Nejrychlejší těsto na pizzu? Z pomazánkového másla! | Recepty.Blesk.cz

Nejrychlejší těsto na pizzu? Z pomazánkového másla!

Připravte si doma jednoduchou a rychlou pizzu!
Foto: shutterstock.com
12.11.2015 / 06:00

Rychlá a levná večeře pro celou rodinu? Pizza nikdy nezklame. Pokud zrovna nemáte po ruce hotové těsto z obchodu, máme pro vás dokonalou inspiraci. V troubě bude za pár minut!

Čekáte neohlášenou návštěvu a přemýšlíte, co rychle připravit k večeři? Co takhle pizzu? Nepotřebujete na ni nic extra, stačí pořádně projít lednici a použít cokoliv, co v ní najdete. Tím rozhodně neurazíte, ba naopak. Nečekaní strávníci ji zajisté přijmou s vděkem. Vyzkoušejte tuto jednoduchou a rychlou z těsta z pomazánkového másla! 

Potřebujete:

  • hrnek hladké mouky (cca 150 ml)
  • kelímek pomazánkového másla
  • 5 lžic rajčatového pyré nebo drcených rajčat
  • plátky sušené šunky
  • sýr (čedar, mozzarella)
  • sterilovaná nebo mražená kukuřice
  • čerstvá bazalka
  • olivy
  • oregano
  • hladká mouka na vál
  • troška olivového oleje

Postup:

Z mouky a másla vypracujeme těsto a necháme ho chvíli odpočinout, pak ho na pomoučeném válu rozválíme na kulatou placku, potřeme rajčaty a ozdobíme šunkou, sýrem, kukuřicí, olivami, posypeme oreganem, okraje potřeme olivovým olejem. Pečeme při teplotě 180 °C dozlatova.

Jak ohřát pizzu, aby byla jako čerstvá?

Jak ohřát pizzu, aby byla jako čerstvá?

Zbyla vám domácí pizza nebo ta dovezená a do studené se vám nechce? Víme, jak ji ohřát, aby byla znovu jako čerstvá. Pokud ji nemáte rádi "gumovou",…celý článek

Diskuse k článku

.

Marinády na ryby: Česneková, pálivá limetková nebo s červeným vínem

Chcete grilovat něco dietnějšího? Vrhněte se na ryby! Jsou zdravé, mají málo kalorií a naložené v marinádě budou lahůdkou, po které se zapráší.

Bezinky kvetou! Připravte z nich domácí sirup nebo šampaňské!

Milujete bezinkovou šťávu? Pak spěchejte, bezinky začaly kvést. Už naše babičky říkaly: Před heřmánkem smekni, před bezinkou klekni. Bezinky totiž léčí, mají protizánětlivé účinky a dají se použít i při nachlazení. No, a navíc

Grilované maso: Nejlepší rady, jak ho správně vybrat a připravit, aby bylo co nejlepší!

Chcete-li mít grilované maso skutečně co nejchutnější, je nutné vybrat správně maso. A taky ho pak správně upéct. Jedině pak si pochutnáte a z grilování uděláte jedinečný zážitek. Jak tedy postupovat?

Marinády na kuřecí maso: Barbecue, medová, pikantní jogurtová nebo fíková

Grilovací sezóna je tady a pokud milujete grilovaná masa na všechny způsoby, pak se určitě necháte inspirovat našimi recepty na ty nejlepší grilovací marinády! Tyhle všechny se výtečně hodí na drůbeží maso, především kuřecí.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Krimi

Malý Miška (†4) umřel pod koly autobusu:…

V září měl nastoupit do školky, na místo toho ale rodičům zbyly oči pro pláč. Malého Mišku (†4) přejel…

celý článek »

Královské rodiny

Jeho šílený výraz mluví za vše! Proč se…

I když Harry (33) a Meghan (36) už mají dávno po svatbě, svět se o jejich velký den nepřestává zajímat…

celý článek »

Politika

Konec kapitána Zemana: Prezident náhle mění…

Letošní léto bude v Novém Veselí o něco smutnější než předchozí roky. Prezident Miloš Zeman (73)…

celý článek »

Krimi

Tragédie na Kutnohorsku: Při nehodě zemřela…

Při dopravní nehodě v Miskovicích na Kutnohorsku v sobotu zahynula žena. Dítě školního věku a řidič…

celý článek »