Silvestrovské zobání: Jednohubky, po kterých se jen zapráší | Recepty.Blesk.cz

Silvestrovské zobání: Jednohubky, po kterých se jen zapráší

  • Foto: shutterstock.com
    18prosince   2017  /  06:00

    Chlebíčky nebo jednohubky jsou ideálním parťákem na večírky. Připravíte je na mnoho způsobů. Jako základ potřebujete rohlíky, tousty nebo sušenky a pak už můžete tvořit podle fantazie a z toho, co dům dal.

  • S uzeným lososem

    Foto: shutterstock.com Budete potřebovat (na 20 kousků):

    * bílý toustový chléb

    * 150 g lučiny

    * 2 lžíce smetanového křenu

    * snítky kopru

    * listy hlávkového salátu

    * 400 g plátků uzeného lososa

    * 1 červenou cibuli

    * 1/2 citronu

     

    Postup:

    Z toustového chleba vytvořte pomocí vykrajovátek kolečka. Poskládejte je na plech a opečte dozlatova. Lučinu ušlehejte s křenem a naneste ji na pečivo. Přidejte kousek lososa, listový salát, kolečko cibule a snítku kopru. Nakonec vše zakápněte trochou citronové šťávy.

  • S parmskou šunkou

    Foto: shutterstock.com Budete potřebovat (na 20 kousků):

    * 20 slaných krekrů

    * 20 plátků parmské šunky

    * pepř

    * parmazán

    * rukolu na zdobení

    * cherry rajčátka

     

    Postup:

    Na krekry položte kousek sýra. Pak na každý přidejte stočené plátky šunky. Lehce opepřete a dozdobte polovinou cherry rajčátka a lístky rukoly.

  • S mozzarellou

    Foto: shutterstock.com Budete potřebovat (na 20 kousků):

    * 3 rohlíky

    * 200 g mozzarelly

    * olivový olej

    * hrst lístků bazalky

    * rajčata

     

    Postup:

    Mozzarellu natrhejte na kousky. Navrstvěte ji na kolečka z nakrájených rohlíků a zakapejte trochou oleje. Navrch dejte kousky rajčat a nakonec kanapky dozdobte lístky bazalky a opepřete.

  • S modrým sýrem

    Foto: shutterstock.com Budete potřebovat (na 40 kusů):

    * 5 rohlíků

    * 250 g sýra s modrou plísní

    * meruňkový džem

    * hroznové víno na ozdobení

     

    Postup:

    Rohlíky nakrájejte na kolečka a v troubě je upečte dokřupava. Pak na ně nadrobte sýr s modrou plísní a na každou kanapku dejte asi půl lžičky meruňkového džemu. Dozdobte polovinou kuličky hroznového vína.

  • S kuřecími játry

    Foto: shutterstock.com Budete potřebovat (na 40 kusů):

    * 5 rohlíků

    * 300 g kuřecích jater

    * 3 lžíce oleje

    * 1 červenou cibuli

    * sůl, pepř

    * kompotované brusinky

     

    Postup:

    Rohlíky nakrájejte na plátky a opečte je v troubě. Játra očistěte a nakrájejte na kousky. Pak je na oleji opečte, osolte, opepřete a podle potřeby pokrájejte na ještě menší kousky. Rozdělte je na pečivo a na každou hromádku dejte lžičku brusinek.

  • S fetou

    Foto: shutterstock.com Budete potřebovat (na 30 kusů):

    * 5 celozrnných rohlíků

    * 200 g fety

    * černé olivy bez pecek

    * olivový olej

    * 2 stroužky česneku

    * sůl, pepř

    * rukolu

     

    Postup:

    Plátky rohlíků nakrájejte a opečte na suché pánvi. Sýr rozdrobte do misky, přidejte nakrájené olivy, kapku oleje, prolisovaný stroužek česneku, pepř a vše jemně rozmačkejte vidličkou. Směs pak naneste na plátky pečiva a kanapky dozdobte rukolou a olivami.

/
Autor: red

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz