Osvěžující domácí limonády: Dnes je na ně ten správný čas! | Recepty.Blesk.cz

Osvěžující domácí limonády: Dnes je na ně ten správný čas!

  • Foto: shutterstock.com
    22května   2016  /  06:00

    Dnes má být pořádné vedro! A proto bude potřeba se osvěžit. Nechcete už pít limonády plné barviv a konzervantů? Vyrobte si vlastní, domácí. Chutnají skvěle a vy máte jistotu, že je v nich všechno zdravé.

  • Melounová limonáda

    ..

    Budete potřebovat:

    * 1 l vody
    * 200 g melounu
    * lístky máty

     

    Postup:

    Na nejjednodušší limonádu stačí meloun nakrájet na kostičky. Dejte je do džbánku, přidejte lístky máty, které nejdřív trochu promněte v prstech, a vše zalijte vychlazenou vodou. Limonádu doplňte ledem a podávejte.

  • Okurková limonáda


    ..

    Budete potřebovat:

    * 2 salátové okurky
    * 2 citrony
    * 2 l perlivé vody
    * lístky máty
    * třtinový cukr

     

    Postup:

    Okurky oloupejte, nakrájejte a rozmixujte. Pyré dejte do džbánu, přidejte čerstvě vymačkanou šťávu z citronu, podle chuti cukr a lístky máty. Zalijte vychlazenou perlivou vodou a nakonec přidejte led.

  • Citronová limonáda

    ..

    Budete potřebovat:

    * 2 l vody
    * 2 lžíce medu
    * 4 citrony
    * 5 snítek meduňky

     

    Postup:

    Do džbánku s medem přidejte 3 citrony nakrájené na kolečka a z ostatních jen vymačkejte šťávu. Natrhejte lístky meduňky, dolijte vodou a nechte pořádně vychladit. Limonádu podávejte s ledem.

  • Zázvorová limonáda


    ..

    Budete potřebovat:

    * 150 g zázvoru
    * 1 l perlivé vody
    * 2 citrony
    * 4 lžíce třtinového cukru

     

    Postup:

    Zázvor nastrouhejte a zalijte trochou horké vody. Nechte chvíli louhovat a pak sceďte. Základ dejte vychladnout, přelijte do džbánku a ten doplňte vychlazenou perlivou vodou. Přidejte na kolečka nakrájený citron, cukr a před podáváním vložte do limonády kostky ledu.

     

    VYZKOUŠEJTE I DALŠÍ RECEPTY:

    KŘENOVÁ OMÁČKA OD BABIČKY

    VÝBORNÝ KUSKUS

     

    DALŠÍ RECEPTY NA NÁPOJE

/
Autor: red

Diskuse k článku

.

Návod na přípravu dokonalé bábovky! Už nikdy "zdrclá" nebo připečená

Dokonale upečená bábovka vyžaduje nejen dobrý recept a zkušené promíchání všech přísad, k perfektnímu výsledku potřebujete také správný výběr formy a správnou přípravu. Spěch se při pečení bábovky nevyplácí. Co mít tedy na

Nejlepší domácí paštiky, rychlé a levné. Hovězí, bůčková nebo kachní!

Masové paštiky jsou oblíbené, protože jsou to rychlé a poměrně levné svačinky či večeře. A nejlepší jsou ty, které si sami doma vyrobíte, sice to není hned, ale můžete je konzervovat a schovat do zásoby. Pak už jen stačí vyndat

Nadýchaná poleva či šťavnaté koláče? Triky z první republiky, které se hodí i dnes!

Trendy ve vaření se sice mění, ale šikovné a praktické tipy, které používaly už naše prababičky, spolehlivě fungují i dnes. Které to jsou a které byste měli ve své kuchyni používat?

Chilli con carne, fazolová polévka i guláš: Vyzkoušejte recepty z fazolí

Luštěniny patří k trochu opomíjeným surovinám v naší kuchyni. Přitom kdysi byly na talíři téměř každý den. Nejen proto, že jsou výborným zdrojem bílkovin, ale i proto, že když se skvěle připraví, chutnají opravdu výtečně!

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Krampol o alkoholismu manželky Hanky: Můžu…

Myslíte si, že herec Jiří Krampol (79) má se svojí ženou Hankou Krampolovou (56) jen samé starosti…

celý článek »

Krimi

Studentku (†17) našli mrtvou s roztavenými…

Když sanitka přivezla sedmnáctiletou studentku Luizu do nemocnice v brazilském Riacho Frio, nestačili…

celý článek »

Krimi

Otec opustil novorozeného chlapečka na ulici:…

Zabaleného pouze do deky ho zanechal svému osudu na ulici. Neznámý muž, pravděpodobně otec se takto…

celý článek »

Alpské lyžování na ZOH 2018

Legendy se přou: Je triumf Ledecké na lyžích…

Ester je víc než Nagano! Hokejový útočník Martin Erat rozpoutal mezi fanoušky i sportovci zajímavou…

celý článek »