Nejlepší jarní polévka: Vyzkoušejte tyrolské knedlíčky | Recepty.Blesk.cz

Nejlepší jarní polévka: Vyzkoušejte tyrolské knedlíčky

Foto: shutterstock.com
04.03.2016 / 06:00

I na jaře je potřeba se něčím pořádně zahřát. A co by se k tomu mohlo hodit víc než talíř horké polévky, plný čerstvé zeleniny? Vyzkoušejte slepičí s tyrolskými knedlíčky, určitě si ji zamilujete.

 

Budete potřebovat (na 4 porce):

* 1 slepici

* 1 vejce

* 100 g uzeného masa

* 40 g slaniny

* 3 rohlíky

* 1 lžíci hrubé mouky

* 350 g zeleniny do polévky

2 cibule

* celý pepř

* mletý muškátový květ

* celé nové koření

* bobkový list

* trochu strouhanky

* petrželku a pažitku

* 1 lžíci másla

* vodu

* špetku prášku do pečiva

* sůl a mletý pepř

 

Postup:

Slepici očistíme, opláchneme a vložíme do hrnce se studenou vodou. Přidáme trochu soli, jednu a půl oloupané cibule, bobkový list, pár kuliček nového koření a celého pepře a pod pokličkou pomalu vaříme tři hodiny. Podle potřeby doléváme vodu. Pak slepici vyndáme a vývar přecedíme.

 

Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, v pánvi rozpustíme nakrájenou slaninu, orestujeme v ní kostičky uzeného masa a krátce podusíme se zbylou nadrobno nakrájenou cibulí. Přidáme rohlíky a vše společně opékáme, až rohlíky lehce zezlátnou a budou křupavé. Směs necháme vychladnout a pak do ní vmícháme vejce, lžíci nasekané petrželky, špetku mletého pepře a muškátového květu, hrubou mouku s práškem do pečiva a sůl. Hmotu zahustíme strouhankou a vlhkýma rukama uděláme osm větších knedlíčků.

 

Ve velkém hrnci rozehřejeme lžíci másla, opečeme zeleninu a zalijeme ji slepičím vývarem. Přivedeme k varu a do mírně vroucí polévky zavaříme připravené knedlíčky. Zakryjeme poklicí a vaříme deset minut. Do polévky vsypeme pokrájené maso a podle chuti sůl. Porce zdobíme nasekanou pažitkou.

 

Více jarních polévek a svěžích velikonočních receptů naleznete v nejnovějším čísle magazínu Blesk Vaše recepty. Koupíte ho na všech novinových stáncích za pouhých 7,90 Kč.




VYZKOUŠEJTE I DALŠÍ RECEPTY:

CIBULOVÁ POLÉVKA

DOBRÁ ZELENINOVÁ POLÉVKA


DALŠÍ POLÉVKOVÉ RECEPTY




Diskuse k článku

.

Nejlepší květákové recepty: Gratinovaný, zapečený nebo karbanátky!

Květák milují nejen ti, kdo nejí maso, ale chutná i dětem. Ať už ho usmažíte jako řízek nebo budete zapékat v troubě se sýrem, nikdy neuděláte chybu. Navíc je to rychlý oběd, který nezabere moc času. A teď v létě není nic

Recepty z cukety, kterým neodoláte: Placky, koláče i omelety

Cukety jsou letní princeznou! Jsou oblíbené a není divu. Hodí se k k přípravě polévek, placiček, koláčů, dají se přidat k těstovinám nebo se dají zapékat. Kromě toho mají málo kalorií a díky své jemné chuti a zdravotním

Nejlepší bezmasé tataráky na léto! Připravte si avokádový, lilkový nebo rajčatový!

Pravý tatarák z hovězího masa, který si sami namícháte, je samozřejmě gastronomická bomba. Ovšem pokud chcete teď v létě něco lehčího, po čem vám nebude těžko a nebude hrozit žádná zdravotní komplikace, dopřejte si zeleninové

Řízky 15x jinak: Klasické, kokosové nebo v bylinkové strouhance

Chcete uvařit k nedělnímu obědu něco, co bude jasná tutovka? Pak zvolte řízky. Po nich se pokaždé zapráší. Ať nabídnete rodině klasiku nebo něco originálnějšího, nikdy neuděláte chybu. Kdo by taky odolal takové dobrotě?

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Plzeň

Muž na Klatovsku 2 hodiny brutálně znásilňoval…

Nepředstavitelnou hrůzu si prožila třicetiletá žena, kterou o čtyři roky starší muž vylákal k jezírku…

celý článek »

České celebrity

Petra Paroubková po 16 měsících venku! Ukázala…

16 měsíců nebyla Petra Paroubková (44) ve společnosti. Nepříjemný rozvod s manželem Jiřím (65), rozdělení…

celý článek »

Příběhy

Holčičku (2) ničí nemoc, kterou trpí statisíce…

Maisie Buchanan (2) od čtyř měsíců trpí lupénkou. Kvůli vážnému průběhu nemoci se její kůže zbarvila…

celý článek »

VIP sport

Maradona šílel ze své Argentiny. Máchal…

Byl jako na trní. Legendární Diego Maradona byl před utkáním Argentiny s Chorvatskem nejdříve v dobrém…

celý článek »