Krok za krokem: Tvarohový velikonoční beránek s bílou polevou | Recepty.Blesk.cz

Krok za krokem: Tvarohový velikonoční beránek s bílou polevou

  • Beránka můžete polít i hořkou nebo mléčnou čokoládou, ale bílá poleva mu sluší nejvíc.
    Beránka můžete polít i hořkou nebo mléčnou čokoládou, ale bílá poleva mu sluší nejvíc.
    Foto: Lenka Chvostová
    27března   2016  /  06:00

    Vlhký, plný sušeného ovoce a nádherně voňavý. Přesně takový je náš beránek z tvarohového těsta. Nejenže je skutečně chutný, ale navíc také dlouho vydrží vláčný. Pokud tedy chcete letos zkusit něco nového nebo vám prostě jen už piškotový beránek přijde nudný, je tento recept určený právě vám.

  • Budete potřebovat:

    Foto: Lenka Chvostová

     

    500 g hladké mouky
    250 g másla nebo tuku na pečení
    140 g moučkového cukru
    200 ml mléka
    1 tvaroh (kostka nebo vanička)
    3 vejce
    1 sáček vanilkového cukru
    1/2 sáčku kypřicího prášku
    sušenou citronovou kůru
    100 g kandované kůry
    70 g rozinek (podle chuti ale můžete přidat třeba sušené brusinky, meruňky, ananas, papáju, mango a další ovoce)
    70 ml rumu

     

    2 sáčky hotové bílé polevy
    pokud nemáte silikonovou formu, tak ještě tuk na vymazání formy a hrubou mouku na její vysypání

  • Naložte rozinky

    Foto: Lenka Chvostová

     

    Kandovanou kůru a rozinky nasypejte do misky a zalijte rumem. Pokud chcete přidat další sušené ovoce, nakrájejte ho na menší kostičky. Nechte asi 30 minut stát, aby vše dobře nasáklo a změklo.

  • Zadělejte těsto

    Foto: Lenka Chvostová

     

    Mezitím v míse vyšlehejte žloutky s polovinou cukru do pěny. Do ní zapracujte změklý a na kousky pokrájený tuk, tvaroh a mléko. Pak vmíchejte prosátou mouku s kypřicím práškem, vanilkový cukr, podle chuti sušenou citronovou kůru a nakonec kandované ovoce i s rumem.

  • Ušlehejte sníh

    Foto: Lenka Chvostová

     

    Z bílků ušlehejte tuhý sníh, po částech do něj zašlehejte zbylý cukr a hotový sníh zlehka vmíchejte do připraveného těsta.

  • Naplňte formu

    Foto: Lenka Chvostová

     

    Těsto naplňte do velké silikonové formy, jestliže používáte keramickou nebo litinovou, vymažte ji a vysypte moukou. Pokud nemáte formu dvoudílnou, zakryjte ji alobalem.

  • Beránka upečte

    Foto: Lenka Chvostová

     

    Pečte v předem vyhřáté troubě při 170 °C asi 80 minut. Zda je beránek hotový, zjistíte špejlí.

  • S vyklopením počkejte

    Foto: Lenka Chvostová

     

    Upečeného beránka nechte ve formě zchladnout asi 15 minut, pak ho opatrně vyklopte, nejlépe na mřížku, aby se zespodu nespařil. Na ní ho pak nechte zcela vychladnout.

  • Dopřejte mu polevu

    Foto: Lenka Chvostová

     

    Nakonec na celého beránka naneste rozpuštěnou bílou polevu. Záleží jen na vás, zda si ji chcete připravit doma nebo zda použijete tu hotovou kupovanou, kterou stačí jen rozehřát v mikrovlnné troubě či v hrnci s horkou vodou.

     

    DALŠÍ RECEPTY:

    CHUŤOVKY Z VAJEC

    JIDÁŠE

     

    VYZKOUŠEJTE DALŠÍ RECEPTY NA SLADKÉ PEČENÍ

/
Autor: lena

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz