Rychlé večeře do 30 minut: Co vařit, když vůbec nestíháte | Recepty.Blesk.cz

Rychlé večeře do 30 minut: Co vařit, když vůbec nestíháte

  • Foto: David Háva
    22listopadu   2015  /  06:00

    Nevíte, kam dřív skočit, a přesto se rodina dožaduje večeře na vidličku? Inspirujte se našimi redakčními tipy na teplé večeře, u kterých nestrávíte déle než půl hodiny. Takhle to děláme my, když není času nazbyt.

  • Kuřecí řízečky


    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    * 500 g kuřecích prsních řízků

    * 200 g nastrouhaného sýra (ementál, gouda)

    * hladkou mouku

    * 2 vejce

    * trochu mléka

    * sůl

    * olej na smažení

     

    Postup:

    Maso nakrájejte na menší kousky a lehce je osolte. Vejce dejte do misky, rozšlehejte je, přidejte k nim trochu mléka a strouhaný sýr. Vše rozmíchejte, aby vzniklo těstíčko. Kuřecí kousky obalujte nejdříve v mouce a pak v těstíčku. Ihned je vkládejte do rozpáleného oleje a smažte dozlatova. Podávejte se šťouchanými bramborami, s mrkví a salátem.

  • Knedlíky s vajíčkem


    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    * 1 šišku domácího kynutého knedlíku

    * 4 vejce

    * sůl, pepř

    * 1 lžíci sádla

    * 1 cibuli

    Na salát:

    * 1 salátovou okurku

    * 1 malou cibuli

    * 1 malý svazek kopru

    * sůl, pepř, cukr, ocet

     

    Postup:

    Knedlík nakrájejte na kostičky a na sádle je důkladně opečte, aby byly pěkně křupavé. Přidejte najemno nasekanou cibuli a ještě chvilku opékejte. Pak přidejte rozklepnutá vajíčka, promíchejte, osolte, opepřete – a je hotovo. Okurku nastrouhejte na hrubém struhadle. Z trošky vody, octa, cukru, soli a pepře připravte zálivku. Nakonec do salátu přidejte nasekaný kopr a podávejte.

  • Bleskové zapečené těstoviny


    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    * 1 balení těstovin

    * 2 konzervy loupaných rajčat

    * 1 cibuli

    * 2 stroužky česneku

    * 250 g tvrdého sýra

    * 500 g mletého masa

    * sůl, pepř, cukr

    * olej na smažení

     

    Postup:

    Těstoviny uvařte podle návodu. Současně na pánev nalijte trochu oleje, orestujte nakrájenou cibulku, přihoďte maso a nechte chvíli opékat. Vmíchejte prolisované stroužky česneku, vyklopte konzervy loupaných rajčat a omáčku chvíli povařte. Osolte ji, opepřete a podle chuti oslaďte. Pak vše promíchejte s těstovinami, hoďte do pekáčku, pořádně zasypejte sýrem a dejte zapéct.

  • Těstoviny se špenátem


    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    * 500 g cibule

    * 1 balení těstovin

    * 3 lžíce másla

    * 1 lžíci třtinového cukru

    * 500 g listového špenátu

    * 150 g ovčího sýra

     

    Postup:

    Cibuli nakrájejte a orestujte na másle. Pak ji zasypejte cukrem a nechte zkaramelizovat. Přihoďte špenát a nechte ho zavadnout. Mezitím uvařte těstoviny podle návodu a ve velké míse je promíchejte s cibulovou směsí. Každou porci dozdobte nastrouhaným sýrem a podávejte.

  • Tortilla s dipem


    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    * 4 tortilly

    * 1 plechovku tmavých fazolí

    * 100 g eidamu

    * 1 avokádo

    * 1 měkké rajče

    * sůl, pepř

    * pár kapek citronu

     

    Postup:

    Tortillu hoďte na rozpálenou pánev a opečte ji nasucho. Rozložte na ni plátky sýra, přidejte polovinu fazolí a po jedné až dvou minutách přidejte navrch další tortillu. Pánev přiklopte a stáhněte plamen. Za další minutu až dvě stáhněte ze sporáku, odejměte pokličku, shora tortilly na chvíli zatěžte (používám prkénko), aby se spekly. Takto připravte i druhou porci. Na guacamole vydlabejte avokádo a rozmačkejte ho. Přidejte na kousky nakrájený vnitřek rajčete, zakapejte citronem, osolte, opepřete a vše dobře promíchejte. Tortilly nakrájejte na trojúhelníčky (jako malé kousky pizzy) a podávejte s dipy.

/
Autor: red

Diskuse k článku

.

Bezinky kvetou! Připravte z nich domácí sirup nebo šampaňské!

Milujete bezinkovou šťávu? Pak spěchejte, bezinky začaly kvést. Už naše babičky říkaly: Před heřmánkem smekni, před bezinkou klekni. Bezinky totiž léčí, mají protizánětlivé účinky a dají se použít i při nachlazení. No, a navíc

Grilované maso: Nejlepší rady, jak ho správně vybrat a připravit, aby bylo co nejlepší!

Chcete-li mít grilované maso skutečně co nejchutnější, je nutné vybrat správně maso. A taky ho pak správně upéct. Jedině pak si pochutnáte a z grilování uděláte jedinečný zážitek. Jak tedy postupovat?

Marinády na kuřecí maso: Barbecue, medová, pikantní jogurtová nebo fíková

Grilovací sezóna je tady a pokud milujete grilovaná masa na všechny způsoby, pak se určitě necháte inspirovat našimi recepty na ty nejlepší grilovací marinády! Tyhle všechny se výtečně hodí na drůbeží maso, především kuřecí.

Grilovací sezona: Nejlepší burgery se sýrem, avokádem a farmářský steak!

Léto se bez grilování neobejde, a pokud máte zahradu nebo terasu, možná se mu věnujete ostošest. Zkuste naše recepty na vynikající burgery nebo steaky, pochutná si celá rodina i návštěvy. 

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Události

Král žlutých autobusů Jančura po rozvodu:…

Společnost Student Agency, jeden z největších tuzemských prodejců letenek a zájezdů, hledá kupce,…

celý článek »

České celebrity

Dcera Basikové si zapálila před těhotnou…

V těhotenství je každá žena citlivější na okolní vjemy, zvláště na pach a cigaretový kouř. Hodně…

celý článek »

Svět

Srdceryvné foto z afrického safari: Vyhublá…

Smutné obrázky z jižní Afriky sdílel fotograf Larry Anthony Pannell. Podařilo se mu zachytit poslední…

celý článek »

Tenis

Řádění vzteklé Plíškové užasle sledoval…

Ledová královna, kterou nic nerozhází. Takovou pověst si na tenisovém okruhu vybudovala česká jednička…

celý článek »