Rychlé těstoviny: Jsou za 10 minut hotové a chutnají výborně | Recepty.Blesk.cz

Rychlé těstoviny: Jsou za 10 minut hotové a chutnají výborně

  • Foto: shutterstock.com
    7května   2016  /  06:00

    Jsou snadné a rychlé. Můžete si je dopřát v poledne i večer, a to v nejrůznějších podobách. Výtečné jsou teplé, ale i studené. Třeba takový těstovinový salát nemá vůbec chybu.

  • Těstoviny s česnekem a nivou

    ..

    Budete potřebovat (na 4 porce):

    *500 g špaget
    *4 lžíce másla
    *4 stroužky česneku
    *1 feferonku
    *150 g nivy
    *4 lžíce nasekané zelené petrželky
    *sůl
    *mletý černý pepř
    *strouhaný parmazán na posypání

     

    Postup:

    Špagety uvařené v osolené vodě sceďte a nechte okapat. Mezitím v pánvi na másle osmahněte na tenké plátky nakrájený česnek a po chvíli přidejte feferonku nakrájenou nadrobno. Směs smíchejte se špagetami, přidejte nastrouhaný sýr, petrželku a vše opět promíchejte. Servírujte posypané parmazánem.

  • Zapečené těstoviny se slaninou

    ..

    Budete potřebovat (na 4 porce):

    *400 g drobnějších těstovin (vřetýnka – fusilli)
    *4 vejce
    *2 lžíce nasekané zelené petrželky
    *2 lžíce nasekané pažitky
    *50 g strouhaného parmazánu
    *200 ml sladké smetany
    *150 g anglické slaniny
    *150 g mozzarelly
    *máslo
    *sůl
    *mletý černý pepř

     

    Postup:

    Těstoviny uvařte v osolené vodě, sceďte je a okapané promíchejte s rozšlehanými vejci, bylinkami, parmazánem (30 g) a smetanou. Směs ochuťte solí a pepřem, promíchejte ji a rozložte na dno pekáčku vytřeného máslem. Přidejte slaninu upravenou na kostičky, zasypte ji parmazánem a poklaďte kolečky mozzarelly. Na povrch rozložte šupinky másla a v troubě vyhřáté na 180 °C pečte asi 30 minut.

  • S chřestem a smetanou


    Budete potřebovat (na 4 porce):

    *250 g špaget
    *1 svazek mladého zeleného chřestu
    *150 ml smetany ke šlehání
    *4 stroužky česneku
    *50 g strouhaného parmazánu
    *sůl

     

    Postup:

    Špagety uvařte v osolené vodě, sceďte je a nechte okapat. Chřest omyjte, ale loupat ho nemusíte, pouze odlomte nebo nožem odřízněte dřevnatou část (asi 1 až 2 cm od spodního konce. Výhonky svažte nití, postavte je do vyššího hrnce s vroucí osolenou vodou tak, aby hlavičky zůstaly nad hladinou, a vařte asi 4 minuty. Mezitím v jiném kastrůlku přiveďte k varu smetanu s prolisovaným česnekem. Vařený chřest slijte, dobře okapaný nakrájejte na kratší špalíky a spolu se strouhaným parmazánem ho promíchejte se smetanou. Omáčku ochuťte solí a opatrně ji smíchejte se špagetami.

  • Těstovinový salát se špenátem

    ..

    Budete potřebovat (na 4 porce):

    *400 g drobnějších těstovin (vřetýnka – fusilli)
    *30 ml oleje
    *4 stroužky česneku
    *8 menších rajčat
    *300 g čerstvého špenátu
    *50 ml bílého vína
    *sůl
    *mletý černý pepř
    *olej

     

    Postup:

    Těstoviny uvařte v osolené vodě, sceďte je a okapané promíchejte se zeleninovou směsí: v pánvi na oleji zlehka osmahněte prolisovaný česnek, přidejte rozpůlená rajčata a asi 2 minuty je restujte. Oheň zmírněte a do pánve přidejte špenát, který za stálého míchání nechte změknout. Vše osolte, opepřete a zalité vínem ještě asi minutu povařte. Salát podávejte teplý nebo za studena. Můžete ho přizdobit hoblinkami parmazánu nebo posypat strouhaným .

     

    VYZKOUŠEJTE DALŠÍ RECEPTY:

    VEPŘOVÁ PANENKA NA SLANINĚ

    PSTRUH NA MÁSLE S KMÍNEM

     

    DALŠÍ RECEPTY NA TĚSTOVINY

     

/
Autor: red

Diskuse k článku

.

Domácí kečup na 5 způsobů: Už nikdy nebudete chtít jiný

Domácí kečup je mnohem lepší než ten kupovaný. Nejsou v něm žádné konzervanty, ale ani chutí se nedají srovnat. Ten, který si uvaříte doma, totiž opravdu chutná božsky.

Rychlé letní večeře hotové do třiceti minut! Saláty, těstoviny nebo ryby

Komu by se v horku chtělo vařit a trávit u sporáku dlouhé hodiny? Jen málokomu. Přesto jíst musíme, takže vám nabízíme recepty, které jsou hotové do půlhodiny, jsou snadné, a navíc nejsou těžké, takže po obědě můžete klidně

Levandulové recepty, které musíte vyzkoušet! Sirup, zmrzlina nebo limonáda na osvěžení

Není snad typičtější symbol léta než právě levandule. Přestože se jí daří hlavně ve Středomoří, můžete ji pěstovat i u nás doma. Její vůně je nezaměnitelná a vedle toho, že se používá do kosmetiky, skvěle ladí i s potravinami,

Domácí dresinky do všech salátů: Italský, francouzský i česnekové aioli

Léto a horké dny přejí lehkým jídlům, zejména zeleninovým salátům. Pokud vás už unavuje používat jen jednu jedinou zálivku nebo dresink, vyzkoušejte naše recepty. Některé vás určitě překvapí.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Smutný Krampol v bolestech: Zdrtil ho verdikt…

Jiří Krampol (80) už delší dobu bojuje s velkými bolestmi v kolenou, kvůli kterým nemůže skoro už…

celý článek »

Svět

Italská apokalypsa: Nejméně 35 mrtvých po…

Na frekventované dálnici v Janově na severu Itálie se v úterý zřítila asi stometrová část mostu.…

celý článek »

Politika

VIDEO: Kluci v akci! Stropnický s přítelem…

Spousta práce, peněz a času. A rozhodně žádné hraní si na panstvo. Tak pražský politik Matěj Stropnický…

celý článek »

Svět

Rozvod Trumpa na spadnutí? Melania ví, kdy…

Bývalá zaměstnankyně Bílého domu Omarosa Manigaultová Newmanová ve své knize o práci v prezidentské…

celý článek »