Rychlé večeře do 30 minut: Co vařit, když vůbec nestíháte | Recepty.Blesk.cz

Rychlé večeře do 30 minut: Co vařit, když vůbec nestíháte

  • Foto: David Háva
    22listopadu   2015  /  06:00

    Nevíte, kam dřív skočit, a přesto se rodina dožaduje večeře na vidličku? Inspirujte se našimi redakčními tipy na teplé večeře, u kterých nestrávíte déle než půl hodiny. Takhle to děláme my, když není času nazbyt.

  • Kuřecí řízečky

    Foto: David Háva Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    * 500 g kuřecích prsních řízků

    * 200 g nastrouhaného sýra (ementál, gouda)

    * hladkou mouku

    * 2 vejce

    * trochu mléka

    * sůl

    * olej na smažení

     

    Postup:

    Maso nakrájejte na menší kousky a lehce je osolte. Vejce dejte do misky, rozšlehejte je, přidejte k nim trochu mléka a strouhaný sýr. Vše rozmíchejte, aby vzniklo těstíčko. Kuřecí kousky obalujte nejdříve v mouce a pak v těstíčku. Ihned je vkládejte do rozpáleného oleje a smažte dozlatova. Podávejte se šťouchanými bramborami, s mrkví a salátem.

  • Knedlíky s vajíčkem

    Foto: David Háva Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    * 1 šišku domácího kynutého knedlíku

    * 4 vejce

    * sůl, pepř

    * 1 lžíci sádla

    * 1 cibuli

    Na salát:

    * 1 salátovou okurku

    * 1 malou cibuli

    * 1 malý svazek kopru

    * sůl, pepř, cukr, ocet

     

    Postup:

    Knedlík nakrájejte na kostičky a na sádle je důkladně opečte, aby byly pěkně křupavé. Přidejte najemno nasekanou cibuli a ještě chvilku opékejte. Pak přidejte rozklepnutá vajíčka, promíchejte, osolte, opepřete – a je hotovo. Okurku nastrouhejte na hrubém struhadle. Z trošky vody, octa, cukru, soli a pepře připravte zálivku. Nakonec do salátu přidejte nasekaný kopr a podávejte.

  • Bleskové zapečené těstoviny

    Foto: shutterstock.com Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    * 1 balení těstovin

    * 2 konzervy loupaných rajčat

    * 1 cibuli

    * 2 stroužky česneku

    * 250 g tvrdého sýra

    * 500 g mletého masa

    * sůl, pepř, cukr

    * olej na smažení

     

    Postup:

    Těstoviny uvařte podle návodu. Současně na pánev nalijte trochu oleje, orestujte nakrájenou cibulku, přihoďte maso a nechte chvíli opékat. Vmíchejte prolisované stroužky česneku, vyklopte konzervy loupaných rajčat a omáčku chvíli povařte. Osolte ji, opepřete a podle chuti oslaďte. Pak vše promíchejte s těstovinami, hoďte do pekáčku, pořádně zasypejte sýrem a dejte zapéct.

  • Těstoviny se špenátem

    Foto: shutterstock.com Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    * 500 g cibule

    * 1 balení těstovin

    * 3 lžíce másla

    * 1 lžíci třtinového cukru

    * 500 g listového špenátu

    * 150 g ovčího sýra

     

    Postup:

    Cibuli nakrájejte a orestujte na másle. Pak ji zasypejte cukrem a nechte zkaramelizovat. Přihoďte špenát a nechte ho zavadnout. Mezitím uvařte těstoviny podle návodu a ve velké míse je promíchejte s cibulovou směsí. Každou porci dozdobte nastrouhaným sýrem a podávejte.

  • Tortilla s dipem

    Foto: shutterstock.com Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    * 4 tortilly

    * 1 plechovku tmavých fazolí

    * 100 g eidamu

    * 1 avokádo

    * 1 měkké rajče

    * sůl, pepř

    * pár kapek citronu

     

    Postup:

    Tortillu hoďte na rozpálenou pánev a opečte ji nasucho. Rozložte na ni plátky sýra, přidejte polovinu fazolí a po jedné až dvou minutách přidejte navrch další tortillu. Pánev přiklopte a stáhněte plamen. Za další minutu až dvě stáhněte ze sporáku, odejměte pokličku, shora tortilly na chvíli zatěžte (používám prkénko), aby se spekly. Takto připravte i druhou porci. Na guacamole vydlabejte avokádo a rozmačkejte ho. Přidejte na kousky nakrájený vnitřek rajčete, zakapejte citronem, osolte, opepřete a vše dobře promíchejte. Tortilly nakrájejte na trojúhelníčky (jako malé kousky pizzy) a podávejte s dipy.

/
Autor: red

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Z jednoho pekáče: Dokonalé párky, kuřecí i kotlety, po kterých se zapráší

Podzimní hodování konečně přeje tomu, abyste zapnuli troubu a trošku si doma přitopili. Navíc dokonale upečené kuře nebo vepřové kotlety vás zahřejí i zevnitř. Nemáte čas? Pak vyzkoušejte párky s cibulí. Jakkoliv nudně tento

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz