Albert Škola vaření Zdeňka Pohlreicha: Pečené kuře s nádivkou krok po kroku | Recepty.Blesk.cz

Albert Škola vaření Zdeňka Pohlreicha: Pečené kuře s nádivkou krok po kroku

Foto: Albert
30.11.2015 / 06:00

V posledním díle Školy vaření od Zdeňka Pohlreicha jste mohli na vlastní oči vidět, jak si poradil s pečeným kuřetem s nádivkou s přílohou z kapustiček na másle. Mohli jste si všimnout i speciálních triků, které při přípravě receptu použil. My vám opět přinášíme oblíbenou formu receptu krok po kroku, díky níž nemusíte pauzovat video, a můžete si tak užít vaření naplno. Jdeme na to.

Pečené kuře s nádivkou

 

Na tento recept budete potřebovat

* kuře vcelku

* 2 vejce

* včerejší housky nebo rohlíky nakrájené na kostičky (tak 2 až 3)

* trochu smetany

* 100g šunky

* čerstvou petrželku

* sůl a pepř

 

Co se týče kuchařského náčiní, bude vám stačit miska na bílky, mísa na nádivku, zapékací mísa na kuře a samozřejmě trouba, ve které se bude kuře péct.

 


 

Krájejte, šlehejte, míchejte

Nejprve si oddělte bílky od žloutků. Petrželku nasekejte nadrobno, šunku nakrájejte na malé kostičky a vhoďte je spolu s nakrájenou houskou a smetanou k žloutkům. Dochuťte solí a pepřem. Bílky našlehejte do sněhu a přidejte k směsi na nádivku. Směs řádně promíchejte rukama.

 

Plňte

Nejprve z kuřete odřízněte kůži okolo krku a zadní část neboli biskup. Křídla založte, a poté položte kuře prsy vzhůru. Vsuňte ruku mezi prsa a kůži a oddělte kůži od prsou. Poté kapsu, která vznikla mezi kůží a prsy, naplňte nádivkou. Naplňte nádivkou i břišní dutinu kuřete.

 

RECEPT: Kuře pečené na slanině a bramborách

 

Pečte

Předehřejte troubu na 170°C a připravte si zapékací mísu, do které se kuře akorát tak vejde. Kuře nejprve ze všech stran pořádně osolte a opepřete, teprve poté jej vložte do zapékací mísy. Následně vložte kuře do trouby a pečte zhruba hodinu.

 

Kapustičky restované na másle

Mezitím, co se vám kuře peče, můžete se vrhnout na přípravu přílohy. Budete potřebovat růžičkovou kapustu (množství závisí na počtu osob), kousek červené papriky, kousek másla, sůl a pepř. Kromě toho se vám bude ještě hodit mísa s ledem a ledovou vodou, hrnec s vroucí vodou a pánev na restování.

 

RECEPT: Kuře s pečeným česnekem a rukolovým olejem

 

Blanšírujte

Než začnete kapustičky blanšírovat, nařízněte křížem každou kapustičku na spodní straně v místě, kde se nachází košťál. Naříznuté kapustičky vhoďte do vroucí vody a povařte 3 až 4 minuty. Poté je vyjměte a ihned vložte do mísy s ledem a ledovou vodou. Jakmile se zchladí, nechte je okapat.

 

Restujte

Mezitím si rozpusťte na pánvi máslo. Okapané kapustičky nechte restovat na másle. Osolte a opepřete. Vedle si nakrájejte nadrobno kousek červené papriky a přihoďte ji ke kapustičce. Promíchejte a po minutě odstavte.

 

Finalizujte

Upečené kuře vyjměte z trouby a nechte chvíli odpočinout. Poté kuře rozřízněte na 4 části. Každou část vždy vložte na talíř, vedle přidejte restované kapustičky a můžete zalít kapkou výpeku z kuřete. Podávejte. Celý recept krok po kroku a video, ve kterém vám Zdeněk Pohlreich ukáže, jak na to, naleznete ZDE.

RECEPT: Pečené kuře na medu s citronem

Diskuse k článku

.

Bezinky kvetou! Připravte z nich domácí sirup nebo šampaňské!

Milujete bezinkovou šťávu? Pak spěchejte, bezinky začaly kvést. Už naše babičky říkaly: Před heřmánkem smekni, před bezinkou klekni. Bezinky totiž léčí, mají protizánětlivé účinky a dají se použít i při nachlazení. No, a navíc

Grilované maso: Nejlepší rady, jak ho správně vybrat a připravit, aby bylo co nejlepší!

Chcete-li mít grilované maso skutečně co nejchutnější, je nutné vybrat správně maso. A taky ho pak správně upéct. Jedině pak si pochutnáte a z grilování uděláte jedinečný zážitek. Jak tedy postupovat?

Marinády na kuřecí maso: Barbecue, medová, pikantní jogurtová nebo fíková

Grilovací sezóna je tady a pokud milujete grilovaná masa na všechny způsoby, pak se určitě necháte inspirovat našimi recepty na ty nejlepší grilovací marinády! Tyhle všechny se výtečně hodí na drůbeží maso, především kuřecí.

Grilovací sezona: Nejlepší burgery se sýrem, avokádem a farmářský steak!

Léto se bez grilování neobejde, a pokud máte zahradu nebo terasu, možná se mu věnujete ostošest. Zkuste naše recepty na vynikající burgery nebo steaky, pochutná si celá rodina i návštěvy. 

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Události

Král žlutých autobusů Jančura po rozvodu:…

Společnost Student Agency, jeden z největších tuzemských prodejců letenek a zájezdů, hledá kupce,…

celý článek »

České celebrity

Dcera Basikové si zapálila před těhotnou…

V těhotenství je každá žena citlivější na okolní vjemy, zvláště na pach a cigaretový kouř. Hodně…

celý článek »

Svět

Srdceryvné foto z afrického safari: Vyhublá…

Smutné obrázky z jižní Afriky sdílel fotograf Larry Anthony Pannell. Podařilo se mu zachytit poslední…

celý článek »

Tenis

Řádění vzteklé Plíškové užasle sledoval…

Ledová královna, kterou nic nerozhází. Takovou pověst si na tenisovém okruhu vybudovala česká jednička…

celý článek »