Láska prochází žaludkem: Připravte si dokonalé valentýnské menu | Recepty.Blesk.cz

Láska prochází žaludkem: Připravte si dokonalé valentýnské menu

  • Foto: shutterstock.com
    13února   2016  /  06:00

    I když svátek svatého Valentýna neslavíte, není důvod, proč byste si nemohli připravit romantické menu jen pro vás dva. Jak je známo, láska prochází žaludkem a na tom, jaký je den, do důsledku naprosto nezáleží.

  • Valentýnské palačinky


    Budete potřebovat:

    * 300 g mražených jahod
    * 200 g vanilkové zmrzliny
    * 4 ks jahod
    * 4 lžičky čokolády
    * 8 ks máty
    * šlehačka
    * likér

     

    Postup:

    Mléko, vejce, mouku, cukr a 2 lžíce jahodové štávy ze zavařeniny smícháme a uděláme těsto, které smažíme na pánvi po obou stranách dozlatova. Mražené jahody necháme trochu rozmrznout, vložíme je do mixéru společně s vanilkovou zmrzlinou a rozmixujeme. Osmažené palačinky přehneme na půl a pak ještě jednou na půl, tím nám vznikne tvar srdce.


    Přeložené palačinky plníme rozmixovanou zmrzlinou s jahodami, můžeme přidat i pár rozmražených jahod. Palačinku obkreslíme růžičkami šlehačky, které posypeme strouhanou čokoládou. Doprostřed srdce uděláme ještě pár šlehačkových růžiček, do kterých posadíme čerstvou jahodu a ozdobíme dvěma lístky máty. Nakonec palačinky polijeme jahodovou šťávou a karamelovým likérem. Podáváme vychlazené.

  • Parmazánové kanapky


     

    Budete potřebovat:

     

    * balíček listového těsta
    * hladká mouka na vál
    * vejce
    * 100 g strouhaného parmazánu
    * rajčatovo-cibulová salsa

     

    Postup:

     

    Listové těsto rozválíme na placku o výšce 3 mm, vykrajovátkem na cukroví vykrájíme srdíčka, přeložíme je na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a každé posypeme troškou parmezánu. Srdíčka pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 ºC dozlatova. Kanapky narovnáme na tác a každou ozdobíme troškou salsy.

     

  • Avokádové pyré s opečenými krevetami


    Budete potřebovat:

    * 1/2 malé červené chilli papričky

    * 1 jarní cibulka

    * 1 citron

    * 2 zralá avokáda

    * 100 g nízkotučného jogurtu

    * sůl, pepř

     * 40 g sušených brusinek

    * 4 obří krevety (syrové, stažené, spařené)

    * 2 čajové lžičky oleje

     

    Postup:

    Nasekejte najemno chilli papričku, vlašské ořechy a jarní cibulku. Nastrouhejte polovinu citronové kůry a vymačkejte šťávu. Rozpulte avokádo a vydlabejte dužinu. Dužinu, citrónovou šťávu a jogurt rozmačkejte na pyré. Ochuťte solí a pepřem. Vmíchejte kůru, chilli papričku, jarní cibulku a brusinky. Obří krevety na oleji asi 2 až 3 minuty smažte. Pyré servírujte spolu s krevetami ve sklenicích.

  • Svíčkové steaky se slaninou


    Suroviny:

    * 2 silnější plátky svíčkové
    * 100 g slaniny
    * lžíce olivového oleje
    * sůl a drcený barevný pepř
    * 400 g malých brambor
    * jarní cibulka
    * cherry rajčata

     

    Postup:

    Omyté a osušené brambory několikrát propíchneme vidličkou, osolíme a upečeme nasucho v troubě při 200 ºC. Maso omyjeme, osušíme a po obvodu obložíme proužky slaniny. Steaky opečeme z obou stran na rozpáleném oleji, osolíme a opepříme. Na talíři zdobíme porce nakrájenou cibulovou natí a cherry rajčátky.

  • Jahody v čokoládě


    Budete potřebovat:

    * 150 čerstvých jahod
    * 100 g bílé čokolády
    * 100 g hořké čokolády
    * strouhané oříšky
    * strouhaný kokos

     

    Postup:

    Jahody omyjeme a necháme je oschnout na čisté utěrce. Čokoládu si rozehřejeme ve vodní lázni. Jahody namočíme v bílé nebo tmavé čokoládě a obalíme v oříšcích nebo kokosu, některé můžeme ozdobit ještě čokoládovými proužky.

/
Autor: red

Diskuse k článku

.

Grilované maso: Nejlepší rady, jak ho správně vybrat a připravit, aby bylo co nejlepší!

Chcete-li mít grilované maso skutečně co nejchutnější, je nutné vybrat správně maso. A taky ho pak správně upéct. Jedině pak si pochutnáte a z grilování uděláte jedinečný zážitek. Jak tedy postupovat?

Marinády na kuřecí maso: Barbecue, medová, pikantní jogurtová nebo fíková

Grilovací sezóna je tady a pokud milujete grilovaná masa na všechny způsoby, pak se určitě necháte inspirovat našimi recepty na ty nejlepší grilovací marinády! Tyhle všechny se výtečně hodí na drůbeží maso, především kuřecí.

Grilovací sezona: Nejlepší burgery se sýrem, avokádem a farmářský steak!

Léto se bez grilování neobejde, a pokud máte zahradu nebo terasu, možná se mu věnujete ostošest. Zkuste naše recepty na vynikající burgery nebo steaky, pochutná si celá rodina i návštěvy. 

Rychlé a levné večeře ze starých brambor! Placky, pizza nebo zapečené v troubě

Tyhle recepty ze starých brambor musíte zaručeně ochutnat! Zvláště pokud máte doma ještě velké zásoby starých brambor. Byla by škoda je vyhodit, takže vyzkoušejte naše tipy na nejlepší rychlé a levné večeře, které neurazí ani

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Události

Král žlutých autobusů Jančura po rozvodu:…

Společnost Student Agency, jeden z největších tuzemských prodejců letenek a zájezdů, hledá kupce,…

celý článek »

České celebrity

Dcera Basikové si zapálila před těhotnou…

V těhotenství je každá žena citlivější na okolní vjemy, zvláště na pach a cigaretový kouř. Hodně…

celý článek »

Svět

Srdceryvné foto z afrického safari: Vyhublá…

Smutné obrázky z jižní Afriky sdílel fotograf Larry Anthony Pannell. Podařilo se mu zachytit poslední…

celý článek »

Tenis

Řádění vzteklé Plíškové užasle sledoval…

Ledová královna, kterou nic nerozhází. Takovou pověst si na tenisovém okruhu vybudovala česká jednička…

celý článek »