Letní saláty: Jsou skvělé jako lehký oběd i ke grilovanému masu | Recepty.Blesk.cz

Letní saláty: Jsou skvělé jako lehký oběd i ke grilovanému masu

Foto: shutterstock.com
10.06.2016 / 06:00

Začíná období té nejčerstvější a nejchutnější zeleniny a ovoce, a proto by bylo hřích toho nevyužít. Připravte si k obědu svěží lehký letní salát nebo ho udělejte rovnou plnou mísu a servírujte ho ke grilovanému masu. Báječně se k sobě totiž hodí!

 

Waldorfský salát je klasika, která se na stolech objevuje již více než 120 let. Ten pravý, podle tradiční receptury, obsahuje zálivku z majonézy nebo dresinku na majonézovém základu. Pokud chcete, aby byl lehčí, vyzkoušejte jeho vitariánskou verzi. Zaručujeme vám, že bude dokonale osvěžující.

Raw waldorfský salát

Raw waldorfský salát

Jsou jídla dávno zažitá, která mají dokonale zkombinované chutě. A tento salát patří mezi ně. Vyzkoušejte ho v odlehčené vitariánské verzi - bez majonézy.…celý článek

Zelí nepatří jenom ke konfitované kachně nebo pečenému bůčku. Naopak! Pokud čerstvé zelí zkombinujete se sladkou chutí ovoce, získáte vitaminy nadopovaný salát, který vás zasytí a přitom vám nebude těžko. Navíc na talíři hraje všemi barvami.

Barevný vitamínový salát

Barevný vitamínový salát

Proč byste měli jíst ke grilovanému masu pořád jen pečivo? Vyzkoušejte salát z červeného zelí, který je nadupaný vitamíny.celý článek

Pokud milujete kombinaci masa, svěží zeleniny a sladkého ovoce, zamilujete si i tento salát, jehož základem jsou červené pomeranče. Mají mnohem výraznější chuť než ty klasické a potěší vás i svou sytou barvou. V kombinaci s hořkostí rukolových lístků se tento salát stane vaším nejoblíbenějším letním jídlem.

Salát s červenými pomeranči

Salát s červenými pomeranči

Nejen že mají červené pomeranče nádhernou barvu, takže dokážou salát zpestřit, ale také chutnají jinak, než jejich běžnější oranžoví příbuzní. Nebojte…celý článek

Chcete-li si připravit lehký, a přitom sytý oběd do práce, přidejte do salátu něco, co vás zasytí. Například kuřecí maso a avokádo – jako v případě tohoto chutného salátu. Grapefruit jen podtrhne všechny jeho jemné chutě.

Salát s avokádem a grepem

Salát s avokádem a grepem

Skvělý salát s avokádem a grepemcelý článek

Tento salát je výživově lehčí, takže se ideálně hodí jako letní večeře, protože vás nezasytí na tak dlouho, ale současně vám ani nebude ležet v žaludku. Chuť sladkých jahod si zaslouží kombinovat s čerstvým sýrem. Vyzkoušejte ideálně kozí, který tento salát chuťově povýší na luxusní pochoutku.

Salát s kozím sýrem a jahodami

Salát s kozím sýrem a jahodami

Saláty jsou vhodnější spíš jako lehká večeře, než oběd, protože vás zasytí jen na chvilku, ale neleží vám v žaludku. Hlavně je nezapomeňte doplnit…celý článek

Sezona hrušek se sice naplno rozjede až na podzim, to ale rozhodně není důvod, proč byste si je měli do té doby odpírat. V tomto salátu se jejich sladkost kombinuje s hořkostí rukoly a specifickou chutí sýra s modrou plísní. Pokud si chcete trošku zahřešit, doplňte ho opečenými plátky kvalitní slaniny.

Salát s hruškami a rukolou

Salát s hruškami a rukolou

Právě teď voní a chutnají nejlépe! Uvařte nebo upečte podzimní menu z jablek a hrušek.celý článek

Caprese se nikdy neomrzí. Tento jednoduchý salát z rajčat, bazalky a mozzarelly vás v parných dnech osvěží a dát si ho můžete jako lehkou svačinu, malou večeři nebo jako přílohu ke grilovanému masu. Ve videu vás ho naučí připravit Radek David, šéfkuchař restaurací Babiččina zahrada a La Veranda.

 

Šéfkuchař vás naučí osvěžující letní salát caprese • 

 

Více receptů nejen na saláty, ale také na dokonalé raw obědy a sladké dobroty naleznete v nové kuchařce Jitky Adámkové Raw pro zdraví a krásu, kterou vydalo nakladatelství Smart Press.

 

Raw pro zdraví a krásu, Jitka Adámková, 499 Kč

Nejlepší domácí paštiky, rychlé a levné. Hovězí, bůčková nebo kachní!

Masové paštiky jsou oblíbené, protože jsou to rychlé a poměrně levné svačinky či večeře. A nejlepší jsou ty, které si sami doma vyrobíte, sice to není hned, ale můžete je konzervovat a schovat do zásoby. Pak už jen stačí vyndat

Nadýchaná poleva či šťavnaté koláče? Triky z první republiky, které se hodí i dnes!

Trendy ve vaření se sice mění, ale šikovné a praktické tipy, které používaly už naše prababičky, spolehlivě fungují i dnes. Které to jsou a které byste měli ve své kuchyni používat?

Chilli con carne, fazolová polévka i guláš: Vyzkoušejte recepty z fazolí

Luštěniny patří k trochu opomíjeným surovinám v naší kuchyni. Přitom kdysi byly na talíři téměř každý den. Nejen proto, že jsou výborným zdrojem bílkovin, ale i proto, že když se skvěle připraví, chutnají opravdu výtečně!

Nejlepší kuře na paprice podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha

  Zářivě oranžová smetanová omáčka a kus bílého masa. Je jedno, jestli kuře na paprice preferujete s těstovinami, rýží nebo houskovým knedlíkem. My vás naučíme, jak ho připravuje známý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.

Diskuse k článku

.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


České celebrity

Útěk Řepky s Kristelovou z natáčení: Prachařovi…

O tom, že se spolu mají krásně a milují se až za hrob, veřejnost prostřednictvím sociálních sítí…

celý článek »

Krimi

Záhadná smrt těhotné ženy (†27) v lesích:…

Její rodina trnula dlouhé dva týdny strachy. Nikdo nevěděl, kde může těhotná Kara Blevins (†27) z Minnesoty…

celý článek »

Příběhy

Tyran vyhodil fenku za jízdy z auta: Běžela…

Už ho nebavila, nebo mu vadilo, že je březí. Rozhodl se jí zbavit naprosto bezcitným způsobem. Krutý…

celý článek »

Svět

Letecká katastrofa s 65 mrtvými: Ministr…

Letadlo se 65 lidmi na palubě havarovalo v neděli nad ránem v Íránu, nehodu vnitrostátní linky ale…

celý článek »