Láska prochází žaludkem: Připravte si dokonalé valentýnské menu | Recepty.Blesk.cz

Láska prochází žaludkem: Připravte si dokonalé valentýnské menu

  • Foto: shutterstock.com
    13února   2016  /  06:00

    I když svátek svatého Valentýna neslavíte, není důvod, proč byste si nemohli připravit romantické menu jen pro vás dva. Jak je známo, láska prochází žaludkem a na tom, jaký je den, do důsledku naprosto nezáleží.

  • Valentýnské palačinky


    Budete potřebovat:

    * 300 g mražených jahod
    * 200 g vanilkové zmrzliny
    * 4 ks jahod
    * 4 lžičky čokolády
    * 8 ks máty
    * šlehačka
    * likér

     

    Postup:

    Mléko, vejce, mouku, cukr a 2 lžíce jahodové štávy ze zavařeniny smícháme a uděláme těsto, které smažíme na pánvi po obou stranách dozlatova. Mražené jahody necháme trochu rozmrznout, vložíme je do mixéru společně s vanilkovou zmrzlinou a rozmixujeme. Osmažené palačinky přehneme na půl a pak ještě jednou na půl, tím nám vznikne tvar srdce.


    Přeložené palačinky plníme rozmixovanou zmrzlinou s jahodami, můžeme přidat i pár rozmražených jahod. Palačinku obkreslíme růžičkami šlehačky, které posypeme strouhanou čokoládou. Doprostřed srdce uděláme ještě pár šlehačkových růžiček, do kterých posadíme čerstvou jahodu a ozdobíme dvěma lístky máty. Nakonec palačinky polijeme jahodovou šťávou a karamelovým likérem. Podáváme vychlazené.

  • Parmazánové kanapky


     

    Budete potřebovat:

     

    * balíček listového těsta
    * hladká mouka na vál
    * vejce
    * 100 g strouhaného parmazánu
    * rajčatovo-cibulová salsa

     

    Postup:

     

    Listové těsto rozválíme na placku o výšce 3 mm, vykrajovátkem na cukroví vykrájíme srdíčka, přeložíme je na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a každé posypeme troškou parmezánu. Srdíčka pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 ºC dozlatova. Kanapky narovnáme na tác a každou ozdobíme troškou salsy.

     

  • Avokádové pyré s opečenými krevetami


    Budete potřebovat:

    * 1/2 malé červené chilli papričky

    * 1 jarní cibulka

    * 1 citron

    * 2 zralá avokáda

    * 100 g nízkotučného jogurtu

    * sůl, pepř

     * 40 g sušených brusinek

    * 4 obří krevety (syrové, stažené, spařené)

    * 2 čajové lžičky oleje

     

    Postup:

    Nasekejte najemno chilli papričku, vlašské ořechy a jarní cibulku. Nastrouhejte polovinu citronové kůry a vymačkejte šťávu. Rozpulte avokádo a vydlabejte dužinu. Dužinu, citrónovou šťávu a jogurt rozmačkejte na pyré. Ochuťte solí a pepřem. Vmíchejte kůru, chilli papričku, jarní cibulku a brusinky. Obří krevety na oleji asi 2 až 3 minuty smažte. Pyré servírujte spolu s krevetami ve sklenicích.

  • Svíčkové steaky se slaninou


    Suroviny:

    * 2 silnější plátky svíčkové
    * 100 g slaniny
    * lžíce olivového oleje
    * sůl a drcený barevný pepř
    * 400 g malých brambor
    * jarní cibulka
    * cherry rajčata

     

    Postup:

    Omyté a osušené brambory několikrát propíchneme vidličkou, osolíme a upečeme nasucho v troubě při 200 ºC. Maso omyjeme, osušíme a po obvodu obložíme proužky slaniny. Steaky opečeme z obou stran na rozpáleném oleji, osolíme a opepříme. Na talíři zdobíme porce nakrájenou cibulovou natí a cherry rajčátky.

  • Jahody v čokoládě


    Budete potřebovat:

    * 150 čerstvých jahod
    * 100 g bílé čokolády
    * 100 g hořké čokolády
    * strouhané oříšky
    * strouhaný kokos

     

    Postup:

    Jahody omyjeme a necháme je oschnout na čisté utěrce. Čokoládu si rozehřejeme ve vodní lázni. Jahody namočíme v bílé nebo tmavé čokoládě a obalíme v oříšcích nebo kokosu, některé můžeme ozdobit ještě čokoládovými proužky.

/
Autor: red

Diskuse k článku

.

Domácí kečup na 5 způsobů: Už nikdy nebudete chtít jiný

Domácí kečup je mnohem lepší než ten kupovaný. Nejsou v něm žádné konzervanty, ale ani chutí se nedají srovnat. Ten, který si uvaříte doma, totiž opravdu chutná božsky.

Rychlé letní večeře hotové do třiceti minut! Saláty, těstoviny nebo ryby

Komu by se v horku chtělo vařit a trávit u sporáku dlouhé hodiny? Jen málokomu. Přesto jíst musíme, takže vám nabízíme recepty, které jsou hotové do půlhodiny, jsou snadné, a navíc nejsou těžké, takže po obědě můžete klidně

Levandulové recepty, které musíte vyzkoušet! Sirup, zmrzlina nebo limonáda na osvěžení

Není snad typičtější symbol léta než právě levandule. Přestože se jí daří hlavně ve Středomoří, můžete ji pěstovat i u nás doma. Její vůně je nezaměnitelná a vedle toho, že se používá do kosmetiky, skvěle ladí i s potravinami,

Domácí dresinky do všech salátů: Italský, francouzský i česnekové aioli

Léto a horké dny přejí lehkým jídlům, zejména zeleninovým salátům. Pokud vás už unavuje používat jen jednu jedinou zálivku nebo dresink, vyzkoušejte naše recepty. Některé vás určitě překvapí.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Lejla Abbasová má dvojčata! Rodila předčasně,…

Čokoládová kráska Lejla Abbasová (38) se už před třemi týdny stala čtyřnásobnou matkou! Dvojčátka,…

celý článek »

Politika

VIDEO: Kluci v akci! Stropnický s přítelem…

Spousta práce, peněz a času. A rozhodně žádné hraní si na panstvo. Tak pražský politik Matěj Stropnický…

celý článek »

České celebrity

Víme první! Andrea Pomeje se rozhodla k…

Manželství Jiřího Pomeje (53) a jeho krásné dýdžejky Andrey (30) už nic nezachrání. Podle informací…

celý článek »

VIP sport

Baroš se na Bohemce zranil, manželka mu…

Nafotila toho už opravdu hodně, ale teď se žena Milana Baroše (36) ukázala tak, jak to běžně nedělá!…

celý článek »