Nejlepší moučníky s tvarohem mají vláčné těsto a jemné náplně! | Recepty.Blesk.cz

Nejlepší moučníky s tvarohem mají vláčné těsto a jemné náplně!

  • Foto: shutterstock.com
    3dubna   2016  /  06:00

    Vypadá obyčejně, ale dokáže divy. Tvaroh můžete přidávat do těsta nebo z něj připravovat náplně, které se pečou, nebo naopak nanášejí až hotový zchladlý korpus. Pokaždé se dočkáte vlahých chutných kousků, které si zamilujete.

  • Snadná nedělní roláda

    Foto: shutterstock.com

    Budete potřebovat (na 1 kus):

     

    Na těsto:
    *6 vajec
    *6 lžic krupicového cukru
    *3 lžíce hladké mouky
    *3 lžíce polohrubé mouky
    *1/2 lžičky kypřicího prášku

     

    Na náplň:
    *250 g měkkého tvarohu
    *150 g moučkového cukru
    *150 g másla

     

    Na dohotovení:
    *malinovou nebo rybízovou marmeládu
    *čokoládovou polevu

     

    Postup:

    Z oddělených bílků vyšlehejte sníh, ochuťte ho cukrem a za stálého šlehání přidejte žloutky a směs mouky s kypřicím práškem. Vypracované těsto rozprostřete na plech s listem pečicího papíru a v troubě vyhřáté na 1280 °C ho pečte asi 12 až 15 minut. Horké těsto srolujte a nechte zchladnout. Mezitím ze všech uvedených surovin vymíchejte náplň. Plát rozrolujte, potřete ho marmeládou, naneste na ni náplň a vše stočte. Roládu zabalenou do alobalu nechte v chladničce odležet, poté ji potřete rozpuštěnou čoko polevou, kterou necháte ztuhnout.

  • Svěží cheesecake

    Foto: shutterstock.com

    Budete potřebovat (na 1 formu):

     

    Na těsto:

    *150 g hladké mouky
    *polovinu lžičky kypřicího prášku
    *50 g krupicového cukru
    *1 lžíci strouhané citronové kůry
    *80 g másla
    *2 žloutky
    *máslo na formu

     

    Na náplň:
    *500 g měkkého tvarohu (ne z vaničky)
    *75 g krupicového cukru
    *2 žloutky
    *2 lžíce jemné krupičky
    *1 lžíci strouhané citronové kůry
    *1 lžíci citronové šťávy
    *10 kapek vanilkové esence

     

    Na dohotovení:
    *kolečka citronu

     

    Postup:

    Do směsi mouky s kypřicím práškem, krupicovým cukrem a strouhanou kůrou zapracujte nejlépe v robotu na kousky nakrájené studené máslo a po jednom přidejte žloutky. Vše důkladně propracujte. Těsto rovnoměrně naneste do máslem vytřené kruhové formy, prsty ho vytlačte až k okrajům a na dně propíchejte vidličkou. V troubě vyhřáté na 160 °C korpus pečte asi 20 minut, poté na něj naneste náplň smíchanou ze všech předepsaných ingrediencí, a pečte dalších 25 minut. Zchladlý cheesecake přizdobte ve vodní lázni rozehřátou marmeládou a vložte nejméně na 3 hodiny do chladničky.

  • Jablečný závin z tvarohového těsta

    Foto: shutterstock.com

    Budete potřebovat (na 2 kusy):

     

    Na tvarohové těsto:
    *250 g másla
    *250 g měkkého tvarohu (ne z vaničky)
    *250 g polohrubé mouky
    *sůl

     

    Na náplň:
    *strouhanku
    *50 g strouhaného perníku
    *8 jablek
    *skořici
    *krupicový cukr
    *rozinky
    *nasekané vlašské ořechy

     

    Na dohotovení:
    *1 vejce na potření

     

    Postup:

    Z másla, tvarohu, mouky a soli vypracujte těsto, které nechte v chladničce odležet do druhého dne. Pak ho rozdělte na poloviny a z každé na pomoučeném válu vyválejte obdélníkový plát. Oba posypejte strouhankou smíchanou s perníkem, naneste vrstvu nastrouhaných jablek, kterou posypte skořicí a cukrem a nakonec přidejte posyp rozinkami a ořechy. Těsto zaviňte, okraje založte a záviny přeložte na plech vyložený pečicím papírem. V troubě vyhřáté na 175 °C štrúdly upečte.

  • Závin dvakrát tvarohový

    Foto: shutterstock.com

    Budete potřebovat (na 2 kusy):

    *tvarohové těsto (viz Jablečný štrúdl)

     

    Na náplň:
    *500 g měkkého tvarohu (ne z vaničky)
    *2 vejce
    *100 g krupicového cukru
    *1 sáček vanilkového cukru
    *2 lžíce vanilkového pudinkového prášku

     

    Postup:

    Vypracované a odleželé těsto (viz Jablečný štrúdl) rozdělte na poloviny a z každé vyválejte na pomoučeném válu obdélníkový plát. Na ně naneste náplň: tvaroh důkladně vymíchejte s vejci, oběma cukry a pudinkovým práškem. Pláty s náplní zaviňte a okraje pečlivě založte. Záviny přeložte na plech vyložený listem pečicího papíru a v troubě vyhřáté na 175 °C je upečte.

     

    VYZKOUŠEJTE DALŠÍ RECEPTY:

    KYNUTÉ TVAROHOVÉ KOLÁČE

    TVAROHOVÁ BUCHTA TŘÍBAREVNÁ

     

    DALŠÍ RECEPTY Z KATEGORIE PEČENÍ

/
Autor: red

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz