Nejlepší hřejivá pikantní jídla z jedné pánve, která si zamilujete | Recepty.Blesk.cz

Nejlepší hřejivá pikantní jídla z jedné pánve, která si zamilujete

  • ...
    ...
    Foto: shutterstock.com
    3února   2016  /  06:00

    Chilli papričky, drcený pepř, najemno nastrouhaný česnek, cibule a další pálivé suroviny dokážou přikouzlit pikantní chuť všem rychlým směsím z pánve. A přidat můžete cokoliv: maso, zeleninu, bylinky, houby, kapku vína... Už se vám sbíhají sliny?

  • Vepřový perkelt

    ...

    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    * 700 g vepřové plece
    * 1 lžíci sádla
    * 2 cibule
    * 3 stroužky česneku
    * 1 malou sklenku sterilovaných kapií
    * 1 sušenou chilli papričku
    * 1 lžíci mleté sladké papriky
    * slunečnicová semínka
    * nať z jarní cibulky
    * sůl a pepř

     

    Postup:

    Maso nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno a nať jarní cibulky na silnější kroužky.  V hrnci rozpustíme sádlo, dáme na něj nakrájenou cibuli a za stálého míchání restujeme pět minut dorůžova. Pak ji zasypeme paprikou, zamícháme, přidáme maso a nadrobno nasekaný česnek, osolíme, opepříme, promícháme a necháme maso zatáhnout. Pak přilijeme trochu vody a dusíme ve vlastní šťávě doměkka, podle potřeby doléváme vodu. Před koncem vaření přidáme kousky sterilovaných kapií, hrst slunečnicových semínek, cibulovou nať a chilli papričku. Perkelt nezahušťujeme, jen ho podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme s chlebem, těstovinami nebo rýží.

     

    Autokou receptu je čtenářka Květa Kroupová z Prahy

    Blesk Vaše recepty únor 2016
    Více receptů na pikatní jídla naleznete v únorovém čísle časopisu Blesk vaše recepty, které koupíte na všech novinových stáncích jen za 7,90 Kč.

  • Chilli con carne

    ...

    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    * 800 g mletého zadního hovězího masa
    * 2 velké cibule
    * trochu slunečnicového oleje
    * 500 g rajčatového pyré
    * mletou sladkou a pálivou papriku
    * 2 chilli papričky
    * 5 stroužků česneku
    * bazalku
    * trochu hovězího vývaru
    * sůl a pepř

     

    Postup:

    V hluboké pánvi rozpálíme trochu oleje, přidáme najemno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Pak přisypeme mleté maso, přidáme sůl, pepř, drcený česnek, nasekané chilli papričky, mletou papriku, rajčatové pyré, bazalku a směs 15 minut podusíme, podle potřeby přilijeme trochu vývaru. Tekutinu necháme zredukovat, podle chuti osolíme a opepříme a podáváme s polentou.

     

    Autokou receptu je čtenářka Jitka Mráčková z Plzně

    Blesk Vaše recepty únor 2016
    Více receptů na pikatní jídla naleznete v únorovém čísle časopisu Blesk vaše recepty, které koupíte na všech novinových stáncích jen za 7,90 Kč.

  • Mexické fazole

    ...

    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    * 300 g vařených červených a černých fazolí
    * 100 g sterilované kukuřice
    * 2 šalotky
    * 3 barevné papriky
    * 100 g drcených rajčat
    * 2 chilli papričky
    * 1 nožku pikantní klobásky
    * trochu olivového oleje
    * trochu vinného octa
    * sůl

    Postup:

    Ve větším rendlíku na oleji zpěníme pokrájenou šalotku a klobásku, přidáme fazole a kousky paprik, kukuřici, přilijeme drcená rajčata, promícháme a krátce osmahneme. Směs dochutíme octem, olejem, nadrobno nasekanou chilli papričkou, solí a pepřem, promícháme a před podáváním necháme chvíli odležet.

     

    Autokou receptu je čtenářka Jindřiška Potužníková z Kdyně

    Blesk Vaše recepty únor 2016
    Více receptů na pikatní jídla naleznete v únorovém čísle časopisu Blesk vaše recepty, které koupíte na všech novinových stáncích jen za 7,90 Kč.

  • Červené kuřecí curry

    ...

    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    * 500 g kuřecího masa
    * 1 červenou papriku
    * 1/2 cukety
    * kousek zázvoru
    * červenou curry pasta podle chuti
    * sezamový olej
    * kokosové mléko
    * thajskou bazalku
    * sůl

     

    Postup:

    V pánvi rozpálíme trochu oleje, přidáme curry pastu, kousky kuřecího masa a za stálého míchání krátce osmahneme. Pak přilijeme trochu kokosového mléka a směs krátce povaříme. Přidáme pokrájenou zeleninu, znovu krátce povaříme, až zelenina změkne. Pak směs dochutíme nastrouhaným zázvorem, solí a necháme prohřát. Podáváme s rýží nebo pečivem, porce zdobíme thajskou bazalkou.

     

    Autokou receptu je čtenářka Karolína Zítková z Olomouce

    Blesk Vaše recepty únor 2016
    Více receptů na pikatní jídla naleznete v únorovém čísle časopisu Blesk vaše recepty, které koupíte na všech novinových stáncích jen za 7,90 Kč.

/
Autor: red

Diskuse k článku

.

Bezinky kvetou! Připravte z nich domácí sirup nebo šampaňské!

Milujete bezinkovou šťávu? Pak spěchejte, bezinky začaly kvést. Už naše babičky říkaly: Před heřmánkem smekni, před bezinkou klekni. Bezinky totiž léčí, mají protizánětlivé účinky a dají se použít i při nachlazení. No, a navíc

Grilované maso: Nejlepší rady, jak ho správně vybrat a připravit, aby bylo co nejlepší!

Chcete-li mít grilované maso skutečně co nejchutnější, je nutné vybrat správně maso. A taky ho pak správně upéct. Jedině pak si pochutnáte a z grilování uděláte jedinečný zážitek. Jak tedy postupovat?

Marinády na kuřecí maso: Barbecue, medová, pikantní jogurtová nebo fíková

Grilovací sezóna je tady a pokud milujete grilovaná masa na všechny způsoby, pak se určitě necháte inspirovat našimi recepty na ty nejlepší grilovací marinády! Tyhle všechny se výtečně hodí na drůbeží maso, především kuřecí.

Grilovací sezona: Nejlepší burgery se sýrem, avokádem a farmářský steak!

Léto se bez grilování neobejde, a pokud máte zahradu nebo terasu, možná se mu věnujete ostošest. Zkuste naše recepty na vynikající burgery nebo steaky, pochutná si celá rodina i návštěvy. 

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Svět

„Nezaslouží si slitování.“ Soud za 10 minut…

Bagdádský soud během desetiminutového slyšení odsoudil více než čtyřicet žen k trestu smrti. Jednalo…

celý článek »

České celebrity

Slováček slaví 75. narozeniny: Dádě pozvánku…

Podle kalendáře slaví dnes, avšak narozeninový koncert a party má Felix Slováček (75) až příští úterý.…

celý článek »

Královské rodiny

Co prozradily fotky ze svatby? Škrobená…

Princ Harry (33) a jeho novopečená choť Meghan (36) si přáli krásnou veselku, na kterou by mohli…

celý článek »

Krimi

Zpověď Kajínkovy přítelkyně bojující s rakovinou:…

Rok od propuštění Jiřího Kajínka z vězení promluvila jeho partnerka Magda Gubová (65) v exkluzivním…

celý článek »