Rychlé těstoviny: Jsou za 10 minut hotové a chutnají výborně | Recepty.Blesk.cz

Rychlé těstoviny: Jsou za 10 minut hotové a chutnají výborně

  • Foto: shutterstock.com
    7května   2016  /  06:00

    Jsou snadné a rychlé. Můžete si je dopřát v poledne i večer, a to v nejrůznějších podobách. Výtečné jsou teplé, ale i studené. Třeba takový těstovinový salát nemá vůbec chybu.

  • Těstoviny s česnekem a nivou

    ..

    Budete potřebovat (na 4 porce):

    *500 g špaget
    *4 lžíce másla
    *4 stroužky česneku
    *1 feferonku
    *150 g nivy
    *4 lžíce nasekané zelené petrželky
    *sůl
    *mletý černý pepř
    *strouhaný parmazán na posypání

     

    Postup:

    Špagety uvařené v osolené vodě sceďte a nechte okapat. Mezitím v pánvi na másle osmahněte na tenké plátky nakrájený česnek a po chvíli přidejte feferonku nakrájenou nadrobno. Směs smíchejte se špagetami, přidejte nastrouhaný sýr, petrželku a vše opět promíchejte. Servírujte posypané parmazánem.

  • Zapečené těstoviny se slaninou

    ..

    Budete potřebovat (na 4 porce):

    *400 g drobnějších těstovin (vřetýnka – fusilli)
    *4 vejce
    *2 lžíce nasekané zelené petrželky
    *2 lžíce nasekané pažitky
    *50 g strouhaného parmazánu
    *200 ml sladké smetany
    *150 g anglické slaniny
    *150 g mozzarelly
    *máslo
    *sůl
    *mletý černý pepř

     

    Postup:

    Těstoviny uvařte v osolené vodě, sceďte je a okapané promíchejte s rozšlehanými vejci, bylinkami, parmazánem (30 g) a smetanou. Směs ochuťte solí a pepřem, promíchejte ji a rozložte na dno pekáčku vytřeného máslem. Přidejte slaninu upravenou na kostičky, zasypte ji parmazánem a poklaďte kolečky mozzarelly. Na povrch rozložte šupinky másla a v troubě vyhřáté na 180 °C pečte asi 30 minut.

  • S chřestem a smetanou


    Budete potřebovat (na 4 porce):

    *250 g špaget
    *1 svazek mladého zeleného chřestu
    *150 ml smetany ke šlehání
    *4 stroužky česneku
    *50 g strouhaného parmazánu
    *sůl

     

    Postup:

    Špagety uvařte v osolené vodě, sceďte je a nechte okapat. Chřest omyjte, ale loupat ho nemusíte, pouze odlomte nebo nožem odřízněte dřevnatou část (asi 1 až 2 cm od spodního konce. Výhonky svažte nití, postavte je do vyššího hrnce s vroucí osolenou vodou tak, aby hlavičky zůstaly nad hladinou, a vařte asi 4 minuty. Mezitím v jiném kastrůlku přiveďte k varu smetanu s prolisovaným česnekem. Vařený chřest slijte, dobře okapaný nakrájejte na kratší špalíky a spolu se strouhaným parmazánem ho promíchejte se smetanou. Omáčku ochuťte solí a opatrně ji smíchejte se špagetami.

  • Těstovinový salát se špenátem

    ..

    Budete potřebovat (na 4 porce):

    *400 g drobnějších těstovin (vřetýnka – fusilli)
    *30 ml oleje
    *4 stroužky česneku
    *8 menších rajčat
    *300 g čerstvého špenátu
    *50 ml bílého vína
    *sůl
    *mletý černý pepř
    *olej

     

    Postup:

    Těstoviny uvařte v osolené vodě, sceďte je a okapané promíchejte se zeleninovou směsí: v pánvi na oleji zlehka osmahněte prolisovaný česnek, přidejte rozpůlená rajčata a asi 2 minuty je restujte. Oheň zmírněte a do pánve přidejte špenát, který za stálého míchání nechte změknout. Vše osolte, opepřete a zalité vínem ještě asi minutu povařte. Salát podávejte teplý nebo za studena. Můžete ho přizdobit hoblinkami parmazánu nebo posypat strouhaným .

     

    VYZKOUŠEJTE DALŠÍ RECEPTY:

    VEPŘOVÁ PANENKA NA SLANINĚ

    PSTRUH NA MÁSLE S KMÍNEM

     

    DALŠÍ RECEPTY NA TĚSTOVINY

     

/
Autor: red

Diskuse k článku

.

Marinády na ryby: Česneková, pálivá limetková nebo s červeným vínem

Chcete grilovat něco dietnějšího? Vrhněte se na ryby! Jsou zdravé, mají málo kalorií a naložené v marinádě budou lahůdkou, po které se zapráší.

Bezinky kvetou! Připravte z nich domácí sirup nebo šampaňské!

Milujete bezinkovou šťávu? Pak spěchejte, bezinky začaly kvést. Už naše babičky říkaly: Před heřmánkem smekni, před bezinkou klekni. Bezinky totiž léčí, mají protizánětlivé účinky a dají se použít i při nachlazení. No, a navíc

Grilované maso: Nejlepší rady, jak ho správně vybrat a připravit, aby bylo co nejlepší!

Chcete-li mít grilované maso skutečně co nejchutnější, je nutné vybrat správně maso. A taky ho pak správně upéct. Jedině pak si pochutnáte a z grilování uděláte jedinečný zážitek. Jak tedy postupovat?

Marinády na kuřecí maso: Barbecue, medová, pikantní jogurtová nebo fíková

Grilovací sezóna je tady a pokud milujete grilovaná masa na všechny způsoby, pak se určitě necháte inspirovat našimi recepty na ty nejlepší grilovací marinády! Tyhle všechny se výtečně hodí na drůbeží maso, především kuřecí.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Krimi

Malý Miška (†4) umřel pod koly autobusu:…

V září měl nastoupit do školky, na místo toho ale rodičům zbyly oči pro pláč. Malého Mišku (†4) přejel…

celý článek »

Královské rodiny

Jeho šílený výraz mluví za vše! Proč se…

I když Harry (33) a Meghan (36) už mají dávno po svatbě, svět se o jejich velký den nepřestává zajímat…

celý článek »

Politika

Konec kapitána Zemana: Prezident náhle mění…

Letošní léto bude v Novém Veselí o něco smutnější než předchozí roky. Prezident Miloš Zeman (73)…

celý článek »

Krimi

Tragédie na Kutnohorsku: Při nehodě zemřela…

Při dopravní nehodě v Miskovicích na Kutnohorsku v sobotu zahynula žena. Dítě školního věku a řidič…

celý článek »