Recepty na nejlepší chlebíčky: Těm českým se nic nevyrovná! | Recepty.Blesk.cz

Recepty na nejlepší chlebíčky: Těm českým se nic nevyrovná!

  • Foto: shutterstock.com
    30prosince   2015  /  06:00

    Kde se vzal český chlebíček? Geniální nápad ukrojit kousek veky, potřít ji pomazánkou a obložit nějakými dobrotami vznikl v hlavě pražského lahůdkáře Jana Paukerta už za první republiky. První výtvory vznikly na popud jeho přítele Jana Skramlíka. Tomu se totiž do té doby podávané jednohubky zdály příliš malé a jeho přáním bylo něco na víc než jedno zakousnutí. Známý pražský lahůdkář mu s radostí vyhověl a český fenomén byl na světě.

  • Rajčatový chlebíček podle Hanky Michopulu

    Foto: shutterstock.com Budete potřebovat (na 1 chlebíček):

    * plátek čerstvého bílého chleba
    * 1 střední rajče
    * 1 malou bílou cibuli nakrájenou na tenká kolečka
    * změklé máslo
    * majonézu
    * sůl a čerstvě mletý pepř

     

    Postup:

    Bílý chléb namažte změklým máslem. Poklaďte nakrájeným rajčetem a cibulí, na každý krajíček přidejte lžičku majonézy. Důkladně okořeňte čerstvě mletým pepřem, a je-li rajčatová sezóna právě na vrcholu, pak i trošku osolte. Jezte hned.

     

    Tip: Další recepty Hanky Michopulu naleznete na stránkách www.michopulu.cz.

  • S kachním masem podle Marcela Ihnačáka

    Foto: Lidl.cz Budete potřebovat (na 2 porce):

    * 150 g pečeného kachního masa
    * 3 lžíce kachního výpeku
    * čerstvou petrželku
    * mořskou sůl
    * černý pepř
    * 3 červené cibule
    * olivový olej
    * 3 lžíce třtinového cukru
    * 1 pomeranč
    * 100 ml vinného octa
    * 6 krajíců dřevorubeckého chleba
    * 1 stroužek česneku
    * hrst rukoly

     

    Postup:

    Červenou cibuli překrojíme na poloviny a nakrájíme na plátky. V menším hrnci rozpálíme trochu olivového oleje a cibuli orestujeme do zlatohněda. Osolíme a opepříme. Přidáme třtinový cukr a necháme zkaramelizovat. Poté přilijeme šťávu z poloviny pomeranče a vinný ocet. Dobře promícháme a přikryté dusíme asi 20 minut, dokud nevznikne hustá marmeláda.

     

    Upečené kachní maso obereme od kostí do mísy. Přidáme kachní výpek a lžíci najemno nasekané petrželky. Osolíme a opepříme. Krajíce chleba opečeme na grilovací pánvi na troše olivového oleje z obou stran. Ugrilované chlebíčky potřeme z jedné strany česnekem. Na každý krajíc chleba natřeme asi 1 lžíci cibulové marmelády, na ni poklademe kachní maso a ozdobíme několika lístky rukoly. Vše pokapeme pomerančovou šťávou.

     

    Tip: Další recepty Marcela Ihnačáka naleznete na stránkách www.kuchynelidlu.cz

  • Hermelínový chlebíček

    Foto: profimedia.cz Budete potřebovat (na 25 kusů):

    * 1 veku

    * 250 g majonézy

    * 2 hermelíny bez příchuti

    * 100 g šunky

    * 1 vejce

    * 1 malou cibuli

    * 250 g smetanového bílého jogurtu

    * 2 lžičky hořčice

    * sůl, pepř

    Postup:

    Jeden hermelín nakrájejte nadrobno, přidejte k němu nakrájenou šunku, vejce a nasekanou cibuli. Přidejte majonézu, jogurt a hořčici. Směs osolte, opepřete a dobře promíchejte. Pak ji roztírejte na plátky veky. Každý chlebíček dozdobte podle fantazie, například plátkem hermelínu, polovinou vlašského ořechu, hroznovým vínem apod.

  • Chlebíček se sušenými rajčaty

    Foto: shutterstock.com Budete potřebovat (na 25 kusů):

    * 1 veku nebo bagetu

    * 1 malou lučinu

    * 250 g tvarohu

    * hrst sušených rajčat

    * sůl, pepř

     

    Postup:

    Tvaroh s lučinou ušlehejte, osolte a opepřete. Plátky veky nebo bagety potřete vrstvou tvarohové směsi. Navrch dejte na proužky nakrájená sušená rajčata a chlebíček můžete dozdobit nasekanou petrželkou.

  • Chlebíček s krabí pomazánkou

    Budete potřebovat (na 25 kusů):

    Foto: profimedia.cz * 1 veku

    * 4 lžíce jogurtové majonézy

    * 1 balení krabích tyčinek

    * 1 natvrdo uvařené vejce

    * sůl, pepř

    * 1 citron

    * 1 červenou papriku

    * listy salátu

     

    Postup:

    Veku nakrájejte na plátky. Krabí tyčinky nechte rozmrazit a pak je v misce pomocí vidličky rozmačkejte spolu s natvrdo uvařeným vejcem. Přidejte majonézu, osolte, opepřete a dochuťte trochou citronové šťávy. Každý plátek veky potřete pomazánkou a ozdobte kouskem citronu, papriky a listem salátu.

  • Šunkový chlebíček

    Budete potřebovat (na 25 kusů):

    Foto: profimedia.cz * 1 veku

    * 250 g bramborového salátu

    * 3 natvrdo uvařená vejce

    * 150 g na plátky nakrájené šunky

    * 4 kyselé okurky

    * sterilované kapie

    * petrželku na zdobení

     

    Postup:

    Veku nakrájejte na plátky a každý z nich potřete vrstvou bramborového salátu. Šunku seřízněte z jedné strany do poloviny, srolujte ji a položte na polovinu chlebíčku. Navrch dejte kolečko vajíčka, okurku a kousek kapie. Nakonec chlebíček ozdobte čerstvou petrželkou.

/
Autor: red

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Z jednoho pekáče: Dokonalé párky, kuřecí i kotlety, po kterých se zapráší

Podzimní hodování konečně přeje tomu, abyste zapnuli troubu a trošku si doma přitopili. Navíc dokonale upečené kuře nebo vepřové kotlety vás zahřejí i zevnitř. Nemáte čas? Pak vyzkoušejte párky s cibulí. Jakkoliv nudně tento

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz