Svíčková nebo zvěřina. Vyzkoušejte nejlepší recepty svátečních jídel | Recepty.Blesk.cz

Svíčková nebo zvěřina. Vyzkoušejte nejlepší recepty svátečních jídel

Foto: shutterstock.com
18.12.2017 / 06:00

Vánoční čas patří také hodování. A pokud jste si včera pochutnávali na křupavé drůbeží pečínce, je dnes ta správná chvíle na poctivou českou omáčku. Dokonale se k ní hodí nejen hovězí, ale také zvěřina. Inspirujte se recepty na božské sváteční jídlo.

 

 

Klasika všech klasik je samozřejmě svíčková na smetaně! Pokud ještě nemáte svůj osvědčený recept, inspirujte se tím naším. Mnoho hospodyněk si na svíčkovou netroufá, protože panuje názor, že je to opravdový "majstrštyk" každé kuchařky, my vám ale zaručujeme, že je zbytečné se přípravy obávat a že ji hravě zvládnete.

Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně

Poctivá česká omáčka s dobře prošpikovaným pomalu pečeným hovězím masem se hodí pro dny všední i sváteční.celý článek

Se šípkovou, nebo se zelím? My tvrdíme, že ke kančí kýtě se nejlépe hodí kančí guláš. Jako přílohu můžete klidně podávat knedlíky, nejdokonaleji ale chutná s domácími bramborovými kroketami.

Pečená kančí kýta

Pečená kančí kýta

Ke kančí pečeni servírované na kančím guláši jsou nejvhodnější přílohou smažené bramborové krokety.celý článek

Tajemstvím božské chuti tohoto receptu na daňčí hřbet je čas na marinování. Maso v marinádě byste měli nechat alespoň přes noc, když to ale vydržíte celých 24 hodin, bude ještě lahodnější.

Marinovaný dančí hřbet v brusinkách

Marinovaný dančí hřbet v brusinkách

Marináda z červeného vína, brusinkového džemu, šípkových povidel, citronové šťávu a sušených brusinek dodá masu úžasnou chuť. Jako příloha se hodí knedlík,…celý článek

Pečeně ze zajíce je skvělá! Ať už se rozhodnete vyzkoušet pomalu dušeného zajíce se šípkovou omáčkou, upečete ho na medu nebo na smetaně, zaručujeme vám, že nikdo nebude litovat ani mít námitky.

Zaječí předky se šípkovou omáčkou

Zaječí předky se šípkovou omáčkou

Zvěřinu na našem talíři příliš často nemáme, což je škoda. Je chutná a navíc dietní, neobsahuje totiž téměř žádný tuk. Maso ze zajíce je navíc šťavnaté…celý článek

Zajíc na medu

Zajíc na medu

Zaječí stehna a hřbety pečené na zelenině skvěle doplňuje šťáva z medu, vína a vývaru. Měsíčky citronu ji dodají ten správný říz.celý článek

Je pro vás problém sehnat zvěřinu? Nevadí, připravte jednu z lahodných omáček, klenotů české kuchyně. A jako přílohu k nim podávejte samozřejmě poctivé domácí knedlíky. Jak na ně, vám poradíme v našem velkém knedlíkovém manuálu.

Velký knedlíkový manuál: Jak na klasické, karlovarské i hrníčkové

Velký knedlíkový manuál: Jak na klasické, karlovarské i hrníčkové

Nikde na světě nenajdete tolik receptů na knedlíky jako v Čechách. Aby se povedly, měly by mít suroviny, které na ně používáte, pokojovou teplotu.…celý článek

Klasika české kuchyně: Omáčky, na kterých jsme závislí!

Klasika české kuchyně: Omáčky, na kterých jsme závislí!

Nad omáčky není! Řeč je samozřejmě o těch klasických, českých, které tolik milujeme. I když jste třeba přešli na dietnější stravu, jednou za čas si…celý článek

Diskuse k článku

.

Grilované maso: Nejlepší rady, jak ho správně vybrat a připravit, aby bylo co nejlepší!

Chcete-li mít grilované maso skutečně co nejchutnější, je nutné vybrat správně maso. A taky ho pak správně upéct. Jedině pak si pochutnáte a z grilování uděláte jedinečný zážitek. Jak tedy postupovat?

Marinády na kuřecí maso: Barbecue, medová, pikantní jogurtová nebo fíková

Grilovací sezóna je tady a pokud milujete grilovaná masa na všechny způsoby, pak se určitě necháte inspirovat našimi recepty na ty nejlepší grilovací marinády! Tyhle všechny se výtečně hodí na drůbeží maso, především kuřecí.

Grilovací sezona: Nejlepší burgery se sýrem, avokádem a farmářský steak!

Léto se bez grilování neobejde, a pokud máte zahradu nebo terasu, možná se mu věnujete ostošest. Zkuste naše recepty na vynikající burgery nebo steaky, pochutná si celá rodina i návštěvy. 

Bylinky v kuchyni: Jak je zpracovat a uchovat, aby byly stále po ruce!

Teď na jaře si bylinky opravdu užíváme naplno. A čerstvé nemají konkurenci. Jak s nimi zacházet, aby vydržely co nejdéle čerstvé a jak je zpracovat do zásoby, abychom je měli po ruce třeba i v zimě?

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Královské rodiny

Uniklo z mejdanu Harryho s Meghan: Clooney…

Jen co si princ Harry (33) vzal krásnou americkou herečku Meghan Markle (36) za manželku, už mu ji…

celý článek »

Svět

Ozbrojenci s kalašnikovy spustili přestřelku…

Policie v pondělí odpoledne zasahovala při přestřelce v problematické čtvrti jihofrancouzského města…

celý článek »

Světové celebrity

Slavná modelka bez kalhotek drsně popsala…

Zatímco některé celebrity se snaží svůj soukromý život držet pod pokličkou, modelka Chrissy Teigen…

celý článek »

Události

Na rakovinu sítko, na únavu milence: Šokující…

Na únavu v centru alternativní medicíny doporučovali milence. Rakovinou, kterou pacientka netrpěla,…

celý článek »