5 tipů, jak ohřát zbytky jídla, aby pečené kuře i bramborová kaše chutnaly jako čerstvé | Recepty.Blesk.cz

5 tipů, jak ohřát zbytky jídla, aby pečené kuře i bramborová kaše chutnaly jako čerstvé

  • I znovu ohřáté pečené kuře může chutnat jako právě vyndané z trouby.
    I znovu ohřáté pečené kuře může chutnat jako právě vyndané z trouby.
    Foto: shutterstock.com
    24května   2016  /  06:00

    Není nad to vychutnat si dozlatova upečené nebo grilované kuře či z pece právě vytaženou pizzu s křupavým okrajem. Jenže co dělat s jídlem, které nam zbyde? Ohřáté už většinou nikomu nechutná. Není to zkrátka ono. Pokud ovšem nevíte, jak na to. I na zbytcích si totiž můžete pochutnat. Stačí jen vědět, jak je správně ohřát.

  • Pizza

    ...

     

    Pokud nejste zrovna fanouškem sýra připomínajícího žvýkačku a zvlhlého těsta, na mikrovlnku rovnou zapomeňte. Rozehřejte klasickou troubu na 230 stupňů Celsia, plech vyložte aluminiovou fólií, neboli staniolem, a zbylé kousky pizzy na něj rozložte. Pečte je po dobu 10 minut. Sýr musí začít znovu "bublat" a kůrka získat zpět svou křupavost. Pokud vám zbyl jen jeden či dva kousky, využijte toastovač. Pizzu položte na rozpálenou spodní "plotýnku", ale nepřiklápějte víko. A zkusit můžete také ohřát ji na sporáku. Pokud ovšem máte litinovou pánev. Rozpalte ji, položte na ni pizzu, zakryjte a ohřívejte dvě až tři minuty.

  • Těstoviny


    ...

     

    Zbyly vám uvařené těstoviny, které chcete použít jako přílohu třeba ke guláši? Ohřát je můžete snadno. Větší hrnec naplňte vodou a uveďte ji do varu. Těstoviny nasypejte do nejlépe kovového sítka a ponořte je do vařící vody na přibližně 30 sekund. Získají tak zpět požadovanou strukturu i teplotu.

  • Těstoviny s omáčkou


    ...

     

    Těstoviny smíchané s omáčkou nebo třeba boloňské špagety můžete ohřát hned třemi způsoby. Tím nejjednodušším je využití mikrovlnné trouby. Nezapomeňte je ale přikrýt. Přendat je také můžete do zapékací misky a asi na 20 minut je vložte do trouby rozehřáté na 180 stupňu Celsia. Poslední možností je ohřát je v hrnci na mírném ohni. Pokud nemáte dost omáčky, přidejte trochu vody, vývaru nebo mléka.

  • Bramborová kaše


    ...

     

    Studenou bramborovou kaši nebo šťouchané brambory přendejte do mísy, přikryjte papírovou kuchyňskou utěrkou a v mikrovlnné troubě ohřívejte po dobu 30 až 60 sekund. Následně zamíchejte a postup zopakujte podle potřeby klidně několikrát. Rozhodně nebude vadit, když přidáte trochu mléka nebo smetany. Dejte si ale pozor, abyste pokrm nepřevařili. Vyzkoušet také můžete ohřívání v hrnci nad horkou vodou.

  • Pečené nebo grilované kuře

    ...

     

    Klíčem k chutnému znovu ohřátému kuřeti je nenechat maso vyschnout. Jednotlivé porce proto těsně před ohříváním zabalte do staniolu a vložte je do trouby vyhřáté na 230 stupňů asi na 20 minut. Pozor, abyste maso nevysušili. Některé části, obzvlášť prsa, by pak mohly být tvrdé.

     

    VYZKOUŠEJTE RECEPTY:

    BABIČČINA ROŠTĚNÁ

    ZAPEČENÁ KUŘECÍ PRSÍČKA

     

    TIPY NA DALŠÍ CHUTNÉ POKRMY 

     

     

     

/
Autor: lena

Diskuse k článku

.

Nejlepší domácí paštiky, rychlé a levné. Hovězí, bůčková nebo kachní!

Masové paštiky jsou oblíbené, protože jsou to rychlé a poměrně levné svačinky či večeře. A nejlepší jsou ty, které si sami doma vyrobíte, sice to není hned, ale můžete je konzervovat a schovat do zásoby. Pak už jen stačí vyndat

Nadýchaná poleva či šťavnaté koláče? Triky z první republiky, které se hodí i dnes!

Trendy ve vaření se sice mění, ale šikovné a praktické tipy, které používaly už naše prababičky, spolehlivě fungují i dnes. Které to jsou a které byste měli ve své kuchyni používat?

Chilli con carne, fazolová polévka i guláš: Vyzkoušejte recepty z fazolí

Luštěniny patří k trochu opomíjeným surovinám v naší kuchyni. Přitom kdysi byly na talíři téměř každý den. Nejen proto, že jsou výborným zdrojem bílkovin, ale i proto, že když se skvěle připraví, chutnají opravdu výtečně!

Nejlepší kuře na paprice podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha

  Zářivě oranžová smetanová omáčka a kus bílého masa. Je jedno, jestli kuře na paprice preferujete s těstovinami, rýží nebo houskovým knedlíkem. My vás naučíme, jak ho připravuje známý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Po pádu Vydry došlo k náhlým změnám v Divadle…

Divadlo na Vinohradech hlásí problém! Ještě se ani návštěvníci premiéry představení Ifigenie v Aulidě…

celý článek »

Komentáře

Komentář: Žádné kecy a konec srandy. ČSSD…

Podle sjezdu vždy nejlíp poznáte skutečný stav příslušné strany. Ten ČSSD, který se v neděli konal…

celý článek »

Módní policie

Módní policie: Glamour punk, jízda na ostro…

Bály jsou pro čas zimy typické. Považují se za vrchol společenského setkání, což povinný…

celý článek »

Ročník 2017/18

Jak si vedly posily Sparty: Stanciu rozpálil…

Hned tři ze čtyř zimních posil zařadil trenér Sparty Andrea Stramaccioni do prvního ligového zápasu…

celý článek »