Známe recept na hnusenky z Ulice: Jak Lumír a Jarda pečou oblíbené pečivo? | Recepty.Blesk.cz

Známe recept na hnusenky z Ulice: Jak Lumír a Jarda pečou oblíbené pečivo?

Lumír s Jardou se mění v pekaře
Lumír s Jardou se mění v pekaře
Foto: TV Nova
02.06.2016 / 06:00

Pokud se pravidelně díváte na oblíbený seriál Ulice, určitě vám neušlo, že z bývalého starosty Lumíra a podnikatele Jardy se stávají pekaři. Podnikaví muži totiž společně vymysleli speciální ošklivé pečivo pro děti. Ve svém repertoáru mají zatím rozšlápla a pidlomrky a nově také hnusenky, po kterých se děti v Ulici mohly utlouct.

Když se Lumír s Jardou poprvé pustili do pečení, pravděpodobně netušili, jaký z toho bude hit. Vzhledově se totiž koláčky příliš nepovedly, ale právě to na nich děti tak milují. Není to nuda a je to něco úplně nového. Kamarádi Jardovy dcery Mirinky se o koláčky málem poprali. A tak se do toho chlapi pustili znovu. Svým výtvorům vymysleli úsměvné názvy i srandovní příběhy a hit byl na světě.

Na Den dětí se tahle šikovná dvojka opět pustila do pečení a malým strávníkům naservírovala hnusenky. Po těch se velmi rychle zaprášilo! Kromě lesní školky, která přímo prahne po tom, aby jim tihle dva kuchtíci pravidelně dováželi zásoby, se o prapodivně vypadajícím pečivu mluví už téměř po celé Ulici. Pokud hnusenky zaujaly i vás, vyzkoušejte je upéct klidně i se svými malými pomocníky.

Foto: TV Nova

Recept na hnusenky od TV Nova

Suroviny:

200 g celozrnné špaldové mouky
200 g jemné špaldové mouky
100 ml kvalitního rostlinného oleje
100 ml vody
2 lžíce octa
1 vejce (nejlépe v bio kvalitě nebo z volného chovu)
strouhaná jablka
3 lžíce cukru
sekané vlašské ořechy
med

Postup:

Z obou druhů mouky, oleje, vody a octa uhněteme vláčné těsto, které necháme asi 10 minut odpočinout při pokojové teplotě. Jedná se o obdobné těsto jako na tažený závin, ale tažené těsto by mohlo být pro dětskou ruku příliš křehké. Doporučujeme těsto dotenka vyválet. Pokud bude příliš silné, pečivo bude moučné.

Vyválené těsto nakrájíme na pruhy o šířce cca 8 cm a délce cca 15 cm. Na jednotlivé pruhy poklademe strouhaná jablka smíchaná s cukrem, posypeme sekanými ořechy, pokapeme medem a zavineme.
Závinky klademe na plech vyložený papírem na pečení a kroutíme je do podoby housenky. Potřeme rozšlehaným vejcem a při teplotě 200 °C pečeme asi 20 minut dozlatova.

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz