5 tipů, jak ohřát zbytky jídla, aby pečené kuře i bramborová kaše chutnaly jako čerstvé | Recepty.Blesk.cz

5 tipů, jak ohřát zbytky jídla, aby pečené kuře i bramborová kaše chutnaly jako čerstvé

  • I znovu ohřáté pečené kuře může chutnat jako právě vyndané z trouby.
    I znovu ohřáté pečené kuře může chutnat jako právě vyndané z trouby.
    Foto: shutterstock.com
    24května   2016  /  06:00

    Není nad to vychutnat si dozlatova upečené nebo grilované kuře či z pece právě vytaženou pizzu s křupavým okrajem. Jenže co dělat s jídlem, které nam zbyde? Ohřáté už většinou nikomu nechutná. Není to zkrátka ono. Pokud ovšem nevíte, jak na to. I na zbytcích si totiž můžete pochutnat. Stačí jen vědět, jak je správně ohřát.

  • Pizza

    ...

     

    Pokud nejste zrovna fanouškem sýra připomínajícího žvýkačku a zvlhlého těsta, na mikrovlnku rovnou zapomeňte. Rozehřejte klasickou troubu na 230 stupňů Celsia, plech vyložte aluminiovou fólií, neboli staniolem, a zbylé kousky pizzy na něj rozložte. Pečte je po dobu 10 minut. Sýr musí začít znovu "bublat" a kůrka získat zpět svou křupavost. Pokud vám zbyl jen jeden či dva kousky, využijte toastovač. Pizzu položte na rozpálenou spodní "plotýnku", ale nepřiklápějte víko. A zkusit můžete také ohřát ji na sporáku. Pokud ovšem máte litinovou pánev. Rozpalte ji, položte na ni pizzu, zakryjte a ohřívejte dvě až tři minuty.

  • Těstoviny


    ...

     

    Zbyly vám uvařené těstoviny, které chcete použít jako přílohu třeba ke guláši? Ohřát je můžete snadno. Větší hrnec naplňte vodou a uveďte ji do varu. Těstoviny nasypejte do nejlépe kovového sítka a ponořte je do vařící vody na přibližně 30 sekund. Získají tak zpět požadovanou strukturu i teplotu.

  • Těstoviny s omáčkou


    ...

     

    Těstoviny smíchané s omáčkou nebo třeba boloňské špagety můžete ohřát hned třemi způsoby. Tím nejjednodušším je využití mikrovlnné trouby. Nezapomeňte je ale přikrýt. Přendat je také můžete do zapékací misky a asi na 20 minut je vložte do trouby rozehřáté na 180 stupňu Celsia. Poslední možností je ohřát je v hrnci na mírném ohni. Pokud nemáte dost omáčky, přidejte trochu vody, vývaru nebo mléka.

  • Bramborová kaše


    ...

     

    Studenou bramborovou kaši nebo šťouchané brambory přendejte do mísy, přikryjte papírovou kuchyňskou utěrkou a v mikrovlnné troubě ohřívejte po dobu 30 až 60 sekund. Následně zamíchejte a postup zopakujte podle potřeby klidně několikrát. Rozhodně nebude vadit, když přidáte trochu mléka nebo smetany. Dejte si ale pozor, abyste pokrm nepřevařili. Vyzkoušet také můžete ohřívání v hrnci nad horkou vodou.

  • Pečené nebo grilované kuře

    ...

     

    Klíčem k chutnému znovu ohřátému kuřeti je nenechat maso vyschnout. Jednotlivé porce proto těsně před ohříváním zabalte do staniolu a vložte je do trouby vyhřáté na 230 stupňů asi na 20 minut. Pozor, abyste maso nevysušili. Některé části, obzvlášť prsa, by pak mohly být tvrdé.

     

    VYZKOUŠEJTE RECEPTY:

    BABIČČINA ROŠTĚNÁ

    ZAPEČENÁ KUŘECÍ PRSÍČKA

     

    TIPY NA DALŠÍ CHUTNÉ POKRMY 

     

     

     

/
Autor: lena

Diskuse k článku

.

Grilované maso: Nejlepší rady, jak ho správně vybrat a připravit, aby bylo co nejlepší!

Chcete-li mít grilované maso skutečně co nejchutnější, je nutné vybrat správně maso. A taky ho pak správně upéct. Jedině pak si pochutnáte a z grilování uděláte jedinečný zážitek. Jak tedy postupovat?

Marinády na kuřecí maso: Barbecue, medová, pikantní jogurtová nebo fíková

Grilovací sezóna je tady a pokud milujete grilovaná masa na všechny způsoby, pak se určitě necháte inspirovat našimi recepty na ty nejlepší grilovací marinády! Tyhle všechny se výtečně hodí na drůbeží maso, především kuřecí.

Grilovací sezona: Nejlepší burgery se sýrem, avokádem a farmářský steak!

Léto se bez grilování neobejde, a pokud máte zahradu nebo terasu, možná se mu věnujete ostošest. Zkuste naše recepty na vynikající burgery nebo steaky, pochutná si celá rodina i návštěvy. 

Bylinky v kuchyni: Jak je zpracovat a uchovat, aby byly stále po ruce!

Teď na jaře si bylinky opravdu užíváme naplno. A čerstvé nemají konkurenci. Jak s nimi zacházet, aby vydržely co nejdéle čerstvé a jak je zpracovat do zásoby, abychom je měli po ruce třeba i v zimě?

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Královské rodiny

Uniklo z mejdanu Harryho s Meghan: Clooney…

Jen co si princ Harry (33) vzal krásnou americkou herečku Meghan Markle (36) za manželku, už mu ji…

celý článek »

Svět

Ozbrojenci s kalašnikovy spustili přestřelku…

Policie v pondělí odpoledne zasahovala při přestřelce v problematické čtvrti jihofrancouzského města…

celý článek »

Světové celebrity

Slavná modelka bez kalhotek drsně popsala…

Zatímco některé celebrity se snaží svůj soukromý život držet pod pokličkou, modelka Chrissy Teigen…

celý článek »

Události

Na rakovinu sítko, na únavu milence: Šokující…

Na únavu v centru alternativní medicíny doporučovali milence. Rakovinou, kterou pacientka netrpěla,…

celý článek »