Vycházejí Vaše recepty! Jsou plné vánočního cukroví našich babiček | Recepty.Blesk.cz

Vycházejí Vaše recepty! Jsou plné vánočního cukroví našich babiček

  • Foto: archiv blesk vaše recepty
    4listopadu   2015  /  06:00

    Od Vánoc nás sice dělí ještě bezmála dva měsíce, ale na sbírání receptů je nejvyšší čas. Proto vám malou ochutnávku přinášíme už teď. Vsadíte letos zase na jistotu, nebo se pustíte do něčeho odvážnějšího? Inspirujte se recepty čtenářů i kuchařky Karolíny Kamberské.

  • Marcipánová zrna Karolíny Kamberské


    Budete potřebovat (na 20 kousků):

    * 200 g marcipánu

    * 20 spařených a oloupaných mandlí

    * 3 lžičky kakaa holandského typu

    * 3 lžičky instantní kávy

     

    Postup:

    V malém šálku spaříme instantní kávu s tak malým množstvím vody, aby vznikla hustá pasta. Do mísy si připravíme marcipán pokrájený na větší kousky a kakao, přidáme vychladlou kávovou pastu a prsty zpracováváme všechny tři ingredience tak dlouho, až marcipán obě přísady vstřebá. Z hmoty tvarujeme kuličky. Doprostřed každé vpíchneme mandli tak, aby byla uvnitř kuličky úplně schovaná. Pak do každého kousku uděláme tupou stranou nože zářez a vytvoříme tak dojem kávového zrna.

     

    Další báječné recepty na vánoční cukroví, na jedlé dárky k Mikuláši nebo na svatomartinské menu naleznete v nejnovějším listopadovém čísle Blesk Vaše recepty, které najdete už dnes na novinových stáncích za pouhých 6,90 Kč.

    Blesk Vaše recepty listopad 2015

  • Důlkové sádlové koláčky


    Budete potřebovat (na 40 kousků):

    Na těsto:

    * 280 g hladké mouky

    * 90 g moučkového cukru

    * 2 malé žloutky

    * 80 g sádla

    * 80 g másla

     

    Na náplň a ozdobení:

    * rybízový džem

    * jemně mleté vlašské ořechy

    * 1 vejce

    * 1 lžíce vody

     

    Postup:

    Ze všech surovin na těsto vypracujeme vláčné těsto, to necháme 30 minut odpočinout v chladu. Pak z něj odkrajujeme lžičkou stejně velké kousky, vyválíme z nich kuličky, doprostřed každé uděláme důlek, až se vytvoří malý koláček. Koláčky potřeme směsí vejce a vody a lehce obalíme v mletých oříšcích, pak je rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a důlky naplníme džemem. Koláčky pečeme při teplotě 180 °C dorůžova. Cukroví můžeme vkládat do malých papírových košíčků.

     

    Další báječné recepty na vánoční cukroví, na jedlé dárky k Mikuláši nebo na svatomartinské menu naleznete v nejnovějším listopadovém čísle Blesk Vaše recepty, které najdete už dnes na novinových stáncích za pouhých 6,90 Kč.

    Blesk Vaše recepty listopad 2015

  • Vínové cukroví


    Budete potřebovat (na 60 kousků):

    * 200 g hladké mouky

    * 2 menší žloutky

    * 200 g másla

    * 6 lžic bílého vína

    * hladká mouka na vál

    * moučkový cukr + špetka skořice na obalení

     

    Postup:

    Mouku prosejeme do mísy, přidáme změklé máslo, žloutky a víno a vypracujeme hladké těsto, které necháme chvilku odpočinout. Pak z něj na pomoučeném válu rozválíme placku, z ní vykrájíme hvězdičky. Ty upečeme při teplotě 175 °C. Horké cukroví obalíme v moučkovém cukru se špetkou skořice.

     

    Další báječné recepty na vánoční cukroví, na jedlé dárky k Mikuláši nebo na svatomartinské menu naleznete v nejnovějším listopadovém čísle Blesk Vaše recepty, které najdete už dnes na novinových stáncích za pouhých 6,90 Kč.

    Blesk Vaše recepty listopad 2015

/
Autor: red

Diskuse k článku

.

Nejlepší květákové recepty: Gratinovaný, zapečený nebo karbanátky!

Květák milují nejen ti, kdo nejí maso, ale chutná i dětem. Ať už ho usmažíte jako řízek nebo budete zapékat v troubě se sýrem, nikdy neuděláte chybu. Navíc je to rychlý oběd, který nezabere moc času. A teď v létě není nic

Recepty z cukety, kterým neodoláte: Placky, koláče i omelety

Cukety jsou letní princeznou! Jsou oblíbené a není divu. Hodí se k k přípravě polévek, placiček, koláčů, dají se přidat k těstovinám nebo se dají zapékat. Kromě toho mají málo kalorií a díky své jemné chuti a zdravotním

Nejlepší bezmasé tataráky na léto! Připravte si avokádový, lilkový nebo rajčatový!

Pravý tatarák z hovězího masa, který si sami namícháte, je samozřejmě gastronomická bomba. Ovšem pokud chcete teď v létě něco lehčího, po čem vám nebude těžko a nebude hrozit žádná zdravotní komplikace, dopřejte si zeleninové

Řízky 15x jinak: Klasické, kokosové nebo v bylinkové strouhance

Chcete uvařit k nedělnímu obědu něco, co bude jasná tutovka? Pak zvolte řízky. Po nich se pokaždé zapráší. Ať nabídnete rodině klasiku nebo něco originálnějšího, nikdy neuděláte chybu. Kdo by taky odolal takové dobrotě?

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Odhalení na pohřbu Gabriely Vránové (†78):…

Rodina, kolegové a veřejnost se v pátek naposledy rozloučili s Gabrielou Vránovou (†78)! Herečka,…

celý článek »

Krimi

Chlapce (†15) ubodali na narozeninové oslavě!…

Narozeninová párty v Londýně se zvrtla v obrovskou rvačku, při níž byl ubodán patnáctiletý chlapec.…

celý článek »

Krimi

Těhotná přítelkyně zastřelila youtubera…

"Možná selžu, ale chci se buďto proslavit, nebo zemřít," říká Pedro Ruiz (†22) do kamery s…

celý článek »

MS fotbal 2018

Švédové šli do strkanice: Němci po výhře…

Trenér švédských fotbalistů Janne Andersson prožil v sobotu večer asi nejhorší závěr zápasu ve své…

celý článek »