Vánoční speciál Blesku pro ženy je plný receptů na cukroví! Vyzkoušejte nové druhy! | Recepty.Blesk.cz

Vánoční speciál Blesku pro ženy je plný receptů na cukroví! Vyzkoušejte nové druhy!

  • Foto: shutterstock.com
    20listopadu   2015  /  06:00

    Vůně vanilky, skořice, hřebíčku a másla se line celým domem, děti mají ruce od mouky a potají uždibují syrové těsto. Vánoční pečení je tady. Nechte se inspirovat klasickými i netradičními recepty, kterých je letošní vánoční speciál magazínu Blesk pro ženy plný. Malou ochutnávku vám přinášíme právě teď.

  • Skořicové hvězdičky


    Doba přípravy: 40 minut
    Doba pečení: 25 minut

     

    Budete potřebovat (na cca 40 kousků):

    250 g moučkového cukru
    400 g mletých lískových oříšků
    1 vanilkový cukr
    1 zarovnanou lžičku skořice
    3 bílky
    mouku na vál

     

    Postup:

    Bílky vyšlehejte dotuha a přidejte k nim moučkový cukr. Ze sněhu oddělte 3 velké lžíce do misky, do zbylého sněhu zapracujte mleté ořechy a vanilkový cukr. Na pomoučené ploše vyválejte z těsta plát vysoký 5 mm. Vykrajujte hvězdičky, pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem, potřete sněhovou polevou a pečte při 140 °C asi 25 minut. Spodní strana by po upečení měla být ještě vlhká.

     

    Další báječné recepty na vánoční cukroví, na jedlé vánoční dárky, lahodné likéry nebo na štědrovečerní menu naleznete v letošním vánočním speciálu Blesk pro ženy, který najdete už dnes na novinových stáncích za pouhých 17 Kč.

    Blesk pro ženy vánoční speciál 2015

  • Stříkané citronky


    Doba přípravy: 35 minut
    Doba pečení: 15 minut

     

    Budete potřebovat (na cca 50 kousků):

    110 g másla
    65 g krupicového cukru
    1 velké vejce
    165 g hladké mouky
    1 lžičku strouhané citronové kůry

    Na krém:

    120 g másla
    80 g moučkového cukru
    1 lžíci kandované citrusové kůry
    1 lžičku citronové šťávy

     

    Postup:

     

    Máslo vyšlehejte s cukrem, pak do směsi přidejte vejce. Do vzdušné hmoty přimíchejte mouku, nejlépe gumovou stěrkou. Těstem naplňte cukrářský sáček s řezanou špičkou a na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte kopečky. Pečte je asi 15 minut při 150 °C. Na krém vyšlehejte máslo s cukrem, přidejte najemno nasekanou citrusovou kůru a podle chuti přidejte i citronovou šťávu. Krémem spojujte sušenky k sobě, ať už ho budete natírat nožem nebo ozdobně nanášet cukrářským sáčkem.

     

     

    Další báječné recepty na vánoční cukroví, na jedlé vánoční dárky, lahodné likéry nebo na štědrovečerní menu naleznete v letošním vánočním speciálu Blesk pro ženy, který najdete už dnes na novinových stáncích za pouhých 17 Kč.

    Blesk pro ženy vánoční speciál 2015

     

  • Italské cantuccini


    Doba přípravy: 25 minut
    Doba pečení: 35 minut

     

    Budete potřebovat (na cca 50 kousků):

    120 g krupicového cukru
    špetku mleté vanilky
    25 g změklého másla
    2 velká vejce
    kůru z 1 pomeranče
    250 g hladké mouky
    1 zarovnanou lžičku kypřicího prášku
    špetku soli
    100 g nesolených pistácií
    80 g sušených brusinek

     

    Postup:

    Pomocí šlehače zpracujte cukr, vanilku, máslo, vejce a pomerančovou kůru, vmíchejte mouku s kypřicím práškem, pistáciemi, cranberries a solí. Vytvořte válečky o průměru 2 cm, zabalte je do fólie a nechte 30 minut v lednici. Pečte 20 minut při 180 °C. Vyjměte je z trouby a teplotu stáhněte na 150 °C. Zubatým nožem (na pečivo) nakrájejte šikmo válečky na 1 cm silné plátky. Ty položte zase na plech a pečte je dalších 15 minut.

     

    Další báječné recepty na vánoční cukroví, na jedlé vánoční dárky, lahodné likéry nebo na štědrovečerní menu naleznete v letošním vánočním speciálu Blesk pro ženy, který najdete už dnes na novinových stáncích za pouhých 17 Kč.

    Blesk pro ženy vánoční speciál 2015



/

Diskuse k článku

.

Domácí kečup na 5 způsobů: Už nikdy nebudete chtít jiný

Domácí kečup je mnohem lepší než ten kupovaný. Nejsou v něm žádné konzervanty, ale ani chutí se nedají srovnat. Ten, který si uvaříte doma, totiž opravdu chutná božsky.

Rychlé letní večeře hotové do třiceti minut! Saláty, těstoviny nebo ryby

Komu by se v horku chtělo vařit a trávit u sporáku dlouhé hodiny? Jen málokomu. Přesto jíst musíme, takže vám nabízíme recepty, které jsou hotové do půlhodiny, jsou snadné, a navíc nejsou těžké, takže po obědě můžete klidně

Levandulové recepty, které musíte vyzkoušet! Sirup, zmrzlina nebo limonáda na osvěžení

Není snad typičtější symbol léta než právě levandule. Přestože se jí daří hlavně ve Středomoří, můžete ji pěstovat i u nás doma. Její vůně je nezaměnitelná a vedle toho, že se používá do kosmetiky, skvěle ladí i s potravinami,

Domácí dresinky do všech salátů: Italský, francouzský i česnekové aioli

Léto a horké dny přejí lehkým jídlům, zejména zeleninovým salátům. Pokud vás už unavuje používat jen jednu jedinou zálivku nebo dresink, vyzkoušejte naše recepty. Některé vás určitě překvapí.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Smutný Krampol v bolestech: Zdrtil ho verdikt…

Jiří Krampol (80) už delší dobu bojuje s velkými bolestmi v kolenou, kvůli kterým nemůže skoro už…

celý článek »

Svět

Italská apokalypsa: Nejméně 35 mrtvých po…

Na frekventované dálnici v Janově na severu Itálie se v úterý zřítila asi stometrová část mostu.…

celý článek »

Politika

VIDEO: Kluci v akci! Stropnický s přítelem…

Spousta práce, peněz a času. A rozhodně žádné hraní si na panstvo. Tak pražský politik Matěj Stropnický…

celý článek »

Svět

Rozvod Trumpa na spadnutí? Melania ví, kdy…

Bývalá zaměstnankyně Bílého domu Omarosa Manigaultová Newmanová ve své knize o práci v prezidentské…

celý článek »