5 tipů, jak ohřát zbytky jídla, aby pečené kuře i bramborová kaše chutnaly jako čerstvé | Recepty.Blesk.cz

5 tipů, jak ohřát zbytky jídla, aby pečené kuře i bramborová kaše chutnaly jako čerstvé

  • I znovu ohřáté pečené kuře může chutnat jako právě vyndané z trouby.
    I znovu ohřáté pečené kuře může chutnat jako právě vyndané z trouby.
    Foto: shutterstock.com
    24května   2016  /  06:00

    Není nad to vychutnat si dozlatova upečené nebo grilované kuře či z pece právě vytaženou pizzu s křupavým okrajem. Jenže co dělat s jídlem, které nam zbyde? Ohřáté už většinou nikomu nechutná. Není to zkrátka ono. Pokud ovšem nevíte, jak na to. I na zbytcích si totiž můžete pochutnat. Stačí jen vědět, jak je správně ohřát.

  • Pizza

    Foto: shutterstock.com

     

    Pokud nejste zrovna fanouškem sýra připomínajícího žvýkačku a zvlhlého těsta, na mikrovlnku rovnou zapomeňte. Rozehřejte klasickou troubu na 230 stupňů Celsia, plech vyložte aluminiovou fólií, neboli staniolem, a zbylé kousky pizzy na něj rozložte. Pečte je po dobu 10 minut. Sýr musí začít znovu "bublat" a kůrka získat zpět svou křupavost. Pokud vám zbyl jen jeden či dva kousky, využijte toastovač. Pizzu položte na rozpálenou spodní "plotýnku", ale nepřiklápějte víko. A zkusit můžete také ohřát ji na sporáku. Pokud ovšem máte litinovou pánev. Rozpalte ji, položte na ni pizzu, zakryjte a ohřívejte dvě až tři minuty.

  • Těstoviny


    Foto: shutterstock.com

     

    Zbyly vám uvařené těstoviny, které chcete použít jako přílohu třeba ke guláši? Ohřát je můžete snadno. Větší hrnec naplňte vodou a uveďte ji do varu. Těstoviny nasypejte do nejlépe kovového sítka a ponořte je do vařící vody na přibližně 30 sekund. Získají tak zpět požadovanou strukturu i teplotu.

  • Těstoviny s omáčkou


    Foto: shutterstock.com

     

    Těstoviny smíchané s omáčkou nebo třeba boloňské špagety můžete ohřát hned třemi způsoby. Tím nejjednodušším je využití mikrovlnné trouby. Nezapomeňte je ale přikrýt. Přendat je také můžete do zapékací misky a asi na 20 minut je vložte do trouby rozehřáté na 180 stupňu Celsia. Poslední možností je ohřát je v hrnci na mírném ohni. Pokud nemáte dost omáčky, přidejte trochu vody, vývaru nebo mléka.

  • Bramborová kaše


    Foto: shutterstock.com

     

    Studenou bramborovou kaši nebo šťouchané brambory přendejte do mísy, přikryjte papírovou kuchyňskou utěrkou a v mikrovlnné troubě ohřívejte po dobu 30 až 60 sekund. Následně zamíchejte a postup zopakujte podle potřeby klidně několikrát. Rozhodně nebude vadit, když přidáte trochu mléka nebo smetany. Dejte si ale pozor, abyste pokrm nepřevařili. Vyzkoušet také můžete ohřívání v hrnci nad horkou vodou.

  • Pečené nebo grilované kuře

    Foto: shutterstock.com

     

    Klíčem k chutnému znovu ohřátému kuřeti je nenechat maso vyschnout. Jednotlivé porce proto těsně před ohříváním zabalte do staniolu a vložte je do trouby vyhřáté na 230 stupňů asi na 20 minut. Pozor, abyste maso nevysušili. Některé části, obzvlášť prsa, by pak mohly být tvrdé.

     

    VYZKOUŠEJTE RECEPTY:

    BABIČČINA ROŠTĚNÁ

    ZAPEČENÁ KUŘECÍ PRSÍČKA

     

    TIPY NA DALŠÍ CHUTNÉ POKRMY 

     

     

     

/
Autor: lena

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz