Osvěžující domácí limonády: Dnes je na ně ten správný čas! | Recepty.Blesk.cz

Osvěžující domácí limonády: Dnes je na ně ten správný čas!

  • Foto: shutterstock.com
    22května   2016  /  06:00

    Dnes má být pořádné vedro! A proto bude potřeba se osvěžit. Nechcete už pít limonády plné barviv a konzervantů? Vyrobte si vlastní, domácí. Chutnají skvěle a vy máte jistotu, že je v nich všechno zdravé.

  • Melounová limonáda

    ..

    Budete potřebovat:

    * 1 l vody
    * 200 g melounu
    * lístky máty

     

    Postup:

    Na nejjednodušší limonádu stačí meloun nakrájet na kostičky. Dejte je do džbánku, přidejte lístky máty, které nejdřív trochu promněte v prstech, a vše zalijte vychlazenou vodou. Limonádu doplňte ledem a podávejte.

  • Okurková limonáda


    ..

    Budete potřebovat:

    * 2 salátové okurky
    * 2 citrony
    * 2 l perlivé vody
    * lístky máty
    * třtinový cukr

     

    Postup:

    Okurky oloupejte, nakrájejte a rozmixujte. Pyré dejte do džbánu, přidejte čerstvě vymačkanou šťávu z citronu, podle chuti cukr a lístky máty. Zalijte vychlazenou perlivou vodou a nakonec přidejte led.

  • Citronová limonáda

    ..

    Budete potřebovat:

    * 2 l vody
    * 2 lžíce medu
    * 4 citrony
    * 5 snítek meduňky

     

    Postup:

    Do džbánku s medem přidejte 3 citrony nakrájené na kolečka a z ostatních jen vymačkejte šťávu. Natrhejte lístky meduňky, dolijte vodou a nechte pořádně vychladit. Limonádu podávejte s ledem.

  • Zázvorová limonáda


    ..

    Budete potřebovat:

    * 150 g zázvoru
    * 1 l perlivé vody
    * 2 citrony
    * 4 lžíce třtinového cukru

     

    Postup:

    Zázvor nastrouhejte a zalijte trochou horké vody. Nechte chvíli louhovat a pak sceďte. Základ dejte vychladnout, přelijte do džbánku a ten doplňte vychlazenou perlivou vodou. Přidejte na kolečka nakrájený citron, cukr a před podáváním vložte do limonády kostky ledu.

     

    VYZKOUŠEJTE I DALŠÍ RECEPTY:

    KŘENOVÁ OMÁČKA OD BABIČKY

    VÝBORNÝ KUSKUS

     

    DALŠÍ RECEPTY NA NÁPOJE

/
Autor: red

Diskuse k článku

.

Grilované maso: Nejlepší rady, jak ho správně vybrat a připravit, aby bylo co nejlepší!

Chcete-li mít grilované maso skutečně co nejchutnější, je nutné vybrat správně maso. A taky ho pak správně upéct. Jedině pak si pochutnáte a z grilování uděláte jedinečný zážitek. Jak tedy postupovat?

Marinády na kuřecí maso: Barbecue, medová, pikantní jogurtová nebo fíková

Grilovací sezóna je tady a pokud milujete grilovaná masa na všechny způsoby, pak se určitě necháte inspirovat našimi recepty na ty nejlepší grilovací marinády! Tyhle všechny se výtečně hodí na drůbeží maso, především kuřecí.

Grilovací sezona: Nejlepší burgery se sýrem, avokádem a farmářský steak!

Léto se bez grilování neobejde, a pokud máte zahradu nebo terasu, možná se mu věnujete ostošest. Zkuste naše recepty na vynikající burgery nebo steaky, pochutná si celá rodina i návštěvy. 

Bylinky v kuchyni: Jak je zpracovat a uchovat, aby byly stále po ruce!

Teď na jaře si bylinky opravdu užíváme naplno. A čerstvé nemají konkurenci. Jak s nimi zacházet, aby vydržely co nejdéle čerstvé a jak je zpracovat do zásoby, abychom je měli po ruce třeba i v zimě?

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Královské rodiny

Uniklo z mejdanu Harryho s Meghan: Clooney…

Jen co si princ Harry (33) vzal krásnou americkou herečku Meghan Markle (36) za manželku, už mu ji…

celý článek »

Svět

Ozbrojenci s kalašnikovy spustili přestřelku…

Policie v pondělí odpoledne zasahovala při přestřelce v problematické čtvrti jihofrancouzského města…

celý článek »

Světové celebrity

Slavná modelka bez kalhotek drsně popsala…

Zatímco některé celebrity se snaží svůj soukromý život držet pod pokličkou, modelka Chrissy Teigen…

celý článek »

Události

Na rakovinu sítko, na únavu milence: Šokující…

Na únavu v centru alternativní medicíny doporučovali milence. Rakovinou, kterou pacientka netrpěla,…

celý článek »