná zelenina

Když už se pustíte do grilování masa, hodte na gril i zeleninu. Jako příloha je totiž nepřekonatelná!celý článek

Sezóna rajčat je za dveřmi a vy byste si ji měli užít, dokud jsou tyto plody plné slunce a dokonalé chuti. Jejich šťavnatá dužina přímo svádí k tomu, abyste z nich vyrobili lahodné salsy, čatní a dipy.

Rajčatové čatní

Rajčatové čatní

Čatní můžete uložit na pár dní do lednice a využít ho jako přílohu ke grilovaným masům nebo klobáskám.celý článek

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz