Drůbeží pečínky na Boží hod: Recepty Zdeňka Pohlreicha i Jamieho Olivera | Recepty.Blesk.cz

Drůbeží pečínky na Boží hod: Recepty Zdeňka Pohlreicha i Jamieho Olivera

Foto: shutterstock.com
18.12.2017 / 06:00

K Vánocům patří také pořádně křupavá a šťavnatá drůbeží pečínka. Ať už milujete tradiční kachnu, krůtu nebo dietnější kuře, inspirujte se recepty slavných kuchařů a kuchařek.

 

 

Na pečeném kuřeti možná není nic objevného, ale když se podle Zdeňka Pohlreicha pustíte do baby kuřátek a upečete je s lahodnou nádivkou, určitě toho nebude nikdo litovat!

Kuře s nádivkou podle Zdeňka Pohlreicha

Kuře s nádivkou podle Zdeňka Pohlreicha

Dozlatova upečená baby kuřátka se šťavnatou nádivkou zachutnají dospělým i dětem.celý článek

Když se rozhodnete péct vánoční krůtu v celku, připravte se na to, že z kuchyně jen tak neodejdete. Podle tohoto receptu Marcela Ihnačáka budete mít ale krůtí pečínku na stole raz dva. Jen jí před pečením dopřejte noc v lednici v marinádě. Uvidíte, že se to vyplatí.

Medovo-citronová krůta Marcela Ihnačáka

Medovo-citronová krůta Marcela Ihnačáka

Přes noc namarinovaná krůtí spodní stehna se před pečením ještě potřou směsí voňavého koření, česneku, medu a citronové šťávy.celý článek

Pokud chcete pečené kuře pojmout méně tradičně, inspirujte se receptem britského televizního kuchaře Jamieho Olivera. Jemnou chuť kuřete nádherně ovoní svěží chuť citronu, česneku a rozmarýnu.

Kuře s citronem a rozmarýnem podle Jamieho Olivera

Kuře s citronem a rozmarýnem podle Jamieho Olivera

Drůbeží pečínka s česnekem, citronem a rozmarýnem nejlépe chutná s dozlatova upečenými brambůrkami.celý článek

Kdo by nemiloval dozlatova upečenou křupavou kachničku? Můžete si ji samozřejmě upéct jen tak a dát si ji tradičně se zelím a knedlíky. Nebo můžete upéct jenom stehýnka a podle receptu Haliny Pawlowské je naplnit směsí z drůbežích jater. Podávejte je se "zelím" z kyselých jablek.

Kachní stehýnka podle Haliny Pawlowské

Kachní stehýnka podle Haliny Pawlowské

Pečená kachní stehýnka naplněná pod kůží směsí z drůbežích jatýrek podobnou játrovým knedlíčkům nejlépe chutnají se "zelím" z kyselých jablek.celý článek

Kachna hraje hlavní roli i v receptu televizní kuchařky Karolíny Kamberské. Peče se na pomerančích, portském víně a šalvěji a je jedním slovem božská!

Kachna na pomerančích podle Karolíny Kamberské

Kachna na pomerančích podle Karolíny Kamberské

Vítanou obměnou klasické drůbeží pečínky je tato nádherně voňavá kachna se šalvějí, pečená na pomerančích a portském víně.celý článek

Neoslovil vás žádný z receptů slavných kuchařů? Podívejte se na další recepty na lahodné drůbeží pečínky:

Báječné drůbeží pečínky: Dopřejte si husu, slepici nebo kuře!

Báječné drůbeží pečínky: Dopřejte si husu, slepici nebo kuře!

Drůbež patří k nejoblíbenějším masům. A drůbež není jen kuře, i když to asi připravujeme v kuchyni nejčastěji. Je rychle hotové a chutná fantasticky.…celý článek

Divoká kachna plněná jablky

Divoká kachna plněná jablky

Kachna plněná jablky se slupkou je opečena na zeleninovém základě, ze kterého se poté vytvoří omáčka.celý článek

Diskuse k článku

.

Přesolili jste polévku nebo to přehnali s pepřem? Takhle ji zachráníte!

Nikdo není dokonalý, a i sebelepší kuchařka může někdy udělat chybu. Ty zkušenější ovšem vědí, jak se dá zachránit i zdánlivě zkažený pokrm. Ostatně, naše babičky to věděly moc dobře, vyhodit jídlo si nemohly dovolit. Zkuste to

Rychlovky za pár korun a do 30 minut: Omeleta, bramborák nebo noky se špenátem

Nepromarněte všechen čas u sporáku. Kromě toho je možná vaše peněženka před výplatou prázdná. Tahle jídla jsou nejen rychlá, ale taky levná. Určitě za ně nedáte víc než stovku. Nechte si chutnat!

Poctivý domácí vývar jako od babičky! Zamrazte si ho do zásoby

Nekupujte hotové bujony, ale naučte se uvařit si poctivý vývar sami doma. Domácí vývar je jemnější, aromatičtější a taky méně slaný než kupovaný. A ještě jedno velké plus má. Můžete si ho zamrazit! Budete ho mít tak vždy po ruce.

Zimní polévky, které vás posilní a postaví na nohy! Vývary, kyselo nebo zelňačka

Potřebujete se pořádně zahřát a získat novou energii? Uvařte si polévku! Polévka je grunt, který nejen postaví na nohy po kocovině, ale taky působí jako pomocník v boji s nemocemi. Navíc krásně zahřeje, což právě teď v zimě

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Prezidentské volby 2018

Bitva „prvních dam“: Drahošová vyráží na…

Nebude to jen souboj Miloše Zemana a Jiřího Drahoše, ale také někdejší knihovnice a bývalé sekretářky.…

celý článek »

České celebrity

Heidi Janků a Ivana Gottová: Obě si vzaly…

Jak Heidi Janků (55), tak Ivanu Gottovou (41) od jejich manželů dělí věkový rozdíl. Heidin Ivo Pavlík…

celý článek »

Praha - Zprávy

Babyboom v pražské zoo: Rodí se jak o závod!…

Jako o závod! Tak se rodí nyní zoologických zahradách po Česku. Už šest zvířecích novorozenců od…

celý článek »

Ročník 2017/18

Stanciu už je v Praze! Stane se z něj nejdražší…

Ve středu krátce po desáté hodině večer dosedlo na Letišti Václava Havla letadlo z Bruselu, kterým…

celý článek »