Dobroty nejen na piknik: Plněné papriky, masové kuličky a další | Recepty.Blesk.cz

Dobroty nejen na piknik: Plněné papriky, masové kuličky a další

  • Foto: shutterstock.com
    20května   2016  /  06:00

    Tento víkend má být konečně nádherně! Proto neváhejte a udělejte si malý piknik v přírodě nebo na zahradě. S těmito dobrotami si ho báječně užijete!

  • Plněné papričky


    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    12 papriček pepperoncino

    1 kelímek sýra cottage

    1 stroužek česneku

    1 lžíci nasekaných bylinek

    sůl, pepř

     

    Postup:

    Papričky seřízněte a zbavte semínek. Sýr dejte do misky, přidejte prolisovaný česnek, bylinky, osolte a opepřete. Dobře promíchejte. Směsí naplňte papričky a dejte je na hodinku do chladu.

  • Minišpízy


    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    400 g vepřového masa

    1 lžičku medu

    1/2 lžičky strouhaného zázvoru

    špetku drceného chilli

    sůl, pepř

    olivový olej

    citronovou šťávu

     

    Postup:

    Maso nakrájejte na menší kostky. Dejte ho do mísy a smíchejte s medem, zázvorem, olejem a kořením. Zakapejte trochou citronové šťávy a nechte uležet do druhého dne. Pak připravte malé špízy, dejte je na plech vyložený pečicím papírem a upečte dozlatova.

  • Krabí tousty s avokádem


    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    1 avokádo

    1 balení krabích tyčinek

    1 stroužek česneku

    řeřichu

    opečené plátky bagety

    1 lžičku citronové šťávy

     

    Postup:

    Avokádo oloupejte, zbavte pecky a rozmačkejte vidličkou. Přidejte nakrájené krabí tyčinky, prolisovaný česnek a pár kapek citronu. Dobře promíchejte a rozdělte na plátky bagety. Každý kousek ještě ozdobte řeřichou.

  • Masové kuličky s rajčatovou omáčkou


    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    300 g mletého hovězího masa

    1/2 lžičky římského kmínu

    1/2 lžičky koření garam masala

    špetku skořice

    sůl, pepř

    6 středně velkých rajčat

    2 stroužky česneku

    1 lžičku nasekaného rozmarýnu

    olivový olej

     

    Postup:

    Rajčata rozkrojte na polovinu, potřete prolisovaným česnekem, na každé dejte trochu rozmarýnu a zakapejte olivovým olejem. Pečte asi 30 minut v troubě předehřáté na 190 °C. Pak je rozmixujte a podle potřeby ještě osolte. Maso smíchejte s kořením, vytvořte kuličky a dejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte asi 30 minut při teplotě 200 °C. Servírujte je v malých miskách s tomatovou omáčkou. Kuličky také můžete napíchnout na špejli.

  • Pečené brambory s dipem


    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    500 g brambor

    sůl, pepř

    olivový olej

    1/2 lžičky koření tandoori masala

    200 g majonézy

    1 lžíci kaparů

    1 kyselou okurku

    1 nakládanou papriku

    Postup:

    Brambory oloupejte, nakrájejte na měsíčky a v míse je smíchejte s olejem, kořením, solí a pepřem. Pak je rozložte na plech vyložený pečicím papírem a upečte dozlatova. Mezitím smíchejte majonézu, kapary, nadrobno nakrájenou okurku a papriku. Podle chuti osolte, opepřete a v majonéze namáčejte opečené brambory.

     

    DALŠÍ RECEPTY:

    PEČENÉ UZENÉ KOLENO

    KUŘECÍ STEHNA NA BRAMBORÁCH

     

    VYZKOUŠEJTE I JINÉ MASOVÉ RECEPTY

/
Autor: red

Diskuse k článku

.

Návod na přípravu dokonalé bábovky! Už nikdy "zdrclá" nebo připečená

Dokonale upečená bábovka vyžaduje nejen dobrý recept a zkušené promíchání všech přísad, k perfektnímu výsledku potřebujete také správný výběr formy a správnou přípravu. Spěch se při pečení bábovky nevyplácí. Co mít tedy na

Nejlepší domácí paštiky, rychlé a levné. Hovězí, bůčková nebo kachní!

Masové paštiky jsou oblíbené, protože jsou to rychlé a poměrně levné svačinky či večeře. A nejlepší jsou ty, které si sami doma vyrobíte, sice to není hned, ale můžete je konzervovat a schovat do zásoby. Pak už jen stačí vyndat

Nadýchaná poleva či šťavnaté koláče? Triky z první republiky, které se hodí i dnes!

Trendy ve vaření se sice mění, ale šikovné a praktické tipy, které používaly už naše prababičky, spolehlivě fungují i dnes. Které to jsou a které byste měli ve své kuchyni používat?

Chilli con carne, fazolová polévka i guláš: Vyzkoušejte recepty z fazolí

Luštěniny patří k trochu opomíjeným surovinám v naší kuchyni. Přitom kdysi byly na talíři téměř každý den. Nejen proto, že jsou výborným zdrojem bílkovin, ale i proto, že když se skvěle připraví, chutnají opravdu výtečně!

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Pomeje po operaci rakoviny hrtanu: Zas chodí…

Čtrnáct dnů po propuštění z nemocnice Jiřímu Pomeje (53) pěkně otrnulo. Přestože všude řádí chřipková…

celý článek »

Příběhy

Dívka (14) prošla sektářským peklem! Svatba…

Tohle není povídka z thrillerové knihovny. Tohle se skutečně stalo. Elissa Wall (31) se nyní veřejně…

celý článek »

České celebrity

Zemřela první dáma české kosmetiky: Zachránila…

Hodně lidem pomohla vyřešit táhlé problémy s pletí a především s akné. Do rukou ikony kosmetiky v…

celý článek »

Hokej na ZOH 2018

Němci šokovali Švédsko. Kanadě stačil jediný…

Velké překvapení si na hokejovém turnaji na ZOH připravili Němci. Nad favorizovaným Švédskem vyhráli…

celý článek »