Sezonní recepty: Připravte si božská jídla z kedluben a ředkviček | Recepty.Blesk.cz

Sezonní recepty: Připravte si božská jídla z kedluben a ředkviček

  • Foto: shutterstock.com
    27dubna   2016  /  06:00

    Zelenina z vlastní zahrádky chutná nejlíp, ale dobrou práci odvede i ta kupovaná. Ostatně můžete se o tom přesvědčit sami. Tyto recepty vyjdou na pár korun, ale jejich chuť je božská.

  • Kedlubnové karbanátky


    Budete potřebovat (na 4 porce):

    *500 g mletého masa (směs hovězího a vepřového)
    *2 kedlubny
    *4 vejce
    *1 cibuli
    *zelenou petrželku
    *2 lžíce hladké mouky
    *strouhanku podle potřeby
    *sůl
    *mletou sladkou papriku
    *mletý černý pepř
    *olej

     

    Postup:

    Maso smíchejte s oloupanou kedlubnou nastrouhanou nahrubo, přidejte vejce, nasekanou cibuli a zelenou petrželku, mouku a strouhanku. Ochuťte solí a kořením, vše dobře promíchejte a ze směsi tvořte karbanátky, ty smažte z obou stran v rozpáleném oleji.

  • Zapečené kedlubny


    Budete potřebovat (na 1 formu):

    *6 až 8 kedluben
    *250 g anglické slaniny
    *2 vejce
    *50 ml zakysané smetany
    *50 ml smetany ke šlehání
    *1 hrst nasekané petrželky
    *4 stroužky česneku
    *strouhaný tvrdý sýr
    *sůl
    *mletý černý pepř
    *máslo na formu

     

    Postup:

    Oloupané kedlubny nakrájejte na silnější plátky a povařte je v osolené vodě do poloměkka. Zapékací formu vytřete máslem a na dno rozložte polovinu slitých a dobře okapaných kedluben, přidejte vrstvu anglické slaniny pokrájené na drobné kostičky a zakryjte ji zbylými kedlubnami. Vše zalijte solí a pepřem ochucenou směsí, kterou jste ruční metličkou vypracovali z vajec, obou druhů smetany, petrželky a prolisovaného česneku. Povrch posypte sýrem a v troubě vyhřáté na 150 °C zapékejte asi 25 minut.

  • Jarní ředkvičkový salát


    Budete potřebovat (na 4 porce):

    *600 g brambor
    *8 vajec vařených natvrdo
    *3 svazky ředkviček
    *libovolné bylinky (pažitku, zelenou petrželku, kopr)

     

    Na dresink:
    4 lžíce zakysané smetany
    *2 lžíce olivového oleje
    *1 lžíci plnotučné hořčice
    *sůl
    *mletý černý pepř

     

    Postup:

    Ve slupce vařené zchladlé brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Smíchejte je s pokrájenými vejci a plátky ředkviček. Do základu nakonec zlehka vmíchejte dresink: všechny ingredience smíchejte a prošlehejte ruční metlou.

  • Osvěžující okroška


    Budete potřebovat (na 4 porce):

    *4 brambory
    *2 svazky ředkviček
    *1 salátovou okurku
    *6 vajec vařených natvrdo
    *1 svazek jarní cibulky
    *1 l mléka
    *3 až 4 lžíce majonézy
    *250 ml vody
    *sekanou zelenou petrželku
    *sůl
    *mletý černý pepř
    *ocet

     

    Postup:

    Oloupané brambory uvařte v osolené vodě a upravte je na kostičky. Ředkvičky pokrájejte na drobné kousky a oloupanou okurku a vejce na kostičky. Vše přendejte do mísy a přidejte nasekanou cibulku. Zeleninu zalijte mlékem rozšlehaným s majonézou, do kterého přidáte podle potřeby vodu z brambor. Polévku osolte, ochuťte pepřem a octem a na závěr do ní vmíchejte nasekanou petrželku. Polévku podávejte dobře vychlazenou.

     

    VYZKOUŠEJTE RECEPTY:

    BRETAŇSKÉ FAZOLE

    LEDOVÝ SALÁT S EXTRA ZÁLIVKOU

     

    DALŠÍ ZELENINOVÉ RECEPTY

/
Autor: red

Diskuse k článku

.

Marinády na ryby: Česneková, pálivá limetková nebo s červeným vínem

Chcete grilovat něco dietnějšího? Vrhněte se na ryby! Jsou zdravé, mají málo kalorií a naložené v marinádě budou lahůdkou, po které se zapráší.

Bezinky kvetou! Připravte z nich domácí sirup nebo šampaňské!

Milujete bezinkovou šťávu? Pak spěchejte, bezinky začaly kvést. Už naše babičky říkaly: Před heřmánkem smekni, před bezinkou klekni. Bezinky totiž léčí, mají protizánětlivé účinky a dají se použít i při nachlazení. No, a navíc

Grilované maso: Nejlepší rady, jak ho správně vybrat a připravit, aby bylo co nejlepší!

Chcete-li mít grilované maso skutečně co nejchutnější, je nutné vybrat správně maso. A taky ho pak správně upéct. Jedině pak si pochutnáte a z grilování uděláte jedinečný zážitek. Jak tedy postupovat?

Marinády na kuřecí maso: Barbecue, medová, pikantní jogurtová nebo fíková

Grilovací sezóna je tady a pokud milujete grilovaná masa na všechny způsoby, pak se určitě necháte inspirovat našimi recepty na ty nejlepší grilovací marinády! Tyhle všechny se výtečně hodí na drůbeží maso, především kuřecí.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Krimi

Malý Miška (†4) umřel pod koly autobusu:…

V září měl nastoupit do školky, na místo toho ale rodičům zbyly oči pro pláč. Malého Mišku (†4) přejel…

celý článek »

Královské rodiny

Jeho šílený výraz mluví za vše! Proč se…

I když Harry (33) a Meghan (36) už mají dávno po svatbě, svět se o jejich velký den nepřestává zajímat…

celý článek »

Politika

Konec kapitána Zemana: Prezident náhle mění…

Letošní léto bude v Novém Veselí o něco smutnější než předchozí roky. Prezident Miloš Zeman (73)…

celý článek »

Krimi

Tragédie na Kutnohorsku: Při nehodě zemřela…

Při dopravní nehodě v Miskovicích na Kutnohorsku v sobotu zahynula žena. Dítě školního věku a řidič…

celý článek »