Rychlé večeře do 30 minut: Vařte ze surovin, které dům dal | Recepty.Blesk.cz

Rychlé večeře do 30 minut: Vařte ze surovin, které dům dal

Foto: shutterstock.com
15.06.2016 / 06:00

Nestíháte, a přitom si chcete dát teplou večeři? Pak je na čase sáhnout po receptech ze surovin "co dům dal". Balíček těstovin nebo kuskus máte přece doma vždy. Připravte z nich chutné, ale přitom superrychlé večeře.

 

Luštěniny jsou dokonalé, ale bohužel se na ně příliš často zapomíná. Přitom z nich uděláte skvělé a směšně levné jídlo. Pokud je navíc koupíte sterilované, bude i raz dva hotové. Jako tato polévka z červených fazolí.

Fazolová polévka

Fazolová polévka

Tato polévka z červených fazolí je hotová raz dva a dokonale vás zasytí.celý článek

Neutrální chuť kuskusu se dá kombinovat s čímkoliv, co máte rádi. Chutná báječně teplý, ale také studený, takže z něj snadno připravíte sytý salát – jen přidáte zeleninu. Pokud si potrpíte na teplé večeře, vyzkoušejte do něj přidat opečená kuřecí prsa.

Kuskus s kuřecím masem

Kuskus s kuřecím masem

Pokud chcete mít bleskovou večeři, mějte doma vždy při ruce kuskus.celý článek

Z vajíček sice připravíte báječnou snídani, ale není jediný důvod, proč byste si je nemohli dát i k večeři. Když je zkombinujete s opečenými bramborami a bylinkami, získáte báječnou bezmasou večeři.

Fritata s bylinkami

Fritata s bylinkami

Nikde není napsáno, že vejce musíte jen snídat. Naopak, v létě z nich připravíte dokonalou a rychlou večeři.celý článek

Těstoviny jsou stálice, která ze stolů nikdy nezmizí. Aby taky ne, když jsou hned hotové, snadné a hodí se k nim téměř cokoliv, co máte v lednici nebo ve spíži. Vyzkoušejte je s hráškem, ricottou a uzeným lososem. Nebudete litovat.

Těstoviny s hráškem a lososem

Těstoviny s hráškem a lososem

Kdo by nemiloval těstoviny? Tyto s uzeným lososem jsou na letní večeři jako stvořené.celý článek

Není rizoto jako rizoto. Tohle se španělskou klobásou sice není pravým italským risottem, ale pochutnáte si na něm neméně. Sladká chuť cherry rajčátek, pikantní klobása a spousta parmezánu je zkrátka kombinace, které nelze odolat.

Pikantní rizoto s klobásou

Pikantní rizoto s klobásou

Kombinace rýže, svěžích cherry rajčátek a španělského choriza je prostě dokonalá.celý článek

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka