Dobroty nejen na piknik: Plněné papriky, masové kuličky a další | Recepty.Blesk.cz

Dobroty nejen na piknik: Plněné papriky, masové kuličky a další

  • Foto: shutterstock.com
    20května   2016  /  06:00

    Tento víkend má být konečně nádherně! Proto neváhejte a udělejte si malý piknik v přírodě nebo na zahradě. S těmito dobrotami si ho báječně užijete!

  • Plněné papričky


    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    12 papriček pepperoncino

    1 kelímek sýra cottage

    1 stroužek česneku

    1 lžíci nasekaných bylinek

    sůl, pepř

     

    Postup:

    Papričky seřízněte a zbavte semínek. Sýr dejte do misky, přidejte prolisovaný česnek, bylinky, osolte a opepřete. Dobře promíchejte. Směsí naplňte papričky a dejte je na hodinku do chladu.

  • Minišpízy


    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    400 g vepřového masa

    1 lžičku medu

    1/2 lžičky strouhaného zázvoru

    špetku drceného chilli

    sůl, pepř

    olivový olej

    citronovou šťávu

     

    Postup:

    Maso nakrájejte na menší kostky. Dejte ho do mísy a smíchejte s medem, zázvorem, olejem a kořením. Zakapejte trochou citronové šťávy a nechte uležet do druhého dne. Pak připravte malé špízy, dejte je na plech vyložený pečicím papírem a upečte dozlatova.

  • Krabí tousty s avokádem


    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    1 avokádo

    1 balení krabích tyčinek

    1 stroužek česneku

    řeřichu

    opečené plátky bagety

    1 lžičku citronové šťávy

     

    Postup:

    Avokádo oloupejte, zbavte pecky a rozmačkejte vidličkou. Přidejte nakrájené krabí tyčinky, prolisovaný česnek a pár kapek citronu. Dobře promíchejte a rozdělte na plátky bagety. Každý kousek ještě ozdobte řeřichou.

  • Masové kuličky s rajčatovou omáčkou


    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    300 g mletého hovězího masa

    1/2 lžičky římského kmínu

    1/2 lžičky koření garam masala

    špetku skořice

    sůl, pepř

    6 středně velkých rajčat

    2 stroužky česneku

    1 lžičku nasekaného rozmarýnu

    olivový olej

     

    Postup:

    Rajčata rozkrojte na polovinu, potřete prolisovaným česnekem, na každé dejte trochu rozmarýnu a zakapejte olivovým olejem. Pečte asi 30 minut v troubě předehřáté na 190 °C. Pak je rozmixujte a podle potřeby ještě osolte. Maso smíchejte s kořením, vytvořte kuličky a dejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte asi 30 minut při teplotě 200 °C. Servírujte je v malých miskách s tomatovou omáčkou. Kuličky také můžete napíchnout na špejli.

  • Pečené brambory s dipem


    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    500 g brambor

    sůl, pepř

    olivový olej

    1/2 lžičky koření tandoori masala

    200 g majonézy

    1 lžíci kaparů

    1 kyselou okurku

    1 nakládanou papriku

    Postup:

    Brambory oloupejte, nakrájejte na měsíčky a v míse je smíchejte s olejem, kořením, solí a pepřem. Pak je rozložte na plech vyložený pečicím papírem a upečte dozlatova. Mezitím smíchejte majonézu, kapary, nadrobno nakrájenou okurku a papriku. Podle chuti osolte, opepřete a v majonéze namáčejte opečené brambory.

     

    DALŠÍ RECEPTY:

    PEČENÉ UZENÉ KOLENO

    KUŘECÍ STEHNA NA BRAMBORÁCH

     

    VYZKOUŠEJTE I JINÉ MASOVÉ RECEPTY

/
Autor: red

Diskuse k článku

.

Grilované maso: Nejlepší rady, jak ho správně vybrat a připravit, aby bylo co nejlepší!

Chcete-li mít grilované maso skutečně co nejchutnější, je nutné vybrat správně maso. A taky ho pak správně upéct. Jedině pak si pochutnáte a z grilování uděláte jedinečný zážitek. Jak tedy postupovat?

Marinády na kuřecí maso: Barbecue, medová, pikantní jogurtová nebo fíková

Grilovací sezóna je tady a pokud milujete grilovaná masa na všechny způsoby, pak se určitě necháte inspirovat našimi recepty na ty nejlepší grilovací marinády! Tyhle všechny se výtečně hodí na drůbeží maso, především kuřecí.

Grilovací sezona: Nejlepší burgery se sýrem, avokádem a farmářský steak!

Léto se bez grilování neobejde, a pokud máte zahradu nebo terasu, možná se mu věnujete ostošest. Zkuste naše recepty na vynikající burgery nebo steaky, pochutná si celá rodina i návštěvy. 

Bylinky v kuchyni: Jak je zpracovat a uchovat, aby byly stále po ruce!

Teď na jaře si bylinky opravdu užíváme naplno. A čerstvé nemají konkurenci. Jak s nimi zacházet, aby vydržely co nejdéle čerstvé a jak je zpracovat do zásoby, abychom je měli po ruce třeba i v zimě?

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Královské rodiny

Uniklo z mejdanu Harryho s Meghan: Clooney…

Jen co si princ Harry (33) vzal krásnou americkou herečku Meghan Markle (36) za manželku, už mu ji…

celý článek »

Svět

Ozbrojenci s kalašnikovy spustili přestřelku…

Policie v pondělí odpoledne zasahovala při přestřelce v problematické čtvrti jihofrancouzského města…

celý článek »

Světové celebrity

Slavná modelka bez kalhotek drsně popsala…

Zatímco některé celebrity se snaží svůj soukromý život držet pod pokličkou, modelka Chrissy Teigen…

celý článek »

Události

Na rakovinu sítko, na únavu milence: Šokující…

Na únavu v centru alternativní medicíny doporučovali milence. Rakovinou, kterou pacientka netrpěla,…

celý článek »