Nejlepší jarní polévka: Vyzkoušejte tyrolské knedlíčky | Recepty.Blesk.cz

Nejlepší jarní polévka: Vyzkoušejte tyrolské knedlíčky

Foto: shutterstock.com
04.03.2016 / 06:00

I na jaře je potřeba se něčím pořádně zahřát. A co by se k tomu mohlo hodit víc než talíř horké polévky, plný čerstvé zeleniny? Vyzkoušejte slepičí s tyrolskými knedlíčky, určitě si ji zamilujete.

 

Budete potřebovat (na 4 porce):

* 1 slepici

* 1 vejce

* 100 g uzeného masa

* 40 g slaniny

* 3 rohlíky

* 1 lžíci hrubé mouky

* 350 g zeleniny do polévky

2 cibule

* celý pepř

* mletý muškátový květ

* celé nové koření

* bobkový list

* trochu strouhanky

* petrželku a pažitku

* 1 lžíci másla

* vodu

* špetku prášku do pečiva

* sůl a mletý pepř

 

Postup:

Slepici očistíme, opláchneme a vložíme do hrnce se studenou vodou. Přidáme trochu soli, jednu a půl oloupané cibule, bobkový list, pár kuliček nového koření a celého pepře a pod pokličkou pomalu vaříme tři hodiny. Podle potřeby doléváme vodu. Pak slepici vyndáme a vývar přecedíme.

 

Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, v pánvi rozpustíme nakrájenou slaninu, orestujeme v ní kostičky uzeného masa a krátce podusíme se zbylou nadrobno nakrájenou cibulí. Přidáme rohlíky a vše společně opékáme, až rohlíky lehce zezlátnou a budou křupavé. Směs necháme vychladnout a pak do ní vmícháme vejce, lžíci nasekané petrželky, špetku mletého pepře a muškátového květu, hrubou mouku s práškem do pečiva a sůl. Hmotu zahustíme strouhankou a vlhkýma rukama uděláme osm větších knedlíčků.

 

Ve velkém hrnci rozehřejeme lžíci másla, opečeme zeleninu a zalijeme ji slepičím vývarem. Přivedeme k varu a do mírně vroucí polévky zavaříme připravené knedlíčky. Zakryjeme poklicí a vaříme deset minut. Do polévky vsypeme pokrájené maso a podle chuti sůl. Porce zdobíme nasekanou pažitkou.

 

Více jarních polévek a svěžích velikonočních receptů naleznete v nejnovějším čísle magazínu Blesk Vaše recepty. Koupíte ho na všech novinových stáncích za pouhých 7,90 Kč.




VYZKOUŠEJTE I DALŠÍ RECEPTY:

CIBULOVÁ POLÉVKA

DOBRÁ ZELENINOVÁ POLÉVKA


DALŠÍ POLÉVKOVÉ RECEPTY




Diskuse k článku

.

Domácí kečup na 5 způsobů: Už nikdy nebudete chtít jiný

Domácí kečup je mnohem lepší než ten kupovaný. Nejsou v něm žádné konzervanty, ale ani chutí se nedají srovnat. Ten, který si uvaříte doma, totiž opravdu chutná božsky.

Rychlé letní večeře hotové do třiceti minut! Saláty, těstoviny nebo ryby

Komu by se v horku chtělo vařit a trávit u sporáku dlouhé hodiny? Jen málokomu. Přesto jíst musíme, takže vám nabízíme recepty, které jsou hotové do půlhodiny, jsou snadné, a navíc nejsou těžké, takže po obědě můžete klidně

Levandulové recepty, které musíte vyzkoušet! Sirup, zmrzlina nebo limonáda na osvěžení

Není snad typičtější symbol léta než právě levandule. Přestože se jí daří hlavně ve Středomoří, můžete ji pěstovat i u nás doma. Její vůně je nezaměnitelná a vedle toho, že se používá do kosmetiky, skvěle ladí i s potravinami,

Domácí dresinky do všech salátů: Italský, francouzský i česnekové aioli

Léto a horké dny přejí lehkým jídlům, zejména zeleninovým salátům. Pokud vás už unavuje používat jen jednu jedinou zálivku nebo dresink, vyzkoušejte naše recepty. Některé vás určitě překvapí.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Smutný Krampol v bolestech: Zdrtil ho verdikt…

Jiří Krampol (80) už delší dobu bojuje s velkými bolestmi v kolenou, kvůli kterým nemůže skoro už…

celý článek »

Svět

ONLINE Nejméně 35 mrtvých při zhroucení…

Na frekventované dálnici v Janově na severu Itálie se v úterý zřítila asi stometrová část mostu.…

celý článek »

Politika

VIDEO: Kluci v akci! Stropnický s přítelem…

Spousta práce, peněz a času. A rozhodně žádné hraní si na panstvo. Tak pražský politik Matěj Stropnický…

celý článek »

Svět

Rozvod Trumpa na spadnutí? Melania ví, kdy…

Bývalá zaměstnankyně Bílého domu Omarosa Manigaultová Newmanová ve své knize o práci v prezidentské…

celý článek »